Unirea Dej a mutat și în poartă și a ajuns la șapte achiziții! Dragoș Militaru continuă să schimbe

Andrei PASCU 13 Feb. 2024, 17:29 Liga 2
Unirea Dej a mutat și în poartă și a ajuns la șapte achiziții! Dragoș Militaru continuă să schimbe

Unirea Dej a mutat în poartă! Clujenii nu au terminat, se pare, campania de achiziții, iar Dragoș Militaru a hotărât să îl aducă și pe portarul Sebastian Moroz, în vârstă de 25 de ani, care în prima parte a sezonului a evoluat tot în Liga 2, dar la CS Tunari, chiar primul adversar într-un meci oficial din 2024 pentru clujeni.

Moroz a prins doar două meciuri în campionat pentru CS Tunari, în prima etapă, contra CSM Slatina (scor 1-3), și în etapa a 6-a, contra CSC Dumbrăvița (1-6).

Sebastian Moroz a semnat cu Unirea Dej!

Până să ajungă la CS Tunari, în vara trecută, Moroz a evoluat ultima dată la Unirea Constanța, cu care a semnat la începutul anului 2023 și pentru care a evoluat în șapte dintre cele nouă meciuri disputate. În prima parte a sezonului 2022/ 2023 a fost în lotul Petrolului, însă a fost cel mult rezervă în 14 dintre meciurile din prima ligă ale ploieștenilor.

Anterior a mai jucat pentru Luceafărul Oradea, Național Sebiș, AFC Odorheiu Secuiesc, Astra și Petrolul. În ediția 2021/22 a Ligii 2 a prins 15 jocuri la Astra, unde l-a avut antrenor pe Florin Stîngă, care l-a și adus la CS Tunari, de altfel.

Cea mai importantă performanță a lui Moroz este promovarea din Liga 2 în prima divizie, cu Petrolul, în vara lui 2022, însă fără să aibă vreo contribuție din teren.

Acum va avea o nouă experiență în carieră, tot în Liga 2, dar la Unirea Constanța,

SEBASTIAN MOROZ la FC Unirea Dej

Noul nostru portar, în vârstă de 25 de ani, s-a născut la Satu Mare. În cariera sa a mai apărat buturile echipelor LPS Satu Mare, Unirea Tășnad, Luceafărul Oradea, Național Sebiș, AFC Odorheiu Secuiesc, Astra Giurgiu, Petrolul Ploiești și Unirea Constanța. În prima parte a acestui sezon, goalkeeper-ul de picior drept a evoluat la CS Tunari.

Bine ai venit la FC Unirea Dej și la cât mai multe meciuri fără gol primit, Sebastian!”, a anunțat Unirea Dej.

Sebastian Moroz, reacție după ce a semnat cu echipa dejeană

Moroz a fost utilizat de Unirea Dej în amicalul din weekend cu Gloria Bistrița Năsăud.

Reacția lui Sebastian Moroz, după ce a semnat cu Unirea Dej:

”Mă bucur că am venit la Dej. Am găsit un grup de jucători cu calitate; pe majoritatea băieților îi cunosc, cu unii dintre ei am fost coleg, iar cu ceilalți adversar. Îmi doresc să ajut echipa în realizarea obiectivului și să facem fericiți suporterii”.

Multe schimbări de lot făcute de Dragoș Militaru

Până la venirea lui Moroz, Unirea Dej a oficializat următoarele achiziții: Alexandru Dulca (ex Concordia Chiajna), Albert Hofman (împrumutat de la Universitatea Cluj), Alex Militaru (ex Chindia, împrumutat de la Poli Iași), Tudor Telcean (ex Poli Iași, liber din vară), Ciprian Călugăr (ex Gloria Bistrița Năsăud, împrumutat de la ”U” Cluj) și Cosmin Bîrnoi (ex Unirea Slobozia).

De partea opusă, Unirea Dej a contabilizat următoarele plecări: Claudiu ZamfirescuClaudiu ChindrișAlexandru PiftorMario GeanăIulian Anca-TripVlad Mitrea, Alex Negrea, Sergiu Ciocan, Andrei Pop și Rareș Scocîlcă.

Începe cursa pentru evitarea retrogradării în Liga 3 pentru Unirea Dej

Unirea Dej se află pe locul 18, antepenultimul în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în 15 etape, la două puncte de următoarea clasată deasupra, CS Tunari. Clujenii se află pe poziție retrogradabilă la început de 2024.

Pe locurile 15 și 16 reiau campionatul CFC Argeș și Metaloglobus, ambele cu 18 puncte.

Echipa antrenată de Dragoș Militaru se pregătește să dispute un ultim meci amical în această pauză de iarnă, contra CSC Șelimbăr, la 17 februarie. Până acum, a mai disputat cinci teste, consemnând 0-0 cu Corvinul Hunedoara2-1 cu SCM Zalău2-1 cu FC Bihor Oradea, 0-0 cu CSM Deva și 2-1 cu Gloria Bistrița Năsăud (foto articol).

În primul meci oficial din 2024, Unirea Dej joacă sâmbătă, 24 februarie, de la ora 11:00, în deplasare la CS Tunari (locul 17, 12 puncte), unde dintre contracandidatele în lupta pentru menținerea în Liga 2. Jocul contează pentru a 16-a etapă a sezonului regular.

Foto: Unirea Dej și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-pentru-fk-miercurea-ciuc-in-ultimul-amical-din-turcia-19299551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzii-lui-claudiu-niculescu-dupa-cantonamentul-selimbarului-in-turcia-19299550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/realizatorul-podcastulului-fita-cu-adita-la-cs-tunari-19299542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-croitoru-a-demisionat-de-la-chindia-19299540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alex-baican-a-lasat-csm-alexandria-pentru-fc-bihor-19299535

Andrei PASCU 13 Feb. 2024, 17:29 Liga 2
Pe aceeași temă