Curg achizițiile pentru Dan Alexa la Tunari! Un mijlocaș-speranță care semna de curând cu Concordia și un portar cu experiență au fost prezentați și ei de trupa ilfoveană

Adi MARICA 11 Sep. 2024, 13:02 Liga 3
Curg achizițiile pentru Dan Alexa la Tunari! Un mijlocaș-speranță care semna de curând cu Concordia și un portar cu experiență au fost prezentați și ei de trupa ilfoveană

CS Tunari, cu gândul la revenirea în Liga 2 cât mai repede, a făcut două mutări după startul sezonului de Liga 3. Recent a prezentat doi jucători, pe care apucase să îi debuteze în etapa a 2-a a sezonului regular.

Sub comanda lui Dan Alexa au ajuns mijlocașul lateral Dan Spătaru și portarul Sebastian Moroz.

Două achiziții pentru CS Tunari, Dan Spătaru și Sebastian Moroz

Referitor la Spătaru, tânărul mijlocaș, de 19 ani, este noul jucător al lui Dan Alexa pentru promovare. Spătaru este unul dintre cei mai talentați fotbalisti români, din generația 2005. Fotbalistul de picior stâng a fost transferat în 2023 de FCSB, însă a avut ghinionul de a se accidenta.

A debutat, deja, pentru CS Tunari în victoria cu CS Păulesti, din etapa a 2-a. În trecut a mai evoluat pentru Kids Tâmpa Brașov, FC Brașov, FCSB și Concordia Chiajna.

În vară, fotbalistul brașovean a fost împrumutat pentru un sezon la Concordia Chiajna de Kids Tâmpa (Liga 3), club care îl deține în coproprietate cu ACS Steagul Roșu Brașov. La Chiajna, Spătaru nu a reușit să se impună, astfel, că oficialii clubului ilfovean au decis să-l lase la Tunari, unde brașoveanul a fost dorit insistent de Dan Alexa.

Dan Spătaru a avut cea mai bună perioadă la FC Brașov Steagul Renaște. Spătaru a atras atenția la FC Brașov Steagul Renaște în sezonul 2022-2023 de Liga 2, când, la debutul său în acest eșalon, a fost utilizat în 22 de meciuri (1460 minute) și a înscris patru goluri.

Ulterior, clubul nu a primit certificarea pentru a continua la Liga 2 și și-a desființat echipa de seniori. La Tunari, Dan Spătaru va fi coleg cu doi brașoveni, Andrei Vasu și Paul Mitrică.

Tunari a adus un fotbalist de la FCSB! Spătaru Dan a semnat cu Arsenal

Tânărul mijlocaș, de 19 ani, este noul transfer al lui Dan Alexa pentru promovare.

Spătaru Dan este unul dintre cei mai talentați fotbalisti români, din generația 2005. Fotbalistul de picior stâng a fost transferat în 2023 de FCSB, însă a avut ghinionul de a se accidenta.

Spătaru a debutat pentru Arsenal în victoria cu CS Păulesti.

În trecut a mai evoluat pentru Kids Tâmpa Brașov, FC Brașov, FCSB și Concordia Chiajna.

Îi dorim cat mai multe reușite în tricoul nostru!”, a transmis CS Tunari.

Ghinioane cu carul la FCSB pentru Spătaru!

În toamna anului trecut, Dan Spătaru prindea transferul carierei sale de până acum Talentatul mijlocaș braşovean mergea la FCSB. Ajuns la clubul lui Gigi Becali, Spătaru a fost urmărit de ghinioane. Chinuit de o pubalgie nu a apucat să prindă nici măcar o dată lotul echipei care avea să câștige titlul la finalul sezonului de primă ligă.

Nu a jucat niciun minut, motiv pentru care Gigi Becali a renunțat la el. Mai mult, Dan Spătaru a ajuns să fie luat în colimator de Becali, în stilul caracteristic.

Dan Spătaru… am zis să-l vedem, să joace. «Stați că vine mama să mă ia, stați că am de luat carnetul, stați că e indigestie». Nici n-am putut să-l văd. Când am zis să-l băgăm, să-l vedem… «Stai că vine mama, trebuie să mă duc până la mama».

Te duci la mama sau joci fotbal? El se duce la mama, auzi”, spunea Gigi Becali, la finalul anului trecut.

ACS Kids Tâmpa și ACS Steagul Roșu s-au judecat la comisiile FRF pentru Spătaru

Dan Spătaru a început fotbalul la ACS Steagu Roșu, iar la 14 ani s-a transferat la Kids Tâmpa, unde a fost antrenat de Nicolae Văduva și Florin Nistoroschi.

Spătaru a făcut pasul în Liga 2 în sezonul 2022- 2023, la FC Brașov, unde a confirmat așteptările și a atras atenția cluburilor din Liga 1. A ales FCSB , iar cluburile care îl dețin în coproprietate, Kids Tâmpa Brașov și ACS Steagul Brașov, au ajuns să se judece la comisiile FRF.

În final, ACS Steagul Roșu a avut câștig la Comisia de Recurs a FRF, iar clubul Kids Tâmpa a fost obligat să achite celor de la ACS Steagul Roșu a parte din cei 30.000 de euro încasați de la FCSB pentru împrumutul jucătorului!

Sebastian Moroz a revenit la CS Tunari

Sebastian Moroz s-a întors la CS Tunari, el evoluând la gruparea din Liga 3 și în perioada iulie 2023 – februarie 2024, după care semna cu Unirea Dej, club la care a încheiat stagiunea precedentă

Până să ajungă la CS Tunari, în vara lui 2023, Moroz a evoluat ultima dată la Unirea Constanța, cu care a semnat la începutul anului 2023 și pentru care a evoluat în șapte dintre cele nouă meciuri disputate. În prima parte a sezonului 2022/ 2023 a fost în lotul Petrolului, însă a fost cel mult rezervă în 14 dintre meciurile din prima ligă ale ploieștenilor.

Anterior a mai jucat pentru Luceafărul Oradea, Național Sebiș, AFC Odorheiu Secuiesc, Astra și Petrolul. În ediția 2021/22 a Ligii 2 a prins 15 jocuri la Astra, unde l-a avut antrenor pe Florin Stîngă, care l-a și adus la CS Tunari, de altfel.

Cea mai importantă performanță a lui Moroz este promovarea din Liga 2 în prima divizie, cu Petrolul, în vara lui 2022, însă fără să aibă vreo contribuție din teren.

Și Moroz a debutat, la fel ca Spătaru, pentru CS Tunari în Liga 3, în etapa a 2-a, când ilfovenii au învins CS Păulești cu 3-2.

”Portar cu experiență la Tunari! Sebastian Moroz a semnat cu Arsenal

Fotbalistul de 26 de ani s-a întors la Tunari. Moroz a evoluat în turul sezonului trecut, de Liga a 2 a, pentru Arsenal, iar în retur a plecat la Unirea Dej.

În cariera sa de portar, Sebi a mai evoluat la echipe precum Astra Giurgiu sau Petrolul Ploiești. Moroz a apucat deja să debuteze pentru echipa noastră, în meciul câștigat cu 3-2 în fata celor de la CS Păulești. Sebi a jucat 30 de minute, fără să primească gol.

Bine ai revenit la Arsenal Tunari și la cât mai multe meciuri fără gol primit!”, a transmis CS Tunari.

Foto: CS Tunari

Adi MARICA 11 Sep. 2024, 13:02 Liga 3
Pe aceeași temă