Corvinul și Unirea Dej, egale într-un amical disputat la Simeria. Florin Maxim testează un tânăr jucător de la Arad

Marius ANGHEL 22 Jan. 2024, 13:27 Liga 2

Colege în Liga 2, aflate la poli opuși în clasament după 15 etape, Corvinul Hunedoara și Unirea Dej s-au întâlnit sâmbătă, 20 ianuarie, într-un meci amical desfășurat pe stadionul CFR din Simeria, baza în care trupa condusă de Florin Maxim își desfășoară pregătirea de iarnă în această perioadă.

Pentru ambele formații a fost primul test din 2024, jocul încheindu-se, destul de surprinzător, la egalitate, scor 0-0.

Corvinul și Unirea Dej, egale fără gol într-un amical disputat la Simeria

Așa cum am scris, amicalul dintre a doua clasată din Liga 2, cu 31 de puncte acumulate în primele 15 meciuri, și a 18-a formație din campionat, cu numai 10 puncte strânse, s-a încheiat fără goluri. Mai jos redăm ceea ce au transmis cele două echipe după acest joc test, cum l-au văzut ele și ce au transmis către suporterii lor.

”Pe o suprafață de joc moale, cele două echipe s-au anihiliat aproape pe toată durata celor 90 de minute, alternând momentele bune, cu cele mai puțin reușite. În prima repriză, clujenii au avut două ocazii de a marca prin Fulga (25, 27), în vreme ce alb-albaștrii au răspuns prin oportunitățile lui Iacob, Coman și Pîrvulescu. În actul secund, cei doi tehnicieni au schimbat, treptat, liniile și, în ciuda ritmului mai bun, tabela a rămas neschimbată. Coman a avut șansa lui 1-0, dar lovitura sa de cap din careul mic a fost scoasă, în lateral, de portar, pentru ca vârful nostru să fie providențial în propriul careu, când a scos, de pe linie, o lovitură liberă indirectă, executată puternic de Alex Militaru, după o „rătăcire” a lui Roman. Pe final, Hergheligiu şi Lupu şi Sebastian Ion au mai periclitat poarta vizitatorilor, dar scorul a rămas neschimbat, 0-0”, a transmis Corvinul.

”În prima repriză – disputată sub semnul echilibrului – Gabriel Fulga a ratat două șanse mari de a deschide scorul, astfel că la vestiare s-a intrat la egalitate, 0-0. Deși în a doua parte a jocului s-au făcut numeroase modificări în ambele formații, tabela a rămas neschimbată până la ultimul fluier al arbitrului și prima partidă de verificare din 2024 s-a încheiat indecis”, a informat Unirea Dej.

Florin Maxim are probleme de lot și testează un tânăr de la Arad

Florin Maxim nu i-a utilizat în acest amical pe Neacșa, Antonov, Blaga și Predică, toţi cu probleme medicale, după cum a transmis clubul. Au jucat, în premieră, juniorii Stupu şi Răducanu, aduși la antrenamentele primei echipe a Corvinului, după ce la reunire n-au fost prezenți.

Cei trei nigerieni despre care agentul favorit al Corvinului, Bogdan Apostu, anunța încă de la începutul anului că au semnat cu clubul nu sunt nici acum în lot, acolo unde este Lucas Câmpan, un junior de 16 ani venit în probe de la Atletico Arad, dar care în prima parte a sezonului a evoluat sub formă de împrumut la CS Socodor, în Liga 3. Acesta a fost utilizat în prima parte a amicalului cu Unirea Dej. ”E un jucător talentat, cu un fizic foarte bun, născut în 2007, am spus că dorim să ne îmbunătăţim la acest capitol, pentru sezonul ce urmează… A avut o prestaţie bună, pe un post pe care nu e neapărat obişnuit. Sunt mulţumit de aportul lui, rămâne să vedem exact situaţia sa”, a spus Maxim despre Câmpan.

”A fost un antrenament fizic foarte bun! Un duel de angajament, de aşteptat, după o vacanţă destul de lungă. Nici suprafaţa de joc nu ne-a permis să fim mai rapizi, dar am avut, chiar şi aşa, câteva şanse de a marca. Ca nivel de angajament nu am ce să le reproşez, nu pot trage neapărat câteva concluzii după acest prim amical. Am primit şi o replică bună din partea celor de la Dej, care cred că vor arăta altfel în a doua parte a campionatului. Mă bucură că nu am avut accidentări, cu excepţia unei mici probleme la Lică, cu o lovitură la şold, dar nimic îngrijorător”, a comentat Florin Maxim, care a zis că nu poate trage concluzii, dar, totuși, a tras.

Corvinul Hunedoara, prima repriză: Lefter – Fl. Iacob, I. Pop, Lică (Ant. Manolache 38′), Velisar – Lupu, M. Chindriș (cpt.), Bradu, Nic. Pîrvulescu, Câmpan – M. Coman
Corvinul Hunedoara, a doua repriză: D. Roman – Fl. Iacob (Răducanu 86′), Ad. Nicolae, Ant. Manolache, Seb. Ion – Hergheligiu, Bradu (M. Chindriș 75′), Hrezdac, Nic. Pîrvulescu (Pocioian 78′), T. Mitran (Stupu 88′) – M. Coman (cpt.)(Lupu 70′).

  • Următorul amical al Corvinului este programat marţi, de la ora 13:00, cu ACS Mediaş, tot la Simeria. Urmează teste cu CSC Dumbrăviţa (26 ianuarie, la Hunedoara) şi FC Bihor Oradea (31 ianuarie, la Hunedoara), iar apoi se merge în cantonament în Antalya, din 3 până în 13 februarie, unde vor fi disputate trei amicale.

https://www.youtube.com/watch?v=-XO0ADNVugI

 

Secretomanie la Unirea Dej. Dragoș Militaru spune doar o parte din jucătorii pe care îi are în lot

De cealaltă parte, Unirea Dej a comunicat numai jucătorii cu care a început acest amical, la cererea antrenorului Dragoș Militaru, care arată că șocul trăit în vară la Chindia Târgoviște, de unde a fost demis după două luni, perioadă în care a condus echipa doar trei jocuri, a pus o amprentă puternică pe mintea sa. A împrumutat de la clubul dâmbovițean o gândire de a face totul pe ascuns, de a limita accesul la informație către suporteri. Ca de exemplu, să spună ce jucători are în lot sau în probe, așa cum a făcut-o, fără nicio frică, chiar Florin Maxim, omologul său din acest amical.

Unirea Dej ar fi început amicalul cu Corvinul în formula: R. Pop – Pruteanu, Kereki, D. Pop, Al. Șuteu – Chira (cpt.), Ad. Pop, Al. Dulca – Fulga, Blaj, Hofman. Clubul a anunțat, apoi, că ”antrenorul Dragoș Militaru a rulat tot lotul avut la dispoziție”.

În primul ”11” s-au aflat două dintre cele trei achiziții perfectate de Unirea Dej în această iarnă: Alexandru Dulca, mijlocaș liber de contractul cu Concordia Chiajna, și Albert Hofman, atacant împrumutat de la Universitatea Cluj. Alex Militaru este a treia mutare anunțată oficial de club.

”Am încheiat primele două săptămâni cu un antrenament sub forma de joc. A fost o partidă de pregătire foarte bună de altfel pentru acest moment în care am urmărit multe dintre lucrurile pe care le-am pus în practică la antrenamente. Cred că este un început promițător în această serie de meciuri amicale pe care o să le avem în perioada următoare. Pentru acest moment sunt destul de mulțumit de cum evoluează lucrurile, mai ales că băieții sunt sănătoși și cu mult chef de muncă. Îmi place cum s-au comportat zi de zi de când ne-am reîntors și cred că, luând lucrurile pas cu pas, putem să refacem o echipă frumoasă și foarte bună”, a spus Dragoș Militaru după amicalul de la Simeria.

  • Următorul amical al Unirii Dej are loc miercuri, cu SCM Zalău, alte detalii despre joc nefiind comunicate. Ulterior, clubul va mai avea teste cu FC Bihor Oradea (27 ianuarie), CSM Deva (3 februarie), Gloria Bistrița Năsăud (10 februarie) și CSC Șelimbăr (17 februarie). În perioada 31 ianuarie-10 februarie, echipa va fi într-un cantonament pe plan local.

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-isi-stie-toti-adversarii-din-turcia-19297643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alex-militaru-s-a-intors-la-unirea-dej-19297639

Marius ANGHEL 22 Jan. 2024, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă