Unirea Dej a terminat cantonamentul intern cu un nou amical și o nouă victorie. A învins Gloria Bistrița Năsăud

Răzvan STÎNGĂ 10 Feb. 2024, 17:54 Liga 2

Unirea Dej a mai înregistrat o victorie în meciurile de verificare ale iernii. A reușit să învingă Gloria Bistrița Năsăud (locul 1 în Seria 9 din Liga 3), scor 2-1, iar la pauză conducea în urma unei reușit marcate în minutul 26.

Întâlnirea de verificare dintre cele două echipe a avut loc pe Stadionul ”Jean Pădureanu”- Bistrița.

Victorie pentru Unirea Dej în amicalul cu Gloria Bistrița Năsăud

După 26 de minute, Unirea Dej a deschis scorul prin Cosmin Bîrnoi, care a punctat cu capul în urma unei centrări a lui Marian Pruteanu. Același Bîrnoi a arătat că e capabil să marcheze în amical, înainte de reușită având o bună șansă din careu, dar portarul Gloriei Bistrița Năsăud, Haralambie Mociu, l-a blocat.

Așa s-a intrat la cabine, cu rezultat de 1-0 pentru Unirea Dej, iar în partea secundă Gloria Bistrița Năsăud putea marca repede pentru 1-1. A ratat o lovitură de la 11 metri trupa pregătită de Adrian Falub, după ce, în minutul 52, Adrian Pop a comis un fault în propriul careu.

A executat Vasile Fernando Mihai, dar portarul Unirii Dej, Rareș Pop, intrat după pauză pe teren, a ghicit colțul și a parat, conform informațiilor oferite de dejeni. Până să se marcheze celelalte două goluri ale întâlnirii, în minutul 62 Unirea Dej a ratat desprinderea pe tabelă. Alex Militaru a avut o șansă bună, a tras din câțiva metri, dar portarul gazdelor de sâmbătă a respins.

Tudor Telcean a adus victoria pentru Unirea Dej

Fix 10 minute mai târziu ocazia s-a răzbunat, iar Gloria Bistrița Năsăud a punctat prin James Amasihohu. Cu toate acestea, Unirea Dej nu a renunțat la gândul unui nou succes în amicale și a forțat.

A venit golul de 2-1, care a stabilit scorul final, în minutul 77, atunci când Tudor Telcean a înscris în urma unui corner executat de Ciprian Călugăr.

După acest meci, de sâmbătă, 10 februarie, Unirea Dej a ieșit dintr-un cantonament pe plan local care a debutat la 31 ianuarie.

  • Gloria Bistrița Năsăud: Mociu – Gallo, Martinovic, R. Bălan, F. Bălan, Mihalcea, Larionesi, Țegle, Vasile, Banyoi, Davordzie
    Au mai jucat: Moga, Uțiu, Fridrich, Mar, Itu, Dat, Ionică, Răpan, Sucitu, Amasihohu, Trifan, Bodescu
  • Unirea Dej: Moroz – Pruteanu, Kereki (cpt.), Telcean, Roș, Chira, Ad. Pop, Dulca, Hofman, Blaj, Bîrnoi.
    Au mai jucat: R. Pop – D. Pop, Al. Șuteu, Militaru, Golda, Călugăr, Ciuciulete, Vic. Stancovici, Fulga.
    Nu au evoluat Urian – Vl. Stancovici, Georgiu, Zanc, D. Șuteu.

Unirea Dej mai are un amical, contra CSC Șelimbăr

Unirea Dej a mai disputat, până la partida cu Gloria Bistrița Năsăud, patru amicale în această perioadă de pregătire de iarnă, anterior consemnând 0-0 cu Corvinul Hunedoara2-1 cu SCM Zalău, 2-1 cu FC Bihor Oradea și 0-0 cu CSM Deva.

Echipa antrenată de Dragoș Militaru mai are programat un amical, cu CSC Șelimbăr (17 februarie).

Începe curs pentru evitarea retrogradării la Unirea Dej

Unirea Dej se află pe locul 18, antepenultimul în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în 15 etape, la două puncte de următoarea clasată deasupra, CS Tunari. Clujenii se află pe poziție retrogradabilă la început de 2024.

Pe locurile 15 și 16 reiau campionatul CFC Argeș și Metaloglobus, ambele cu 18 puncte.

Foto: Gloria Bistrița Năsăud

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succes-clar-pentru-cs-tunari-contra-cetatea-turnu-magurele-19299317

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-cel-mai-bun-antrenor-din-liga-2-bogdan-chipirliu-cel-mai-bun-jucator-19299309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-victorie-in-amicalul-cu-steaua-scor-1-0-19299310

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-petre-s-a-intors-in-liga-2-pentru-a-si-relansa-cariera-fostul-golgheter-al-celor-de-la-uta-se-va-lupta-cu-noua-sa-echipa-pentru-evitarea-retrogradarii-19299243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-invins-agricola-borcea-intr-un-amical-19299307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-castigat-amicalul-cu-georgienii-de-la-fc-rustavi-19299300

Răzvan STÎNGĂ 10 Feb. 2024, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă