Golgheterul Universității Cluj în sezonul ultimei promovări, a doua achiziție a iernii la Unirea Dej. ”Sunt fericit că am venit la Dej, cred că avem o echipă cu potențial”

Marius ANGHEL 16 Jan. 2024, 17:21 Liga 2

Unirea Dej și-a prezentat oficial a doua achiziție perfectată în această perioadă de pregătire de iarnă. Cu trupa care în vară are șanse mari să meargă în Liga 3 a semnat, sub formă de împrumut, Albert Hofman, atacant în vârstă de 20 de ani al Universității Cluj.

Hofman a fost om de bază la ”U” Cluj în sezonul promovării, însă în prima ligă, cel puțin până acum, într-un an și jumătate, nu a primit multe șanse să joace.

Albert Hofman, împrumutat de ”U” Cluj la Unirea Dej

Cu resurse puține și cu un obiectiv, menținerea în Liga 2, greu de îndeplinit după o primă parte a sezonului dezastruoasă, Unirea Dej are achiziții de pe plan local în debutul acestei campanii de transferuri.

După mijlocașul Alexandru Dulca (26 de ani), originar din Gherla și liber de contractul cu Concordia Chiajna, cu echipa antrenată de Dragoș Militaru a semnat, mai nou, Albert Hofman, atacant care este împrumutat de la Universitatea Cluj.

Hofman a prins numai 30 de minute în patru jocuri de prima ligă în acest sezon, astfel că rămânerea sa la Universitatea Cluj nu îi aducea nimic bun carierei sale. L-a solicitat Unirea Dej, iar cele două cluburi au ajuns la un acord privind împrumutul, mai ales că atacantul are nevoie de jocuri pentru a crește fotbalistic. Iar la Dej are șanse mult mai mari să fie utilizat.

”ALBERT HOFMAN la FC Unirea Dej
Atacantul în vârstă de 20 de ani, originar din Câmpulung Moldovenesc, vine sub formă de împrumut de la ”U” Cluj.
În două sezoane la juniorii Universității, Hofman a reușit 52 de goluri, dintre care 7 hattrick-uri. În urma evoluțiilor sale, a fost convocat la echipa mare de Erik Lincar și a devenit golgheterul Universității Cluj (7 goluri și 2 pase decisive) în sezonul la finalul căruia ”șepcile roșii” au revenit pe prima scenă fotbalistică. În SuperLiga României, Hofman a îmbrăcat tricoul ardelenilor în opt partide.
Noul nostru jucător este fost internațional U19, având în CV-ul său și o calificare la EURO 2022.
Bine ai venit la FC Unirea Dej și mult succes, Albert!”, a informat Unirea Dej.

Hofman se întoarce în Liga 2, unde a jucat cel mai bine la seniori până acum

Așa cum spuneam, Albert Hofman a fost utilizat în acest sezon timp de numai 30 de minute în patru jocuri din SuperLigă, în lot fiind în total de nouă ori. A prins și 45 de minute într-un joc în Cupa României, prima repriză a partidei cu divizionara secundă Ceahlăul (4-2). În rest, a fost utilizat la echipa clubului din Liga de Tineret.

Hofman nu a jucat la seniori foarte mult nici în sezonul trecut, doar 135 de minute în patru jocuri din prima ligă și 122 de minute în două partide din Cupa României. A evoluat puțin, în ciuda faptului că are o vârstă care îl avantajează să fie utilizat de antrenori pentru a îndeplini regula ”under”.

Atacantul originar din Câmpulung Moldovenesc a avut cel mai bun sezon în ediția 2021-2022, când ”U” Cluj era în Liga 2 și promova sub conducerea lui Erik Lincar. Atunci a prins 28 de meciuri în campionat, 21 începute ca titular, și a marcat de 7 ori, fiind principalul golgheter al echipei. Pasul în prima ligă a fost unul înainte pentru echipă, dar înapoi pentru el, într-un sezon și jumătate nereușind să convingă antrenorii care s-au tot schimbat pe bancă pentru a primi mai multe șanse de joc.

”Sunt fericit că am venit la Dej, cred că avem o echipă cu potențial. Avem un obiectiv comun, menținerea în Liga 2, și trebuie să îl îndeplinim. Grupul este unul tânăr, dornic să evolueze și să aibă rezultate. Consider că m-am integrat deja, chiar foarte ușor. Sper să pot ajuta echipa prin evoluții foarte bune și să-mi pun amprenta pe teren”, a declarat Hofman, citat de Unirea Dej.

”U” Cluj, despre cedarea lui Hofman: ”În liga secundă va avea oportunitatea de a evolua mai mult”

UPDATE: ”U” Cluj a anunțat și ea trecerea lui Hofman la Unirea Dej, precizând ceea ce Liga2.ro a scris mai sus, că jucătorul a fost lăsat la echipa din Liga 2 fiindcă aici poate evolua mai mult, lucru care îl va ajuta în dezolvarea sa fotbalistică.

”FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu formația de ligă secundă FC Unirea Dej pentru împrumutul jucătorului Albert Hofman.
Atacantul în vârstă de 20 de ani va îmbrăca tricoul echipei din Dej până la finalul sezonului actual, când se va întoarce la “U”.
Staff-ul sportiv al clubului nostru consideră că, în liga secundă, Hofman va avea oportunitatea de a evolua mai mult, un aspect important pentru dezvoltarea tânărului nostru jucător.
Albert Hofman are 39 de meciuri în tricoul Universității Cluj în primele două ligi, șapte goluri marcate și două assist-uri.
Îi dorim mult succes și cât mai multe reușite la Dej și îl așteptăm să se întoarcă la vară în tricoul lui “U”!”, a transmis ”U” Cluj, la circa o jumătate de oră după Unirea Dej.

  • În luna decembrie a anului 2021, Albert Hofman, Vlad Moraru, Alberto Țica și Alex Bledea, toți din curtea Universității Cluj, semnau cu clubul contracte de fotbaliști profesioniști, valabile pentru o perioadă de cinci ani.

Două achiziții și nouă rezilieri la Unirea Dej

Dacă la capitolul achiziții, Unirea Dej are două nume cu care a bătut palma, Alexandru Dulca și Albert Hofman, la cel al despărțirilor sunt mult mai multe.

Trupa din județul Cluj a reziliat contractul cu Claudiu ZamfirescuClaudiu ChindrișAlexandru PiftorMario GeanăIulian Anca-TripVlad Mitrea, Alex Negrea, Sergiu Ciocan, cât și cu Andrei Pop, pe care în prima parte a sezonului l-a avut cedat sub formă de împrumut la CSM Olimpia Satu Mare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-pop-alt-jucator-plecat-de-la-unirea-dej-19297333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-oficializata-de-unirea-dej-alexandru-dulca-19297281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-consemnat-a-opta-plecare-19296883

Marius ANGHEL 16 Jan. 2024, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă