Liderul Ligii 2 a bătut palma cu doi atacanți, unul plecat de la Concordia Chiajna, și e pe cale să se despartă de alți patru jucători | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 21 Dec. 2023, 12:56 Liga 2
Liderul Ligii 2 a bătut palma cu doi atacanți, unul plecat de la Concordia Chiajna, și e pe cale să se despartă de alți patru jucători | EXCLUSIV

Liderul Ligii 2 a anunțat, oficial, după încheierea meciurilor oficiale din 2023, o plecare și o achiziție. Portarul Aleksander Mitrovic (20 de ani) a cerut rezilierea pentru a avea șanse să joace mai mult în altă parte, iar mijlocașul Gabriel Deac (28 de ani) va lucra din nou cu antrenorul Claudiu Niculescu după experiența FC Voluntari, după ce a devenit liber de Gloria Bistrița Năsăud (Liga 3).

CSC Șelimbăr rămâne activă pe piața transferurilor și în ultimele zile din acest an.

Din informațiile Liga2.ro, a bătut palma cu doi atacanți, iar pe trei jucători din lot i-a anunțat să își caute echipe, fiindcă nu mai sunt doriți pentru partea a doua a sezonului. Numărul despărțirilor ar putea fi însă și mai mare de atât.

Stefan Visic s-a întors la CSC Șelimbăr

După Gabriel Deac, alte achiziții perfectate în această iarnă de CSC Șelimbăr sunt, din informațiile Liga2.ro, Stefan Visic (26 de ani) și Alexandru Darius Pop.

Posibila revenire a atacantului sârb la echipa antrenată de Claudiu Niculescu a fost anunțată în exclusivitate de Liga2.ro la momentul în care clubul l-a prezentat pe Deac. Între timp, cele două părți au ajuns la un acord, iar jucătorul va lucra din nou cu Niculescu, cel care a insistat pentru readucerea lui Visic după ce a rămas cu o impresie bună despre el în urma pregătirii din iarna trecută.

Stefan Visic s-a despărțit în această iarnă de Minerul Ocna Dej (Liga 3), echipă de unde în vara anului 2022 era luat de CSC Șelimbăr. Sibienii nu l-au păstrat atunci în lot pe sârb, ci l-au împrumutat în prima parte a sezonului trecut la Progresul Spartac, pentru care a evoluat în 13 meciuri și a înscris 3 goluri. În iarna trecută a revenit la Șelimbăr, însă s-a accidentat în perioada de pregătire și nu a jucat deloc. S-a ajuns la o despărțire amiabilă, iar Visic s-a întors la Minerul Ocna Dej, fosta Someșul Dej, de care acum, și-a reziliat contractul.

  • În cariera sa a mai trecut pe la echipele Jedinstvo Banatsko (Serbia), SK Novohrad Lucenec (Slovacia), FK Pohronie (Slovacia), FK Frydek-Mistek (Cehia) și FK Marcelova (Slovacia). În România a ajuns în februarie 2021, la Someșul Dej, actuala Minerul Ocna Dej. Din 2022, acesta este căsătorit cu o româncă, cu Bianca Visic, handbalistă la CSM Iași.

UPDATE: CSC Șelimbăr a anunțat oficial revenirea lui Stefan Visic la club. Acesta a semnat un contract valabil până în vara anului 2025.

”Bine ai (re)venit, Stefan Visic!
Parte din lotul nostru până în primăvara acestui an, Ștefan Visic a decis să revină alături de noi până în vara anului 2025.
Recuperat complet după accidentarea din iarna trecută, Stefan e pregătit să lupte alături de Călăreții Roșii.
Multă baftă, Stefan!!”, a transmis CSC Șelimbăr.

Alexandru Darius Pop s-a despărțit de Concordia Chiajna și a semnat cu CSC Șelimbăr

Un alt atacant care a semnat cu echipa bogatei comune de lângă Sibiu este Alexandru Darius Pop (30 de ani), liber de contract de câteva zile după ce și-a încheiat colaborarea cu Concordia Chiajna.

Cu 17 goluri marcate în 15 meciuri, CSC Șelimbăr vrea să aibă o ofensivă mai percutantă în partea a doua a sezonului, iar cu Visic și Pop în atac speră să reușească asta.

Alexandru Pop a început sezonul 2023-2024 în prima ligă, la Dinamo, echipă cu care a reușit în ediția trecută a Ligii 2 să promoveze. Ovidiu Burcă nu l-a utilizat în primele meciuri din SuperLigă, i-a transmis că nu se va baza pe el, iar atacantul a ajuns la Concordia Chiajna, unde în prima parte a campionatului a evoluat în 9 meciuri, de fiecare dată Erik Lincar introducându-l din postura de rezervă. A strâns doar 124 de minute pe teren pentru ilfoveni și a înscris 1 gol, în 6-0 cu Progresul Spartac.

  • În cariera sa, Pop a jucat pentru Sănătatea Cluj, Gloria Bistrița, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila, UTA Arad, Aerostar Bacău, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, SSU Politehnica Timișoara, Rapid, Minaur Baia Mare, AFC Odorheiu Secuiesc, Dinamo și Concordia Chiajna.

Campania de achiziții nu este încheiată, liderul Ligii 2 fiind în căutare de cel puțin alți doi jucători. Are nevoie de un portar under, după despărțirea de Aleksander Mitrovic, dar își dorește și un mijlocaș central defensiv.

Alexandru Pop, noul atacant al CSC Șelimbăr: ”Am ajuns la liderul incontestabil al campionatului”

UPDATE: CSC Șelimbăr a anunțat oficial achiziționarea lui Alexandru Darius Pop. Acesta a semnat un contract valabil până în vara anului 2025, cu obțiune de prelungire până în 2026.

”Bun venit, Alexandru Pop!
Experimentatul atacant a semnat o înțelegere cu clubul nostru, valabilă până în vara anului 2025, cu opțiune de prelungire până în 2026.
În vârstă de 30 de ani, cele mai importante echipe pentru care Alex a evoluat sunt: Dinamo, Rapid, UTA Arad și Concordia Chiajna.
Îi urăm mult succes alături de Călăreții Roșii!!”, sună anunțul clubului lider în Liga 2 după 15 etape desfășurate în acest sezon.

”Sunt foarte bucuros pentru că s-a materializat această mutare. Am ajuns la liderul incontestabil al campionatului, un club profesionist, cu ambiții mari, cu un proiect frumos, pe care sunt sigur că-l ducem la bun sfârșit. Mulțumesc staffului tehnic și administrativ pentru încredere”, a spus Pop, pentru Liga2.ro, despre trecerea sa la CSC Șelimbăr.

Robert Răducioiu, Eric Vînău și Valmir Berisha au fost anunțați că nu mai intră în planurile lui Claudiu Niculescu

În schimb, la capitolul despărțiri, CSC Șelimbăr a informat, potrivit surselor Liga2.ro, trei jucători din lot că nu mai intră în vederile lui Claudiu Niculescu.

Este vorba despre fundașul Robert Răducioiu (19 ani), mijlocaș Eric Vînău (18 ani) și atacantul Valmir Berisha (27 ani).

Cel puțin în privința acestuia din urmă, apariția sa pe lista jucătorilor care nu mai sunt doriți este ușor surprinzătoare, după ce la momentul aducerii sale, când campionatul era deja început, directorul general Cornel Stănilă declara următoarele: ”Avem un pariu, eu, el și Claudiu, sunt convins că îl vom câștiga. E un pariu pe goluri. Am pus un bonus frumos în contract.”

Berisha a prins 7 meciuri în Liga 2 pentru CSC Șelimbăr, a strâns 259 de minute pe teren, fiindcă doar de două ori a început ca titular și a și fost înlocuit, și a înscris 1 gol (2-2 cu CSM Reșița).

Vînău a fost utilizat în 6 partide (145 de minute), doar o dată fiind titular și a fost înlocuit, iar Răducioiu nu a prins niciun meci în acest sezon și rămâne cu cele două apariții din ediția trecută a Ligii 2.

Alexandru Luca e pe picior de plecare, Raul Rotund rămâne la CSC Șelimbăr

Numărul plecărilor ar putea fi însă și mai mare, fiindcă Alexandru Luca ar fi cerut și el să fie lăsat să plece, iar o posibilă destinație ar fi, din informațiile Liga2.ro, CSM Alexandria.

Mijlocașul de 19 ani a fost utilizat în doar 4 jocuri în acest sezon (128 minute), de fiecare dată din postura de rezervă. Mult mai puțin față de cât juca în sezoanele trecute. În ediția 2021-2022 a prins 22 de meciuri (1030 minute), iar în 2022-2023 a avut 24 de apariții în Liga 2 (1994 minute), de 23 de ori a fost titular și a înscris 3 goluri.

Altfel, cedarea lui Raul Rotund (18 ani), cel mai bun marcator ”under” din acest sezon de Liga 2, dar și golgheterul șelimbărenilor în primele 15 etape, nu este dorită de club. Pentru el și-ar fi manifestat interesul Universitatea Cluj, club de unde a fost luat și unde nu a apucat să joace la seniori.

Foto: CSC Șelimbăr, Răzvan Păsărică și Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stiam-inca-din-vara-ca-vom-fi-puternici-am-mizat-pe-jucatori-cu-foame-de-performanta-interviu-cu-cornel-stanila-despre-parcursul-echipei-csc-selimbar-liderul-surpriza-din-liga-2-19296262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-deac-a-semnat-cu-csc-selimbar-19296205

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-darius-pop-s-a-despartit-de-concordia-chiajna-19296362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aleksander-mitrovic-s-a-despartit-de-csc-selimbar-19295454

Marius ANGHEL 21 Dec. 2023, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă