Primul jucător care revine la Unirea Dej după Dragoș Militaru. Au colaborat în acest sezon la Chindia și trimite o reacție către Târgoviște: ”Mă bucur că voi putea să mă antrenez din nou cu zâmbetul pe buze”

Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 16:34 Liga 2

A treia achiziție a Unirii Dej în acestă perioadă de iarnă este un jucător pe care clubul clujean l-a avut la dispoziție și în primele două sezoane de când a promovat în Liga 2, ba chiar a fost om de bază în garnitura lui Dragoș Militaru.

Este vorba despre Alex Militaru, numele asemănător cu al antrenorului fiind doar o coincidență. Coincidență nu este că mijlocașul de 20 de ani se întoarce la Unirea, după ce ”principalul” l-a luat după el și la echipa la care a început actualul sezon, la Chindia Târgoviște.

Alex Militaru se întoarce la Unirea Dej

Alex Nicolae Militaru (20 de ani) revine la Unirea Dej, de unde în vară pleca odată cu antrenorul și alți coechipieri, după două sezoane bune avute în Liga 2. Mijlocașul originar din Satu Mare semna cu nou-promovata în prima ligă Poli iași, însă moldovenii s-au răzgândit în privința sa după perioada de pregătire și l-au cedat sub formă de împrumut în Liga 2, la Chindia Târgoviște, echipă condusă în acel moment de Dragoș Militaru, chiar fostul antrenor al jucătorului în precedentele două sezoane.

La Chindia, Alex Militaru fost utilizat în primele patru etape, de fiecare dată din postura de rezervă. A strâns 111 minute. A fost folosit și în Cupa României, în trei meciuri, de fiecare dată ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. În primele două etape și în primul joc din Cupă, antrenor la târgovișteni era Dragoș Militaru.

Dacă de antrenor, Chindia s-a despărțit după doar trei jocuri oficiale, cu mijlocașul cu același nume de familie ruptura contractuală a venit abia săptămâna trecută. Ultimul meci în care Alex Militaru a fost utilizat la Chindia a fost cel cu Corvinul din Cupa României, pierdut cu scorul de 0-2 la Hunedoara, la 27 septembrie 2023, când mijlocașul a început ca titular și a fost înlocuit în minutul 62 de Vasile Miriuță, antrenor care nu mai este nici el de o bună perioadă de timp la dâmbovițeni.

În primele două sezoane la Unirea Dej, Alex Militaru a jucat fiind cedat sub formă de împrumut de către CFR Cluj. Acum vine sub formă de împrumut de la Poli Iași.

”ALEX MILITARU la FC Unirea Dej
Sub formă de împrumut de la FC Politehnica Iasi, mijlocașul în vârstă de 20 de ani, originar din Satu Mare, va îmbrăca din nou tricoul Unirii Dej.
La sfârșitul sezonului trecut, în care echipa noastră a jucat în Play-off, ”Mili” a semnat cu Poli Iași, echipă nou-promovată în SuperLigă, dar la scurt timp a fost împrumutat la Chindia Târgoviște.
Vă reamintim, fostul component al naționalei U19 s-a format la CS Primavera Satu Mare, înainte de a ajunge la CFR Cluj, în vara anului 2019.
Bine ai revenit la FC Unirea Dej și mult succes, Mili!”, a transmis, miercuri, Unirea Dej.

Alex Militaru, după revenirea la Dej: ”Mă bucur că voi putea să mă antrenez din nou cu zâmbetul pe buze”

Alex Militaru este a treia achiziție a Unirii Dej în această iarnă, după Alexandru Dulca (26 de ani), mijlocaș liber de contractul cu Concordia Chiajna, și Albert Hofman (20 ani), atacant împrumutat de la Universitatea Cluj.

În sezonul 2021-2022, cel de debut în Liga 2, Alex Militaru a jucat pentru Unirea Dej în 23 de meciuri (1733 minute) și a înscris 2 goluri. În ediția 2022-2023 a evoluat în 22 de partide (1124 minute), în condițiile în care și echipa a avut mai multe de disputat în campionat, 29 față de 25, prin participarea în play-off, și a înscris 1 gol.

”Mă bucur că m-am întors la Unirea și că voi putea să mă antrenez din nou cu zâmbetul pe buze. Îmi doresc să fiu sănătos și atunci când Mister va apela la mine, să-mi ajut echipa cât mai mult”, a declarat Alex Militaru, citat de clubul din Dej.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/albert-hofman-a-trecut-de-la-u-cluj-la-unirea-dej-19297554

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sergiu-ciocan-va-juca-in-liga-3-19297586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-oficializata-de-unirea-dej-alexandru-dulca-19297281

Marius ANGHEL 17 Jan. 2024, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă