Tudor Telcean, la a patra echipă din Liga 2 în cariera sa. Fundașul speră să-și relanseze cariera, după mai bine de jumătate de an în care nu a jucat

Marius ANGHEL 22 Jan. 2024, 15:50 Liga 2
Tudor Telcean, la a patra echipă din Liga 2 în cariera sa. Fundașul speră să-și relanseze cariera, după mai bine de jumătate de an în care nu a jucat

Unirea Dej și-a anunțat oficial, luni, 22 ianuarie 2024, a patra achiziție din această iarnă.

Este vorba despre fundașul Tudor Telcean (22 de ani), jucător născut chiar la Dej și care acum va evolua pentru prima dată la echipa din orașul natal. Și el s-a remarcat la Universitatea Cluj, la fel ca Albert Hofman, altă mutare din 2024 a Unirii, însă ultima dată a evoluat pentru Poli Iași, în Liga 2, în sezonul trecut.

Tudor Telcean a ajuns la Unirea Dej

Liga2.ro anunța de săptămâna trecută că Tudor Telcean este un alt jucător ofertat de Unirea Dej. Între timp, cele două părți au ajuns la un numitor comun, iar luni, 22 ianuarie, clubul l-a prezentat ca achiziție.

Telcean va juca pentru prima dată în cariera sa la echipa din orașul natal, pe care nu o are în CV în perioada junioratului, preferând Clujul.

”TUDOR TELCEAN la FC Unirea Dej
Fundașul central în vârstă de 22 de ani s-a născut la Dej, însă și-a făcut junioratul la CFR Cluj, Viitorul Cluj, Academia Gheorghe Hagi și ”U” Cluj, pentru acesta din urmă evoluând și la seniori.
Ultima dată la Politehnica Iași, alături de care a câștigat Liga 2 sezonul trecut și a promovat în SuperLigă, internaționalul de tineret (U18, U19, U21) a mai evoluat pentru Campionii FC Argeș și CSC 1599 Șelimbăr.
Bine ai venit la FC Unirea Dej și multă baftă, Tudor!”, sună anunțul Unirii Dej.

Telcean a jucat ultima dată într-un meci oficial în aprilie 2023 și are două meciuri disputate în 2023!

Tudor Telcean a fost legitimat ultima dată la Politehnica Iași, până în vară, când s-a despărțit de clubul nou-promovat din Liga 2 până ca acesta să se reunească pentru a începe pregătirea pentru SuperLigă, la începutul lunii iunie a anului 2023. Jucătorul nu a mai activat apoi la nicio echipă, mai bine de jumătate de an.

Ultimul meci oficial în care a evoluat este Steaua – Poli Iași 2-2, din 11 aprilie 2023, când a intrat pe teren în partida desfășurată în Ghencea în minutul 58. În 2023 a mai avut o singură prezență pentru moldoveni, în 3-1 cu Poli Timișoara în deplasare, la data de 4 martie!

În total, pentru ultima sa echipă, Telcean a evoluat în 8 jocuri de Liga 2, ediția 2022-2023, strângând 361 de minute pe teren, după ce de trei ori a început ca titular și de două ori a fost integralist.

”Mister m-a convins să vin la Unirea, e un antrenor foarte bun, cu metode de pregătire moderne. După o perioadă grea, e important să revin în teren și grupul mă va ajuta cu siguranță pentru că mă cunosc cu mulți băieți. Îmi propun să ajut echipa în îndeplinirea obiectivului de menținere în Liga 2, iar pe plan personal îmi doresc să fiu sănătos și să joc cât mai multe meciuri până la terminarea campionatului”, a declarat Tudor Telcean, citat de Unirea Dej pe pagina sa de Facebook.

A patra achiziție a iernii pentru Unirea Dej

La seniori, Tudor Telcean a mai jucat, în afară de Poli Iași, pentru Universitatea Cluj, în trei sezoane de Liga 2 (31 meciuri în perioada 2019-2021), Campionii FC Argeș (trei partide în Cupa României, când echipa era în prima ligă, în sezonul 2021-2022), și CSC Șelimbăr (7 jocuri în partea a doua a sezonului 2021-2022 de Liga 2). Pentru sibieni a înscris și două goluri, în timp ce pentru ”U” Cluj are un gol în Cupa României.

Analizând cariera sa, pasul făcut în vara anului 2021 la Campionii FC Argeș, echipă care atunci era în prima ligă, pare să-i fi pus bețe în evoluție. A plecat de la ”U” Cluj, atunci în Liga 2, după un sezon în care prinsese 17 meciuri în campionat, 16 ca titular, deci fusese om de bază, și a ajuns la Pitești, unde nu a fost folosit doar în trei jocuri din Cupa României. Apoi s-a întors în Liga 2, unde a fost folosit în 7 jocuri la CSC Șelimbăr, iar apoi a preferat să schimbe din nou echipa, ajungând la Poli Iași, tot în Liga 2, unde a prins 8 meciuri într-un sezon, atâtea și din cauză că a avut probleme medicale.

Acum este la un nou început, tot în Liga 2, la o echipă care nu mai are nimic de pierdut, fiind printre marile favorite la retrogradare.

De altfel, Dragoș Militaru a adus la Unirea Dej până acum doar jucători de acest tip, care vin cel puțin după o primă parte a sezonului fără multe realizări.

Au semnat cu dejenii Alexandru Dulca (26 de ani), mijlocaș liber de contractul cu Concordia Chiajna, Albert Hofman (20 ani), atacant împrumutat de la Universitatea Cluj, pentru care a evoluat mai mult în Liga de Tineret, și Alex Militaru (20 de ani), mijlocaș care s-a despărțit de Chindia și care în vară semnase cu Poli Iași, de unde a fost cedat sub formă de împrumut.

  • Un alt jucător nou în lotul Unirii Dej, despre care clubul nu a comunicat nimic, deși l-a utilizat în amicalul cu Corvinul, este Ciprian Călugăr, mijlocaș originar din Turda care a activat la Unirea în șase meciuri de Liga 2 în sezonul trecut. Jucătorul de 19 ani a mai activat la juniorii Universității Cluj, iar ultima dată a fost la Gloria Bistrița Năsăud, în Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-unirea-dej-egale-intr-un-amical-disputat-la-simeria-19297857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alex-militaru-s-a-intors-la-unirea-dej-19297639

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sergiu-ciocan-va-juca-in-liga-3-19297586

Marius ANGHEL 22 Jan. 2024, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă