Un jucător titular în toate meciurile în care echipa era condusă de Dacian Nastai, primul care se desparte de Unirea Dej în această iarnă

Marius ANGHEL 13 Dec. 2023, 12:47 Liga 2

Primul jucător de care se desparte Unirea Dej în această iarnă este un fundaș achiziționat la începutul sezonului.

Claudiu Zamfirescu (25 de ani) nu mai continuă cu echipa din județul Cluj, cele două părți ajungând la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului, potrivit unui anunț al clubului.

Fundașul lateral a fost titular în toate meciurile din campionat în care echipa a fost condusă de Dacian Nastai, iar apoi a fost utilizat din postura de rezervă, cu excepția ultimei partide din 2023, când nu a prins lotul.

Claudiu Zamfirescu nu mai continuă cu Unirea Dej

Zamfirescu a semnat în vară cu Unirea Dej, după ce în sezonul trecut, primul petrecut în Liga 2, a activat la Ripensia Timișoara, echipă pentru care a evoluat în 23 de jocuri, de 19 ori ca titular, a înscris un gol, însă la final a retrogradat alături de aceasta în Liga 3.

Pentru Unirea Dej a jucat în 14 meciuri din cele 15 din prima parte a sezonului de Liga 2, de nouă ori ca titular și de cinci ori a fost înlocuit. A totalizat 820 de minute pe teren și nu a înscris. În plus, a bifat și o apariție din cele două ale echipei în această ediție a Cupei României, intrând pe final în jocul cu Steaua (scor 0-1).

”FC Unirea Dej și Claudiu Zamfirescu au ajuns la un acord privind rezilierea contractului pe cale amiabilă.
Îi mulțumim pentru munca depusă în tricoul alb-albastru și îi dorim mult succes în carieră!”, a comunicat Unirea Dej.

Zamfirescu, pe locul 10 în lotul Unirii Dej în privința minutelor jucate

Claudiu Zamfirescu a fost unul dintre cei mai utilizați jucători de Dacian Nastai și apoi de Dragoș Militaru, ținând cont că a jucat în 14 din cele 15 meciuri de până acum, însă ca minute în care s-a aflat pe teren nu mai stă atât de bine.

Cu cele 820 de minute jucate pentru Unirea Dej în Liga 2, fundașul se află pe locul 10 în topul celor mai utilizați jucători din lotul echipei clujene.

În fața sa sunt Cristian Chira (1260 minute), Alexandru Șuteu (1175), Adrian Pop (1169), Victor Stancovici (1114), Daniel Pop (1089), Alexandru Piftor (1025), Denis Golda (1020), Alex Negrea (1015) și Sergiu Ciocan (974). Chiar după el se află căpitanul Florin Blaj, cu 773 minute.

Fundașul a evoluat în 14 meciuri, în primele nouă a fost titular și a primit doar un cartonaș galben

Sub conducerea lui Dacian Nastai, în primele nouă etape, Zamfirescu a început de fiecare dată ca titular în campionat și a fost integralist în patru jocuri.

Ulterior, când echipa a fost condusă de interimarul Eusebio Șuvagău, două etape, și Dragoș Militaru, fundașul a trecut pe bancă și a fost introdus din postura de rezervă, de cinci ori. Cu excepția ultimului meci din 2023, cu CS Mioveni, când nu a fost în lot, deși ar fi fost loc, fiindcă Militaru a avut doar șapte rezerve în loc de nouă, câte pot fi în total.

Interesant este și faptul că Zamfirescu, deși evoluează ca fundaș lateral, a primit un singur cartonaș galben în cele 14 meciuri în care a jucat pentru Unirea Dej, în partida cu Gloria Buzău. De altfel, trupa clujeană este una dintre cele din campionat cu cele mai puține cartonașe încasate.

”Am în cap anumite poziții pe care trebuie să aducem jucători, jucători cărora să le fie foame, să își dorească să joace în Liga 2, să dorească să ajungă apoi în Liga 1 și la echipele naționale. Vreau un pic mai mult de la jucători, nu am văzut acel spirit, dorință, poate nici orgoliu, nici mândrie, ne luptăm foarte puțin, foarte ușor cedăm duelurile. Poate fiecare atât poate, dar suntem aici să luăm decizii, să completăm lotul în așa fel încât să rămânem în Liga 2”, spunea antrenorul Dragoș Militaru după ultimul meci oficial din 2023, 0-1 cu CS Mioveni.

  • Unirea Dej iernează pe antepenultimul loc în Liga 2, 18, cu 10 puncte acumulate în 15 meciuri și are șanse mici să scape de retrogradare la a treia prezență consecutivă în acest eșalon fotbalistic.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-va-fi-prima-echipa-din-liga-2-care-se-reuneste-in-2024-19295966

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-echipa-din-liga-2-cu-cele-mai-multe-reveniri-de-la-0-1-19295956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rotund-csc-selimbar-cel-mai-bun-tanar-marcator-din-liga-2-19295949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-in-topul-campionatelor-secunde-din-europa-ca-medie-de-varsta-19295550

Marius ANGHEL 13 Dec. 2023, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă