CSM Reșița a tras linie la final de 2023 și s-a despărțit de șase jucători utilizați în prima parte a sezonului. Ce spune președintele Cristian Bobar despre deblocarea salariilor

Marius ANGHEL 04 Dec. 2023, 18:14 Liga 2
CSM Reșița a tras linie la final de 2023 și s-a despărțit de șase jucători utilizați în prima parte a sezonului. Ce spune președintele Cristian Bobar despre deblocarea salariilor

Jucătorii de la CSM Reșița sunt de patru zile în vacanță după o primă parte a sezonului de Liga 2 încheiată spectaculos, cu trei victorii și o remiză pe terenul liderului din mare parte a celor 15 etape disputate până acum. Cel puțin șase din lotul cu care nou-promovata a încheiat anul 2023 nu vor mai continua sub comanda lui Flavius Stoican, clubul ajungând deja la un acord cu ei privind despărțirea în condiții amiabile.

Trupa din Valea Domanului a obținut ce și-a dorit din ultimele patru jocuri din acest an, astfel că a decis deblocarea salariilor, potrivit declarațiilor președintelui Cristian Bobar.

CSM Reșița s-a despărțit de șase jucători la finalul anului 2023

CSM Reșița a disputat joi, 30 noiembrie, ultimul meci oficial din 2023. A întâlnit la Sibiu liderul clasamentului, CSC Șelimbăr, cu care a terminat la egalitate, scor 2-2. Apoi, de la 1 decembrie, s-a dat liber, după ce primarul a scos echipa în oraș. Reunirea echipei antrenate de Flavius Stoican a fost stabilită pentru data de 10 ianuarie 2024, deci antrenamentele în grup vor fi reluate după aproape o lună și jumătate de vacanță.

S-au tras primele concluzii în weekendul trecut, iar la începutul acestei săptămâni s-au purtat discuții și s-a ajuns la un acord amiabil de despărțire cu șase jucători care nu au primit prea multe șanse în cele 15 etape trecute din acest sezon. Cel mai utilizat a fost Ionuț Popescu, 508 minute în șapte meciuri.

Joseph Godwin, Sebastian Velcotă, Ionuț Popescu, Laurențiu Maxim, Tudor Cociș și Cornel Ardei sunt jucătorii care s-au despărțit de CSM Reșița.

”Cu ei am încheiat colaborarea de comun acord. O să mai fie una sau maximum două despărțiri”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Bobar.

Realizările jucătorilor în acest sezon de Liga 2, de care CSM Reșița s-a despărțit:

  • Cornel Ardei (21 ani), fundaș, 3 meciuri, două începute ca titular, 198 minute pe teren
  • Ionuț Cătălin Popescu (23 de ani), mijlocaș, 7 meciuri, șapte începute ca titular, 508 minute pe teren, 1 gol (2-1 cu CSC Dumbrăvița)
  • Laurențiu Maxim (19 ani), mijlocaș, 1 meci, 5 minute pe teren
  • Sebastian Velcotă (25 ani), mijlocaș, 7 meciuri, doar unul început ca titular, 175 de minute pe teren
  • Tudor Cociș (19 ani), atacant, 6 meciuri, trei începute ca titular, 235 minute pe teren
  • Joseph Godwin (20 ani), atacant, 1 meci, 19 minute pe teren

Salariile restante au fost achitate, urmează ca jucătorii să-și primească și primele. Cristian Bobar: ”Au făcut meciuri bune și sperăm să o țină tot așa”

Ținând cont de ceea ce se transmitea după eșecul de la Târgoviște, cu Chindia, de la finalul lunii octombrie, când s-a decis blocarea salariilor din cauza rezultatelor modeste și a poziționării în clasament abia pe locul 16, conducerea CSM Reșița pare să fi revenit la sentimente mai bune față de jucători.

Atunci, Cristian Bobar spunea după ședința cu Flavius Stoian: ”Va face o listă cu jucătorii la care vom renunța. Avem 25 de jucători în lot, trebuie să rămânem cu 15, la care se adaugă juniorii noștri.” CSM Reșița îl legitima atunci pe Damian Isac și la scurt timp și pe Erico da Silva.

Acum, nu numai că s-a denunțat la un număr mult mai mic de jucători față de cum se transmitea, dar s-a hătărât și deblocarea salariilor, după ce echipa a reușit trei victorii la rând, 5-0 cu Metaloglobus, 3-1 la Unirea Dej și 3-1 cu CSM Alexandria, și o remiză cu liderul CSC Șelimbăr (2-2).

”Își vor primii toți banii, vor fi la zi. Astăzi am achitat salariile restanțe, iar în această săptămână vor da și primele. Au făcut meciuri bune și sperăm să o țină tot așa. Este un grup bun, care s-a trezit rapid după acel șoc și a început să facă ce le cere Stoican”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele CSM Reșița.

CSM Reșița se situează în partea a doua a clasamentului Ligii 2 la finalul anului 2023

CSM Reșița încheie anul 2023 cu 20 de puncte acumulate în 15 meciuri și iernează pe locul 12 în Liga 2, la egalitate cu CSM Slatina (locul 13). Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, ocupată de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, nu este deloc departe de echipa lui Flavius Stoican. Aceasta are 23 de puncte.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat patru etape, care vor avea loc în primăvara anului viitor, prima fiind în ultimul weekend din luna februarie. CSM Reșița va mai avea meciuri cu Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare).

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-ceahlaul-s-a-intrat-in-vacanta-de-iarna-19295420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-terminat-anul-2023-cu-o-remiza-cu-csc-selimbar-19294755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-remizat-cu-csm-resita-in-ultimul-meci-din-2023-19294697

Marius ANGHEL 04 Dec. 2023, 18:14 Liga 2
Pe aceeași temă