Naționala U18 a României joacă împotriva Serbiei într-un sat de lângă Timișoara! Capitala Banatului nu are un stadion cu condițiile pe care le are localitatea în care primar este un fost arbitru

Anda DELIU 17 Oct. 2022, 10:55 Liga 2
Naționala U18 a României joacă împotriva Serbiei într-un sat de lângă Timișoara! Capitala Banatului nu are un stadion cu condițiile pe care le are localitatea în care primar este un fost arbitru

Timișoara ajunge să însemne tot mai puțin în fotbalul românesc.

Dacă CSC Dumbrăvița nu a putut găsi în oraș un stadion pentru a găzdui partida din Cupa României de marți cu Rapid, nici naționala U18 a României, care va disputa în curând două jocuri cu Serbia, nu poate evolua în capitala Banatului. O va face într-o comună periurbană care nu are echipă la nivelul primelor trei ligi.

Doar la Șag sunt vestiare regulamentare!

Naționala U18, antrenată de Daniel Mogoșanu, joacă în curând două amicale cu Serbia. Pentru ”apropierea” geografică, le va juca în Timiș, în 25 și 27 octombrie. Nu se poate însă la Timișoara, deoarece și la acest nivel se cer vestiare cu dușuri individuale și cu locuri individuale, delimitate în acel sistem de dulăpioare. Or, de râsul plânsul, doar la Șag se îndeplinește această condiție!

Așadar, în 25 octombrie, de la ora 16:00, iar în 27, de la ora 11:00, România se duelează cu Serbia în comuna din sudul Timișoarei.

Reamintim, stadionul ”Dan Păltinișanu” e închis din februarie, stadionul CFR e spital de campanie pentru Covid-19, iar la Știința și Electrica, unde evoluează acasă în campionatul Ligii 2 Poli Timișorea și Ripensia, nici vorbă de vestiare pentru meciuri internaționale.

Așa arată vestiarul stadionului din Șag. E cel mai modern din tot județul Timiș, inclusiv peste cele ale stadioanelor din Timișoara, Capitala Banatului!

Primarul din Șag e un fost arbitru, fost la un pas de Liga 1

În comuna Șag, primarul, aflat la al doilea mandat, este Flavius Roșu (PSD), fost arbitru de fotbal. Roșu a fost la un pas de a promova în lotul de Liga 1, dar a renunțat la a oficia meciuri după ce a câștigat primăria comunei în care locuia. Roșu este și un foarte bun prieten al lui Dan Alexa, care, anterior divorțului de prima soție, i-a fost și naș.

Actualmente, stadionul din Șag arată foarte bine pentru o arenă ce este casa unei echipe de Liga 4, iar faptul că edilul provine din fotbal se vede.

Comuna Șag are o singură localitate, care număra peste 3000 de locuitori în 2011. Cel mai probabil, după centralizarea recensământului din acest an, populația va fi mai mare, căci unii timișoreni și-au făcut case în satul de pe malul Timișului. În localitate se află și o mănăstire, renumită pentru faptul că măicuțele vopsesc prin metode tradițioanale numeroase ouă, anual, de Paști. De asemenea, în sat există și o clădire inedită, cu un Mercedes vechi ieșind de la geam, la primul etaj. Acolo a fost un bar, mulți ani de zile.

CS Timișul Șag, echipa comunei Șag, ocupă locul 10 în Liga a 4-a Timiș după 12 etape desfășurate în acest sezon.

În Vest nu pot juca naționalele mari și de tineret

De altfel, în toată zona de vest a țării nu pot veni să joace decât naționale ”mici”.

U20 va juca din nou în noiembrie la Arad, stadion nou ce permite meciuri de acest nivel, însă care nu poate găzdui, și din cauza capacității limitate, meciurile oficiale ale U21 sau ale naționalei de seniori.

Foto: CS Timișul Șag

 

Anda DELIU 17 Oct. 2022, 10:55 Liga 2
Pe aceeași temă