Unirea Dej, prima echipă din Liga 2 reunită în 2024! Dragoș Militaru nu a avut niciun jucător nou la dispoziție, ba chiar câțiva absenți despre care clubul nu transmite nimic

Marius ANGHEL 06 Jan. 2024, 00:04 Liga 2

Antepenultima în clasamentul Ligii 2 după 15 etape, cu puține puncte acumulate în prima parte a sezonului, din acest motiv fiind printre favoritele la retrogradare, Unirea Dej este, în schimb, prima echipă din campionat care se reunește în 2024.

Trupa antrenată de Dragoș Militaru, revenit la echipă din luna noiembrie a anului trecut, după o pauză de aproape jumătate de an, a susținut vineri, 5 ianuarie 2024, primul antrenament în noul an. A avut la dispoziție 18 jucători, niciunul nou, potrivit informațiilor puse la dispoziție de club.

Mario Geană și Iulian Anca-Trip s-au despărțit de Unirea Dej în ziua reunirii

În ziua reunirii, vineri, 5 ianuarie, Unirea Dej a anunțat despărțirea de doi noi jucători, ajungând la un total de cinci rezilieri amiabile în această iarnă, de la ultimul meci oficial disputat în 2023 și până acum. Fundașul Mario Geană (18 ani) și portarul Iulian Anca-Trip (28 de ani) și-au încheiat astăzi colaborarea cu clujenii, alăturându-se fundașului Claudiu Zamfirescu, portarului Claudiu Chindriș și mijlocașului Alexandru Piftor. Apropo de Piftor, acesta s-a reunit cu prim-divizionara FC Botoșani și merge în cantonament cu ea.

Dacă Geană a rămas cu cele șapte apariții în tricoul Unirii Dej sub comanda lui Dacian Nastai, fostul antrenor al echipei, cinci în Liga 2 și două în Cupa României, în ultimele patru meciuri din 2023, cu Militaru antrenor, neprinzând lotul, în schimb, Anca-Trip va rămâne cu patru prezențe în echipamentul trupei alb-albastre.

Despărțirea de portarul orădean de 28 de ani este chiar puțin surprinzătoare, în condițiile în care Unirea își încheiase deja contractul cu un goalkeeper, cu Chindriș. Mai mult, Anca-Trip a fost adus în lot după ce sezonul începuse. Cel care în cariera sa a mai trecut pe la destul de multe formații din Liga 2, la Olimpia Satu Mare, UTA, Sportul Snagov, Metaloglobus, Viitorul Pandurii, Aerostar Bacău și ”U” Cluj, a semnat cu dejenii la începutul lunii septembrie a anului trecut și a evoluat în partidele cu Unirea Slobozia (0-0), Ceahlăul (0-1), CSC Dumbrăvița (0-1) și FK Miercurea Ciuc (0-1), din etapele 7, 8, 9 și 10. A prins lotul și după ce Militaru a revenit ca antrenor, însă a fost rezervă, alături de un alt portar. Unirea a avut în toate cele patru partide cu Militaru antrenor doi portari pe banca de rezerve.

18 jucători la reunirea Unirii Dej! Clubul a motivat absența lui Chira și Cătinean. Au lipsit și Negrea, Scocîlcă și Mitrea

În ceea ce privește lotul prezent la reunire, din el au făcut parte 18 jucători, potrivit informațiilor și fotografiilor furnizate de Unirea Dej. Au fost doar doi portari, nu a fost niciun nume nou și au ”lipsit motivat” Cristian Chira și Marius Cătinean.

Totuși, putem remarca absența a încă trei jucători dintre cei care s-au aflat în lot la încheierea meciurilor oficiale din 2023. Nu au fost prezenți nici Alex Negrea, Rareș Scocîlcă și Vlad Mitrea, clubul nu precizează nimic despre ei, ceea ce denotă că nu mai intră în vederile lui Dragoș Militaru și că încă nu s-a ajuns la un acord cu ei privind o despărțire amiabilă.

