Se poate și fără a sta la mila CNI! Stadionul vechi de peste un secol din Lugoj se modernizează cu resurse locale: ”Vrem să-l aducem la nivel de Liga 1. O așteptăm aici pe Poli”

Anda DELIU 06 Sep. 2023, 22:15 Liga 4

Conform referințelor online, stadionul Vulturii din Lugoj, din cartierul ITL, cel al industriei textile, datează din 1920, când municipiul era capitala județului Caraș-Severin.

Astăzi e un stadion renovat în Timiș doar cu fonduri ale primăriei, gestionate de clubul CSM, prezent în Liga a 4-a. Există o nocturnă, pistă de tartan modernă, gazon bun și vor urma să existe tribune cu scaune pe ambele părți.

Lugojenii o așteaptă acolo pe Poli în prima ligă!

Stadionul Vulturii din Lugoj era o ruină acum câțiva ani

Arena se tot renovează trepat de câțiva ani, fără a aplica ineficienta metodă de demolare și stat cu mâna întinsă la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru o arenă nouă, ca la Timișoara, de exemplu.

La teren nu s-a umblat, iar pista de tartan a costat 164.000 de euro. ”Terenul are un drenaj foarte bun și am considerat că nu are rost să ne batem joc, să-l stricăm, cum au făcut alții și după aceea să nu mai putem să-l refacem la fel. La anul vom vedea scaune la Tribuna 2, după care sper eu să ne apucăm de Tribuna 1. Chiar de săptămâna aceasta așteptăm geamuri și uși de termopan la Tribuna 1. La toate vestiarele vom schimba ușile și geamurile vechi și le vom pune pe cele noi. Vestiarele care țin de CSM Lugoj le-am renovat pe toate, urmând să mă apuc cu sprijinul firmelor să renovez și vestiarele CSȘ Lugoj”, a declarat, pentru Liga2.ro, directorul CSM Lugoj, Mihai Anghel.

Există și nocturnă la Lugoj

În acest moment, puține arene din Timiș au nocturnă. Cea de la Lugoj a costat 40.000 de euro, dar nu e omologată. Însă acest lucru se poate face în viitor.

Momentan, echipa locală joacă în Liga 4 Timiș. ”Noctuna mai are nevoie de lucși ca să o putem omologa pentru Liga 1! Momentan este doar de antrenament, de aceea și costat doar 40.000 de euro. În jur de 38-39.000 de euro. Trebuie să mai adăugăm proiectoare. La ora actuală e strict de antrenamente. Am gândit-o în special pentru grupele de copii și juniori. La ora la care noi ne-am apucat să facem noctuna, aveam 12 grupe de copii și doar un teren pe care să ne antrenăm. Și i-am dus către seară să putem face și cu seniorii și copii. În momentul de față am făcut o bază nouă de antrenamente la Liceul Agricol”, mai spune Anghel.

Lugojul o așteaptă pe Poli Timișoara

Având în vedere cum se închid și degradează stadioanele din Timișoara, Anghel nu s-ar mira ca la Lugoj să ajungă chiar Poli! ”Vrem să renovăm integral Tribuna 2, să facem vestiare pentru gazde, oaspeți sub tribună. Efectiv vrem să aducem stadionul la nivel de Liga 1. Singurul lucur care va lipsi în momentul în care vom termina ceea ce avem în plan vor rămâne doar toaletele ecologice, care vor veni în cazul în care va fi vreodată nevoie, sper eu, personal, pentru Poli. Eu încă sper că Poli va ajunge în Liga 1 în următorii 4-5-6 ani. Până e gata stadionul, de ce să nu vină la Lugoj să joace?”, mai spune directorul clubului din Lugoj.

Laurențiu Breșneni, mulți ani la CSM Reșița, este una dintre achizițiile din această vară ale echipei de fotbal din Lugoj

Cu două tribune, stadionul Vulturii din Lugoj are acum 6000 de locuri, deoarece la a doua tribună nu sunt scaune. După ce se vor monta, estimările sunt că vor rămâne 4.500-4.800 de locuri.

  • Stadionul din Lugoj a găzduit de curând meciul din Play-off-ul Cupei României dintre Phoenix Buziaș (Liga 3) și Chindia Târgoviște (Liga 2), câștigat de dâmbovițeni cu scorul de 3-0. Tot la Lugoj a jucat Phoenix Buziaș și precedentele două partide din Cupă, 2-0 după prelungiri cu Poli Timișoara (L3), în Turul 2, și 1-0 cu CSM Reșița (L2), în Turul 3.
  • Tot de curând, echipa locală CSM Lugoj a atras atenția presei naționale cu cedarea jucătorului Aziz Njoya Njifakue la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, din Liga 2, în schimbul a două containere care vor fi folosite pe post de vestiare la baza nouă de la liceul Agricol”. Știrea a fost preluată inclusiv de publicația spaniolă Mundo Deportivo, care a numit această mutare drept ”una dintre cele mai suprareale din istoria fotbalului, dacă nu chiar cea mai mare”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-in-care-viitorul-pandurii-l-a-achizitionat-pe-njifakue-i-a-uimit-pe-spanioli-19283767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-doua-containere-pentru-un-jucator-de-fotbal-19283538

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/phoenix-buzias-eliminata-din-cupa-romaniei-de-chindia-19282850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-stadion-la-timisoara-un-vis-in-acest-moment-19279789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/video-respectati-timisoara-suporterii-din-capitala-banatului-au-protestat-din-nou-pentru-o-infrastructura-care-sa-fie-compatibila-cu-performanta-19272659

Anda DELIU 06 Sep. 2023, 22:15 Liga 4
Pe aceeași temă