CSM Slatina s-a reunit cu cinci jucători noi și urmează să facă a șasea achiziție! Va semna și un fost atacant al Stelei

Andrei PASCU 10 Jan. 2024, 15:20 Liga 2

Reunită luni, 8 ianuarie, CSM Slatina a intrat de miercuri, 10 ianuarie, în programul normal de pregătire. Oltenii încep antrenamentele trasate de Daniel Oprescu pentru primele zile de după prima întâlnire din noul an, dar au prezentat și achizițiile parafate în această iarnă.

Cinci jucători noi sunt în lotul Slatinei, dar și câțiva tineri, cei mai valoroși din cadrul centrului propriu de copii și juniori. În curând, oltenii vor face și a șasea achiziție.

Urmează a șasea achiziție la CSM Slatina

Era cunoscut faptul că sub comanda lui Daniel Oprescu ajung portarul Sebastian Micu, ultima dată la FC Brașov, și Ionuț Năstăsievenit de la CSC Șelimbăr (după cum Liga2.ro a scris încă de zilele trecute), în această iarnă, iar miercuri CSM Slatina a comunicat trei veniri despre care nu se știa: Robert Riza (fundaș, 24 de ani, ex CSM Focșani – Liga 3), George Leaţă (mijlocaș, 19 ani, împrumutat / ex CFR Cluj) și Florin Bănuţă (portar, 20 de ani, ex Unirea Bascov – Liga 3).

  • George Leaţă revine, astfel la CSM Slatina, pentru care a mai evoluat în sezonul trecut în 19 meciuri, 18 ca titular, în care a înscris și 1 gol.

CSM Slatina va semna și cu atacantul Kayondo Mahadi Mahrez (27 de ani), care recent s-a despărțit de CSM Deva, club din Liga 3. El este cunoscut pentru aventura din a doua parte a sezonului trecut, când a evoluat, sub formă de împrumut, la Steaua, în șapte meciuri de campionat.

Oltenii au anunțat că acesta va face vizita medicală, iar ulterior își va pune semnătura pe acord.

Cinci plecări de la Slatina și program de pregătire cu opt amicale

Altfel, în același anunț, CSM Slatina a comunicat și cele cinci plecări, Florin Răsdan, Alin Ţegle, Raphael Stănescu, Alin Pisăru și Claudiu Dragu. Câțiva și-au găsit echipe: Răsdan a semnat cu CSM Alexandria, Țegle a ajuns în Liga 3, la Gloria Bistrița Năsăud, iar Claudiu Dragu s-a înțeles cu Concordia Chiajna, după cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate.

Programul de iarnă era deja cunoscut, CSM Slatina urmând să se pregătească doar pe plan local și va disputa, până la reluarea Ligii 2, opt partide de verificare.

După ce primele două zile au fost rezervate vizitei medicale, începând de astăzi s-a intrat în programul normal de pregătire.

26 de jucători se pregătesc sub comanda tehnicianului Daniel Oprescu, printre ei aflându-se şi câţiva jucători din cadrul Centrului de Copii şi Juniori de la CSM Slatina.

Transferurile din această iarnă:

– Robert Riza (fundaş stânga, 24 de ani) a mai evoluat pentru Concordia Chiajna, Metaloglobus București, Astra Giurgiu, Chindia Târgoviște şi CSC Şelimbăr.

– George Leaţă (mijlocaş ofensiv, 19 ani), care s-a aflat în lotul echipei CSM Slatina şi în stagiunea trecută.

– Ionuţ Năstăsie (mijlocaş, 32 de ani). Experimentatul mijlocaş a mai evoluat, în decursul carierei, pentru echipe precum FC Hermannstadt, FC Argeş, Viitorul Constanţa, U Cluj şi FCSB. Năstăsie a jucat în ultima perioadă pentru CSC Şelimbăr.

– Sebastian Micu (portar, 22 de ani). Acesta a mai evoluat pentru Rapid, CSM Reşiţa, Campionii FC Argeş şi FC Braşov.

– Florin Bănuţă (portar, 20 de ani). Tânărul goalkeeper vine de la Unirea Bascov. Acesta a mai evoluat pentru CSU Craiova II şi ACSO Filiaşi.

De asemenea, după definitivarea controlului medical, urmează să fie parafată înţelegerea şi cu atacantul ugandez, în vârstă de 27 de ani, Kayondo Mahadi Mahrez, care a evoluat pentru CSM Deva. Acesta se află în România de câţiva ani, în trecut evoluând pentru ACS Poli, CSC Ghiroda sau CSA Steaua.

Echipa noastră s-a despărţit, în această iarnă, de mijlocaşii Florin Răsdan, Alin Ţegle, Raphael Stănescu, fundaşul lateral Alin Pisăru, dar şi de atacantul Claudiu Dragu.

În această iarnă, stagiul pregătirii se va desfăşura pe plan local, începând cu data de 22 ianuarie, timp de 14 zile, în baza de pregătire din cadrul Complexului Sportiv „1 Mai”.

Programul jocurilor de pregătire:

31 ianuarie: Concordia Chiajna-CSM Slatina
3 februarie: CSM Slatina-CSM Alexandria
7 februarie: joc cu CSA Steaua (locul nu a fost stabilit)
9 februarie: CSM Slatina-Flacăra Horezu
10 februarie: joc cu FC Argeş (locul nu a fost stabilit)
14 februarie: CSM Slatina- ARO Câmpulung
16 februarie: CSM Slatina-ACSO Filiaşi
17 februarie: Chindia Târgovişte- CSM Slatina
”, a anunțat CSM Slatina.

CSM Slatina reia Liga 2 de pe locul 13

Clubul din Slatina are 20 de puncte și se situează pe locul 13 în Liga 2 după 15 etape, la un punct de locul 10, mijlocul clasamentului, Concordia Chiajna, dar care nu a evoluat în această rundă.

În următoarea etapă de Liga 2, a 16-a, prima din 2024, echipa lui Daniel Oprescu are meci pe teren advers, cu Corvinul Hunedoara, ocupanta locului 2, cu 31 de puncte.

Foto: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-mai-imprumutat-doi-jucatori-19297110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-dragu-trece-de-la-csm-slatina-la-concordia-chiajna-19297109

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-noutati-la-reunirea-csc-selimbar-19297076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-revenit-la-antrenamente-19297046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marcel-ghergu-s-a-intors-la-chindia-19297039

Andrei PASCU 10 Jan. 2024, 15:20 Liga 2
Pe aceeași temă