  • Fundașul Alex Negrea (25 ani) a fost utilizat în 13 dintre cele 15 meciuri din Liga 2, de 12 ori chiar ca titular, strângând 1015 minute pe teren. În plus, a fost integralist în partida din Cupa României cu Steaua.
  • Mijlocașul Rareș Scocîlcă (19 ani) a fost utilizat de trei ori la Unirea Dej în prima parte a sezonului. În Liga 2 a prins doar prelungirile meciului câștigat cu CSM Slatina (scor 2-1), iar în Cupa României a evoluat în ambele jocuri. Contra Unirii Ungheni a jucat până în minutul 90, când a fost înlocuit, iar contra Stelei a fost introdus în minutul 73.
  • Mijlocașul Vlad Mitrea (22 ani) a ajuns la Unirea Dej tot după începerea sezonului, după Anca-Trip, aproape de jumătatea lunii septembrie, când echipa era deja eliminată din Cupa României. Astfel că a avut la dispoziție doar meciurile din Liga 2, unde a prins doar patru prezențe pe teren, de fiecare dată intrând pe parcurs.

”Unirea Dej, prima echipă din Liga 2 care a sunat adunarea în 2024!
Lotul echipei noastre s-a reunit azi, 5 ianuarie, în vederea începerii pregătirii de iarnă. La prima ședință de pregătire de pe Stadionul Municipal Dej, condusă de antrenorul Dragoș Militaru și staff-ul său (Eusebio Suvagău – antrenor secund, Moundir Moussaddak – antrenor secund, Vasile-Mircea Șleam – antrenor cu portarii, Răzvan Bonțidean – kinetoterapeut) s-au antrenat următorii jucători:
PORTARI: Rareș POP, Eusebiu URIAN;
FUNDAȘI: Daniel POP, Mihai KEREKI, Alexandru ȘUTEU, Denis ROȘ, Darius ȘUTEU;
MIJLOCAȘI: Adrian POP, Victor STANCOVICI, Vlad STANCOVICI, Aurelian CIUCIULETE, Marian PRUTEANU, Alexandru ZANC;
ATACANȚI: Florin BLAJ, Gabriel FULGA, Sergiu CIOCAN, Denis GOLDA, Marcus GEORGIU;
De la primul antrenament din 2024 a lipsit motivat Cristian CHIRA, în vreme ce mijlocașul Marius CĂTINEAN se recuperează după accidentare”, sună prima parte a comunicatului Unirii Dej.

Cantonament pe plan local și șase amicale pentru echipa lui Dragoș Militaru

În ceea ce privește programul de pregătire, acesta este neschimbat față de cum a fost anunțat inițial, la 12 decembrie.

Echipa va efectua un cantonament pe plan local în perioada 31 ianuarie – 10 februarie 2024 și va disputa șase amicale cu adversare din Liga 2 sau Liga 3, toate fruntașe în campionatele în care activează.

”Mai jos este programul echipei noastre din perioada următoare:
test fizic Gacon (6 ianuarie)
vizita medicală (7 ianuarie, ora 16:00)
– meci amical cu CS Corvinul 1921 Hunedoara / locul 2, Liga 2 (20 ianuarie)
– meci amical cu SCM Zalău / locul 1, seria 10, Liga 3 (24 ianuarie)
– meci amical cu FC Bihor Oradea / locul 1, seria 8, Liga 3 (27 ianuarie)
– cantonament pe plan local (31 ianuarie-10 februarie)
– meci amical cu CSM Deva / locul 1, seria 7, Liga 3 (3 februarie)
– meci amical cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud / locul 1, seria 9, Liga 3 (10 februarie)
– meci amical cu CSC 1599 Șelimbăr / locul 1, Liga 2 (17 februarie)
*alte detalii vor fi comunicate de îndată ce vor fi stabilite; programul partidelor de verificare poate suferi modificări”, a mai comunicat Unirea Dej.

Reamintim că Unirea Dej iernează pe antepenultimul loc în Liga 2, 18, cu 10 puncte acumulate în 15 meciuri.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-piftor-in-pregatiri-cu-fc-botosani-19296806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mario-geana-s-a-despartit-de-unirea-dej-19296777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-vrea-sa-l-dea-pe-deniz-giafer-in-liga-2-19296745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-piftor-s-a-despartit-de-unirea-dej-19296631

Marius ANGHEL 06 Jan. 2024, 00:04 Liga 2
Pe aceeași temă