Încă o plecare de la Unirea Dej! Era unul dintre cei mai tehnici jucători din lot și golgheter al echipei în acest sezon

Marius ANGHEL 28 Dec. 2023, 19:40 Liga 2

Ultimele zile din 2023 au adus încă o plecare de la Unirea Dej.

Clubul care iernează pe antepenultimul loc în Liga 2 și-a încheiat colaborarea cu mijlocașul Alexandru Piftor, unul dintre cei mai tehnici jucători pe care i-a avut în lot în prima partea a sezonului actual, 2023-2024.

Alexandru Piftor s-a despărțit de Unirea Dej

Piftor este al treilea fotbalist care își încheie amiabil contractul cu Unirea Dej după terminarea meciurilor din 2023. Prima despărțire a fost de fundașul dreapta Claudiu Zamfirescu (25 de ani), iar a doua a fost de portarul Claudiu Chindriș (24 de ani), unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului.

La fel ca Zamfirescu, și Piftor a semnat cu clubul din Dej în vară, înainte de startul noului sezon, când Unirea și-a schimbat antrenorul după trei ani.

Piftor a fost unul dintre jucătorii de bază ai Unirii în prima parte a sezonului. A evoluat în 14 din cele 15 jocuri din campionat, de 12 ori a început ca titular, de șase ori a fost înlocuit, a strâns 1025 minute pe teren și a marcat de trei ori, în meciurile cu Steaua (2-6), CSM Slatina (2-1) și Gloria Buzău (2-4).

Cu cele trei goluri marcate era golgheterul echipei în campionat, la egalitate cu Denis Golda.

A evoluat și în cele două meciuri ale Unirii Dej în această ediție a Cupei României. Contra Unirii Ungheni (3-2) a intrat în minutul 62, iar cu Steaua (0-1) a fost titular și a fost înlocuit în minutul 66.

”FC Unirea Dej și Alexandru Piftor au ajuns la un acord privind rezilierea contractului pe cale amiabilă.
Îi mulțumim pentru toate realizările avute în tricoul clubului nostru și îi dorim mult succes în carieră!”, a transmis, joi, Unirea Dej.

Dragoș Militaru l-a utilizat pe Piftor doar ca fundaș dreapta, în condițiile în care el este mijlocaș central, de bandă sau atacant!

Piftor este mijlocaș ofensiv, poate evolua în ambele benzi, dar și în atac. De când a revenit Militaru la Unirea Dej, cu patru jocuri înainte de finalul anului, pe Piftor l-a utilizat doar ca fundaș dreapta, poziție în care nu mai jucase.

Mijlocașul botoșănean în vârstă de 24 de ani a mai activat în cariera sa pentru FC Botoșani, Chindia Târgoviște, Gloria Buzău, Ripensia Timișoara și CSC Dumbrăvița.

Unirea Dej, prima echipă din Liga 2 care se reunește în 2024

Momentan, Unirea Dej a bifat trei despărțiri și nu a perfectat nicio achiziție.

Echipa la care s-a întors ca antrenor Dragoș Militaru iernează pe antepenultimul loc în Liga 2, 18, cu 10 puncte acumulate în 15 meciuri, și are șanse mici să evite retrogradarea la a treia prezență consecutivă în acest eșalon fotbalistic.

Unirea se va reuni prima din Liga 2 în vederea începeri pregătirii de iarnă, în data de 5 ianuarie 2024.

Foto: Justinel Stăvaru și Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-antrenor-la-unirea-dej-in-liga-2-in-continuare-interesant-pentru-formatiile-din-superliga-19296168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-chindris-s-a-despartit-de-unirea-dej-19296145

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-zamfirescu-nu-mai-continua-cu-unirea-dej-19296007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-va-fi-prima-echipa-din-liga-2-care-se-reuneste-in-2024-19295966

Marius ANGHEL 28 Dec. 2023, 19:40 Liga 2
Pe aceeași temă