Unirea Dej a adus încă un fotbalist lăsat liber de FCSB. Dacian Nastai păstrează din strategia avută de la Unirea Constanța. Clujenii au bifat și o nouă despărțire

Andrei PASCU 27 Jul. 2023, 15:05 Liga 2
Unirea Dej a adus încă un fotbalist lăsat liber de FCSB. Dacian Nastai păstrează din strategia avută de la Unirea Constanța. Clujenii au bifat și o nouă despărțire

Dacian Nastai se interesează și de jucători care pot fi împrumutați de la FCSB sau lăsați liberi de contract de către vicecampioana României, iar o achiziție anunțată miercuri, 27 iulie, îl vizează pe Aurelian Ciuciulete.

Mijlocașul, în vârstă de 20 de ani, a fost adus de Unirea Dej liber de contract, urmând să colaboreze din nou cu Dacian Nastai, după experiența de la Unirea Constanța, din sezonul precedent.

Unirea Dej a mai adus un jucător de la FCSB, pe Aurelian Ciuciulete

Aurelian Ciuciulete a evoluat sezonul trecut la două echipe, Unirea Constanța și Metaloglobus, ambele din Liga 2. A început stagiunea la Unirea, unde a jucat până în iarna trecută. A prins 14 meciuri, iar ulterior a făcut trecerea la Metaloglobus, unde, în a doua parte a stagiunii de Liga 2, a bifat doar 23 de minute, într-un meci cu FK Miercurea Ciuc, scor 1-2.

Ciuciulete s-a format la Academia FCSB, iar anii trecuți era considerat un tânăr de mare perspectivă de către oficialii vicecampioanei României. Acum, contractul i-a fost întrerupt și va începe o nouă experiență, la Unirea Dej. Pentru prima echipă a FCSB a apucat să joace doar într-un meci, 22 de minute în 0-1 cu U Craiova, în mai 2021.

AURELIAN CIUCIULETE la FC Unirea Dej

Sezonul trecut, mijlocașul în vârstă de 20 de ani a fost împrumutat de FCSB la Metaloglobus București. Anterior, fotbalistul de picior drept a îmbrăcat tricoul echipelor FCSB U19 și Unirea Constanta. Acesta a debutat la FCSB în sezonul 2020-2021, într-o confruntare cu CS Universitatea Craiova. Noul nostru jucător face parte din naționala U20 a României”, a anunțat Unirea Dej pe Instagram.

Unirea Dej s-a axat și pe aducerea unor tineri de la FCSB

Astfel, Unirea Dej a legitimat șase jucători care au fost sau sunt legați contractual de FCSB. Anterior aducerii lui Ciuciulete, clujenii l-au mai transferat pe Marian Pruteanu, definitiv, după ce și-a încheiat raporturile contractuale cu formația din București la rândul său. La Unirea Dej au mai ajuns și Mario Geană și Victor Stancovici, dar sub formă de împrumut.

În lotul dejenilor sunt alți doi jucători cu trecut la FCSB, Gabriel Fulga și Alexandru Șuteu. Fulga a semnat un contract definitiv cu Unirea, valabil până în 2025, iar Șuteu a fost achiziționat după ce s-a despărțit de Gloria Buzău, echipa la care a ajuns la începutul anului 2023.

Sunt foarte fericit că am onoarea de a îmbrăca tricoul Unirii Dej. Am venit cu gândul de a juca și de a performa cât mai bine posibil pentru acest club. Noii mei colegi sunt niște băieți extraordinari, m-au primit foarte bine și m-au ajutat să mă integrez extrem de repede.

Sunt convins că în noul sezon ne vom atinge obiectivele”, a declarat Aurelian Ciuciulete, după ce a semnat cu Unirea Dej.

Unirea Dej a și renunțat la încă un jucător, la un Pop

Unirea Dej s-a mai despărțit de un jucător, dar sub formă de împrumut. A anunțat cedarea lui Andrei Pop (atacant, 26 de ani) în Liga 3, la CSM Olimpia Satu Mare. Acordul este valabil un sezon, până în vara lui 2024.

Decizia antrenorului Dacian Nastai era, cumva, așteptată. Atacantul nu a jucat prea mult în stagiunea trecută, doar opt meciuri de Liga 2, șase în sezonul regular și două în play-off.

  • După despărțirea de Andrei Pop, Unirea Dej revine, astfel, la patru jucători cu numele de Pop în lot. După plecarea lui Alexandru Pop la SC Oțelul Galați, dejenii rămăsese în lot ”doar” cu trei jucători cu numele de Pop: Daniel Pop, Adrian Pop și Andrei Pop. Între timp i-a adus pe Rareș Pop, portar fost la SC Oțelul, și pe Simion Pop, la CSM Sighetu Marmației, astfel că ajunseseră la cinci jucători cu numele de Pop.

Unirea Dej l-a împrumutat pe Andrei Pop la CSM Olimpia Satu Mare

Andrei Pop s-a confruntat cu mari probleme medicale în urmă cu două sezoane, după o accidentare gravă. A revenit la antrenamentele echipei Unirea Dej în luna martie 2022, după ce mai bine de șase luni a stat departe de pregătirile alături de colegi. La 14 august 2021 s-a accidentat jucătorul dejenilor, într-o partidă cu Dunărea Călărași, iar revenirea s-a produs în martie 2022.

Meciul respectiv s-a disputat în startul Ligii 2, în etapa a 2-a a sezonului regular din stagiunea 2021/2022, iar Andrei Pop s-a ales cu ruptură de ligament încrucișat anterior.

În sezonul trecut nu a jucat prea mult, iar Dacian Nastai a decis că e nevoie să meargă în Liga 3, unde să prindă mai multe minute și, poate, să revină la un nivel mai bun peste un an.

FC Unirea Dej și CSM Olimpia Satu Mare au ajuns la un acord privind împrumutul pentru un sezon al atacantului Andrei POP (26 ani) la echipa din Liga 3.

Mult succes, ”Popică”!”, a anunțat Unirea Dej pe Facebook.

Venit în februarie 2019 la Unirea Dej, de la FC Hermannstadt, Andrei Pop a prins 14 meciuri și nu a reușit să marcheze.

Unirea Dej debutează în noul sezon contra CSM Alexandria

Unirea Dej e pe ultima sută a pregătirilor, înainte de startul noului sezon de Liga 2, la fel ca toate celelalte formații din divizie, iar recent a aflat țintarul întrecerii regulare, ordinea și unde va disputa partidele până la împărțirea în play-off și play-out.

În primele cinci etape, clujenii vor întâlni CSM Alexandria (acasă), CSC Şelimbăr (deplasare), Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare) și Gloria Buzău (acasă).

Unirea Dej a disputat cinci meciuri amicale în această perioadă de pregătire de vară. În ultimul a trecut de Viitorul Cluj, scor 2-0, dar a mai disputat jocuri test cu Vulturul Mintiu Gherlii (Liga 4 Cluj, scor 3-1), Minaur Baia Mare (Liga 3, scor 4-0), CSC Dumbrăvița (Liga 2, scor 1-1) și ACS Târgu Mureș (Liga 3, scor 2-1).

Clujenii mai au programat un amical, cu o echipă din Liga 3, SCM Zalău (29 iulie).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matei-tanasa-a-ajuns-la-gloria-buzau-19278176

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-csm-slatina-egale-in-penultimul-amical-19278167

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-prezentat-patru-noi-achizitii-19278157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noii-antrenori-ai-cs-mioveni-prezentati-oficial-19278155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-al-doilea-jucator-care-a-promovat-in-prima-liga-cu-sc-otelul-a-ajuns-la-unirea-dej-impreuna-putem-sa-atingem-performante-foarte-frumoase-19278146

Andrei PASCU 27 Jul. 2023, 15:05 Liga 2
Pe aceeași temă