CSC Șelimbăr rămâne invincibilă în Turcia și după al treilea amical. Prima clasată din Liga 2 și-a prezentat oficial încă o achiziție

Marius ANGHEL 08 Feb. 2024, 12:12 Liga 2
CSC Șelimbăr rămâne invincibilă în Turcia și după al treilea amical. Prima clasată din Liga 2 și-a prezentat oficial încă o achiziție

Liderul Ligii 2 rămâne invincibil în amicalele din Turcia și după a treia confruntare cu o echipă din afara României.

CSC Șelimbăr a remizat, miercuri după-amiază, 7 februarie, la scorul de 1-1, cu Sigma Olomouc II, clasata pe locul 11 din 16 după 16 etape trecute în liga secundă din Cehia.

Echipa antrenată de Claudiu Niculescu mai are programat un joc test în cantonamentul din Antalya, înainte de întoarcerea acasă.

CSC Șelimbăr, egală cu Sigma Olomouc II, într-un nou amical jucat în Turcia

CSC Șelimbăr a înregistrat, miercuri, al doilea egal consecutiv în amicalele pe care le are programate în stagiul de pregătire din Turcia, unde va rămâne până în data de 10 februarie. După 0-0 cu FK Andijon, a 7-a clasată din 14 în sezonul 2023 al primei ligi din Uzbekistan, jucătorii lui Claudiu Niculescu au fost egali și cu adversarii de la Sigma Olomouc II, aflați la primul lor test în Antalya.

Pentru cehi a marcat din penalty, în minutul 7, mijlocașul Jiri Spacil, iar românii au egalat în minutul 45, în urma unui corner, prin fundașul căpitan Ciprian Natea.

La fel ca uzbecii, cehii sunt la un alt nivel de comunicare și respect arătat suporterilor lor. Primii au redat inclusiv o declarație a antrenorului advers, a lui Claudiu Niculescu, după doar un meci amical, în timp ce cei de la Olomouc au oferit o mini-cronică a jocului și o declarație a antrenorului lor.

Pentru a vedea cum a decurs amicalul dintre Sigma Olomouc II și CSC Șelimbăr, prin ochii cehilor și antrenorului lor, mai jos vă redăm textul transmis de ei:

”Sigma Olomouc B a intrat foarte bine în meci. Era activă, Jáchym Šíp a depășit ușor apărarea românească pe aripa stângă. În minutul 6, după una dintre centrele sale, Pavel Zifčák a fost lovit în careu și a fost fluierat un penalty, care a fost transformat ușor de Jiří Spáčil. Cehii și-au continuat performanța bună, au avut o trecere bună la atac și combinația lor a fost de asemenea reușită. Într-o altă șansă mare, Spáčil a lovit bara transversală și nu a reușit să transforme alte ocazii bune de gol. Adversarul a profitat apoi de singura sa ocazie din prima repriză, când a întors un corner deviat în suprafața de pedeapsă și a egalat scorul la 1-1 înainte de intrarea la vestiar.
În a doua parte a jocului, Șelimbar a început să se afirme mai mult, a reușit să atace direct apărarea lui Sigma mai ales pe aripi și a trimis centrări în careu, dar apărarea lui Olomouc a rezistat. Nici zidul defensiv al Șelimbărului nu a fost spart în repriza secundă, astfel că primul meci din cantonamentul turc s-a încheiat la egalitate, 1-1 pentru rezervele lui Sigma.
Tomáš Janotka: «A fost un meci foarte bun, sunt foarte bucuros că, comparativ cu ultimul meci, am stat într-un joc fizic. Deși adversarul era experimentat și fizic foarte avansat, am reușit să-l depășim la acest aspect. În prima repriză, au fost o mulțime de performanțe individuale de înaltă calitate din partea noastră, deși cu siguranță este loc de îmbunătățire. Din păcate, în prima parte a jocului, nu am reușit să înscriem două goluri împotriva adversarei, așa că meciul s-a încheiat la egalitate, în a doua parte ambele echipe au fost în defensivă. (…)»”.

De partea cealaltă, CSC Șelimbăr s-a limitat în a transmite doar adversarul întâlnit, marcatorul și minutul în care a înscris, dar nu a ratat ocazia să se umfle puțin în pene cu o performanță insignificantă: ”Echipa noastră este neînvinsă până în acest moment, în cadrul partidelor amicale din Antalya. Noi suntem Șelimbăr.”

Din fotografia postată pe rețelele sociale, atașată textului de mai sus, reiese că Claudiu Niculescu a început amicalul cu cehii în formula: Aldescu – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Monea, Panos, Tud. Călin, Drăghescu – Visic, Rodri Hernando.

O victorie și două egaluri în stagiul din Antalya. Urmează testul cu FK Sogdiana

În Antalya, CSC Șelimbăr mai are de disputat un amical, în ziua dinainte de plecarea din cantonament, contra FK Sogdiana (9 februarie, prima ligă din Uzbekistan).

În acest stagiu a disputat până acum trei jocuri test, înregistrând o victorie, 1-0 cu TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (locul 17 din 18 în liga secundă din Polonia) și două egaluri, 0-0 cu FK Andijon (locul 7 din 14 în sezonul 2023 al primei ligi din Uzbekistan) și 1-1 cu Sigma Olomouc II (locul 11 din 16 în liga secundă din Cehia).

În țară, de la reunire și până la plecarea în cantonament, echipa s-a pregătit la Sibiu și a organizat un singur amical, în data de 21 ianuarie, un joc-șocală cu echipa U19 a clubului.

Emanuel Baba Ayine, prezentat oficial de CSC Șelimbăr

Altfel, miercuri seară, CSC Șelimbăr și-a anunțat oficial a șasea achiziție din această iarnă, pe Emanuel Baba Ayine, la o zi distanță după ce mutarea fusese comunicată de echipa la care a activat jucătorul în prima parte a acestui sezon, ACS Mediaș, din Liga 3. Mijlocaș ghanez aparține de FC Hermannstadt, de unde vine sub formă de împrumut până la vară.

”Bine ai venit, Emmanuel Baba Ayine!
Emmanuel este de origine ghaneză, are 20 de ani și va fi jucătorul nostru până la finalul acestui sezon, fiind împrumutat de la FC Hermannstadt.
Este mijlocaș central, are 20 de ani și a mai evoluat până acum în România la ACS Mediaș, locul 2 din seria 9 a Ligii a 3 a, fiind un jucător providențial pentru rezultatele bune ale medieșenilor”, sună anunțul CSC Șelimbăr.

Până acum au fost aduși și prezentați oficial mijlocașul Gabriel Deac (Gloria Bistrița Năsăud, Liga 3), atacanții Stefan Visic (Minerul Ocna Dej, Liga 3) și Alexandru Darius Pop (Concordia Chiajna, Liga 2), portarul Marius Aldescu (Sporting Roșiori, Liga 3) și fundașul Alexandru Gîț (Chindia Târgoviște, Liga 2).

Din informațiile Liga2.ro, CSC Șelimbăr s-a interesat și de un alt jucător de la ACS Mediaș, de mijlocașul central Cristian Avram (20 ani), căpitanul echipei.

Foto: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jordan-gele-s-ar-putea-intoarce-in-romania-la-dinamo-19299017

https://liga2.prosport.ro/liga-3/emanuel-baba-ayine-ajunge-la-csc-selimbar-19298972

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-remizat-in-turcia-cu-fk-andijon-19298849

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-invins-echipa-din-bielsko-biala-19298653

Marius ANGHEL 08 Feb. 2024, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă