Un fost elev al lui Claudiu Niculescu la FC Voluntari, prima achiziție a iernii pentru CSC Șelimbăr. Vine din Liga 3, de unde sibienii sunt aproape să bată palma cu încă un jucător

Marius ANGHEL 16 Dec. 2023, 14:55 Liga 2
Un fost elev al lui Claudiu Niculescu la FC Voluntari, prima achiziție a iernii pentru CSC Șelimbăr. Vine din Liga 3, de unde sibienii sunt aproape să bată palma cu încă un jucător

CSC Șelimbăr și-a anunțat oficial prima achiziție pentru partea a doua a sezonului. Liderul Ligii 2 după 15 etape a semnat cu Gabriel Deac, un mijlocaș cu câteva zeci de meciuri în prima ligă, dar care în ultimii ani nu a mai reușit să se impună nici măcar la echipe din eșalonul secund. Acum vine din Liga 3 și va fi antrenat din nou de Claudiu Niculescu.

Sibienii se pregătesc, din informațiile Liga2.ro, să îl readucă pe sârbul Stefan Visic, dar și să-l piardă pe ”under-ul” Raul Rotund.

Gabriel Deac, prima achiziție a iernii la CSC Șelimbăr!

După despărțirea de Aleksander Mitrovic (20 de ani), la solicitarea portarului care în acest sezon de Liga 2 nu a fost utilizat în niciun meci, CSC Șelimbăr a bifat și o primă achiziție.

Este vorba despre mijlocașul Gabriel Deac, de la începutul anului 2023 prezent la echipa din orașul său natal, divizionara terță Gloria Bistrița Năsăud. Fotbalistul bistrițean de 28 de ani revine în Liga 2, unde a mai jucat în cariera sa pentru FC Voluntari, Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna.

La FC Voluntari a reușit cele mai importante realizări ale carierei sale, promovarea în prima ligă în 2015, 91 de meciuri în Liga 1 și două trofee, Cupa României și Supercupa. La ilfoveni a fost antrenat inclusiv de Claudiu Niculescu, actualul ”principal” al Șelimbărului.

Despărțirea de echipa din Voluntari, la care a stat din 2014 până în 2019, i-a adus un regres în carieră. Nu a reușit să se impună la niciuna dintre formațiile pe la care a trecut apoi, fie că a fost vorba de Petrolul (15 meciuri și 2 goluri în Liga 2), CFC Argeș (5 meciuri și 1 gol în Liga 1) și Concordia Chiajna (23 meciuri și 2 goluri în Liga 2). În ultimul an a activat la un nivel și mai inferior, în Liga 3, la Gloria Bistrița Năsăud, alături de care nu a reușit promovarea în vară.

”Bun venit, Gabriel Deac!
Clubul nostru a ajuns la un acord cu clubul Gloria Bistrița pentru transferul definitiv al jucătorului Gabriel Deac !
Cu 100 de prezențe în Liga 1 (n.r. – are 96 de meciuri) și cu 2 trofee cucerite, Cupa României și Supercupa României alături de Claudiu Niculescu la FC Voluntari, Gabi a ales să se alăture proiectului nostru și să devină “Red Rider” .
Mult succes, Gabi!!!”, sună anunțul clubului din Șelimbăr, care acum nu-și mai prezintă jucătorii drept ”călăreții roșii”, ci ”red rider”.

Perioada pe care a semnat Deac nu a fost importantă de comunicat de către șelimbăreni.

Raul Rotund, pe picior de plecare. Stefan Visic revine la Șelimbăr?

Altfel, din informațiile Liga2.ro, liderul Ligii 2 este pe punctul să-l piardă pe Raul Rotund, unul dintre remarcații din acest sezon.

Atacantul de 18 ani, originar din Cluj-Napoca, marcator a 4 goluri pentru CSC Șelimbăr în 14 meciuri jucate (772 minute), este dorit înapoi de Universitatea Cluj, club de unde a fost luat și unde nu a apucat să joace la seniori. Rotund este cel mai bun marcator ”under” din acest sezon de Liga 2, dar și golgheterul șelimbărenilor în primele 15 etape.

Totodată, din informațiile noastre, CSC Șelimbăr negociază readucerea lui Stefan Visic, un atacant sârb de 26 de ani, care în această iarnă s-a despărțit de Minerul Ocna Dej (Liga 3), echipă de unde în vara anului 2022 era luat de CSC Șelimbăr. Sibienii nu l-au păstrat atunci în lot pe sârb, ci l-au împrumutat în prima parte a sezonului trecut la Progresul Spartac, pentru care a evoluat în 13 meciuri și a înscris 3 goluri. În iarna trecută a revenit la Șelimbăr, însă s-a accidentat în perioada de pregătire și nu a jucat deloc. S-a ajuns la o despărțire amiabilă, iar Visic se întorcea la Minerul Ocna Dej, fosta Someșul Dej, de care acum, și-a reziliat contractul.

Altfel, CSC Șelimbăr, deși este lider în Liga 2 și susține că are un proiect serios, este printre puținele echipe din campionat care până acum nu și-a comunicat în mod oficial programul de pregătire din această iarnă.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/propunerea-lui-razvan-burleanu-presedintele-frf-pentru-liga-2-19296164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rotund-csc-selimbar-cel-mai-bun-tanar-marcator-din-liga-2-19295949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aleksander-mitrovic-s-a-despartit-de-csc-selimbar-19295454

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-echipa-din-liga-2-cu-cele-mai-multe-reveniri-de-la-0-1-19295956

Marius ANGHEL 16 Dec. 2023, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă