Trecerea lui Radu Crișan de la CSC Șelimbăr la Gloria Buzău, oficializată de liderul Ligii 2. ”L-am lăsat să plece. Au vrut să ne ia și alți jucători, să ne destabilizeze”

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 16:48 Liga 2
Trecerea lui Radu Crișan de la CSC Șelimbăr la Gloria Buzău, oficializată de liderul Ligii 2. ”L-am lăsat să plece. Au vrut să ne ia și alți jucători, să ne destabilizeze”

CSC Șelimbăr a oficializat o nouă despărțire în această iarnă, dar imediat va semna cu un nou jucător. A plecat fundașul central Radu Crișan, la Gloria Buzău, cum Liga2.ro a scris de zilele trecute, și s-a alăturat lotului Alexandru Gîț, proaspăt despărțit de Chindia Târgoviște.

”Nu mai pleacă nimeni și 99 la sută campania de achiziții este încheiată”, a spus, pentru Liga2.ro, directorul general al clubului din județul Sibiu, Cornel Stănilă.

Radu Crișan s-a despărțit de CSC Șelimbăr și a semnat cu Gloria Buzău

Radu Crișan plecase din lotul liderului Ligii 2 de la începutul săptămânii, cu act în mână din partea clubului că poate ajunge unde își dorește în schimbul unei sume de transfer. Destinația sa era cunoscută, fundașul fiind ofertat de Gloria Buzău, echipă situată și ea pe loc calificabil în play-off.

Crișan s-a alăturat lotului antrenat de Andrei Prepeliță, iar trecerea sa la Gloria s-a făcut, în cele din urmă, fără o sumă în schimb, cum se dorea inițial, potrivit spuselor lui Cornel Stănilă.

”A fost dorința lui de a pleca, pe un salariu mai bun la Buzău. Era din 2021 la noi, de trei ani, are o vârstă și l-am lăsat să plece. Din păcate pentru noi, este o pierdere, fiindcă cu Buzăul 100 la sută o să ne întâlnim în play-off. Ei au vrut să ne ia și alți jucători în această perioadă, au dorit să ne destabilizeze”, a spus Stănilă pentru Liga2.ro.

”Mulțumim, Radu Crișan!
CSC 1599 Selimbăr și FC Buzău au ajuns la un acord in ceea ce privește transferul definitiv al jucătorului Radu Crișan!
Mult succes, Radu!”, a fost anunțul oficial al CSC Șelimbăr.

Radu Crișan, a patra achiziție din această iarnă a echipei din Crâng și a noua plecare de la CSC Șelimbăr

Crișan, originar din Turda, în vârstă de 27 de ani, a ajuns la CSC Șelimbăr în vara anului 2021 și a jucat pentru echipă în două sezoane și jumătate. A adunat 45 de meciuri (15+20+10) în Liga 2 și a înscris 2 goluri. În actualul sezon a fost folosit în 10 partide din cele 15, timp de 746 de minute, de opt ori intrând ca titular și o dată fiind înlocuit, și a înscris un gol, în 1-0 cu CSC Dumbrăvița.

În cariera sa a mai jucat pentru ”U” Cluj, Astra (în două rânduri), Academica Clinceni, FC Hermannstadt, Dunărea Călărași (în două rânduri), UTA Arad și Rapid. În prima ligă are 8 meciuri jucate pentru Astra, în 2018-2019.

Radu Crișan devine a patra achiziție a Gloriei Buzău în această iarnă, după Ovidiu Perianu (21 de ani), mijlocaș care aparține de FCSB, dar vine de la ”U” Cluj, Alexandru Fărăgău (18 ani), fundaș care aparține de ”U” Cluj, dar vine de la Ceahlăul, și Rassambek Akhmatov (27 de ani), mijlocaș liber de contract din vară, când s-a despărțit de Chindia Târgoviște.

În schimb, plecarea fundașul reprezintă a noua despărțire în această iarnă de CSC Șelimbăr, după Aleksander Mitrovic, Eric Vînău (cedat la FC Bihor), Robert Răducioiu, Ionuț Năstăsie (ajuns la CSM Slatina), Denis Ursu (împrumutat în prima parte a sezonului la ACS Mediaș, în Liga 3), Valmir Berisha și Danilo Babovic. Plecat este și Alexandru Luca, mijlocaș care va ajunge la ACS Mediaș.

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-despre-achizitiile-facute-de-csc-selimbar-19297484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-faragau-si-rassambek-akhmatov-au-semnat-cu-gloria-buzau-19297662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-perianu-primele-impresii-dupa-ce-a-semnat-cu-gloria-buzau-19297628

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valmir-berisha-si-danilo-babovic-s-au-despartit-de-csc-selimbar-19297351

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 16:48 Liga 2
Pe aceeași temă