Au dat un Pop și au luat altul! A doua achiziție a Unirii Dej din această vară, portarul pe care SC Oțelul nu l-a păstrat în lot pentru SuperLigă

Marius ANGHEL 13 Jun. 2023, 23:36 Liga 2

Unul dintre cei doi golgheteri ai Unirii Dej a ajuns la SC Oțelul, iar portarul de rezervă al gălățenilor a semnat cu clujenii. Pentru ardeleni, aceasta este a doua achiziție perfectată în această vară.

După Sergiu Ciocan, cu trupa din Dej a semnat și Rareș Pop, recompletându-și lotul cu numărul de jucători cu numele de Pop, după ce Alexandru Pop a trecut la SC Oțelul.

Rareș Pop s-a despărțit de SC Oțelul și a semnat cu Unirea Dej

Echipa preluată de curând de Dacian Nastai a anunțat marți, 13 iunie 2023, două mutări în lotul său. Golgheterul Angelo Cocian, la egalitate cu Alex Pop, a fost cedat la FC Voluntari, în prima ligă, în timp ce Rareș Pop a fost prezentat ca achiziție. Acesta din urmă, portar, vine de la nou-promovata în SuperLigă SC Oțelul Galați.

Rareș Antonio Pop este originar din Zalău, are 24 de ani, iar în ultimul sezon a evoluat în Liga 2 pentru SC Oțelul Galați. În campionat a prins 6 meciuri, o dată intrând în locul accidentatului Cosmin Dur-Bozoancă, titularul trupei lui Dorinel Munteanu.

În cariera sa, la seniori, a prins un joc la ”U” Cluj, în Liga 2, în ediția 2015-2016, a mai evoluat pentru AFC Odorheiu Secuiesc și Sticla Arieșul Turda, în Liga 3, iar în sezoanele 2020-2021 și 2021-2022 a fost rezervă în câte șapte partide de primă ligă la Chindia Târgoviște.

”Rareș Pop la FC Unirea Dej
Portarul în vârstă de 24 ani vine de la Oțelul Galați. Noul nostru goalkeeper s-a născut la Zalău, însă junioratul l-a făcut la ”U” Cluj. A mai apărat buturile echipelor AFC Odorheiu Secuiesc și Sticla Arieșul Turda, iar apoi a fost cooptat în lotul Chindiei Târgoviște (Liga 1).
Bine ai venit la FC Unirea Dej și multă baftă, Rareș!”, a anunțat Unirea Dej.

Rareș Pop susține că ambiția echipei din Dej l-a convins să semneze cu Unirea

Unirea Dej era în căutare de portari după ce în această vară a anunțat că nu a mai semnat contracte noi cu Dorian Railean și Bogdan Checicheș, titularul, respectiv al treilea goalkeeper din lot.

Lăsat liber de contract de SC Oțelul de săptămâna trecută, înainte ca clubul gălățean să plece în cantonamentul de la Vatra Dornei, Rareș Pop și-a găsit rapid o nouă echipă, ajungând la un acord cu Unirea Dej.

”M-a convins ambiția acestei echipe. Are un lot ambițios, tânăr, dornic de performanță, de afirmare. Pe mai mulți dintre noii colegi pot să spun că îi cunosc, pe Daniel Pop, pe colegul meu din poartă Chindriș. Sunt băieți buni și sper să mă acomodez cât mai repede. Personal, îmi doresc să joc cât mai mult, să am cât mai multe minute și să închid poarta”, a spus Rareș Pop după ce a semnat cu Unirea Dej.

  • După plecarea lui Alexandru Pop la SC Oțelul Galați, Unirea Dej rămăsese în lot ”doar” cu trei jucători cu numele de Pop: Daniel Pop, Adrian Pop și Andrei Pop. Acum, după aducerea lui Rareș Pop, Unirea are din nou în lot patru jucători cu numele de Pop.

https://www.youtube.com/watch?v=E0a5tpdd5WI

Unirea Dej s-a despărțit de șapte jucători

În această pauză dintre sezoane, Unirea Dej l-a numit în funcția de antrenor principal pe Dacian Nastai, după ce Dragoș Militaru a refuzat să semneze prelungirea constacului, și s-a despărțit de șapte jucători.

În afară de Cocian, Au plecat Alexandru Pop, Dorian Railean, Bogdan Checicheș, Răzvan Matiș, Ciprian Călugăr, Gabriel Buta și Angelo Cocian. Și Vlad Bogdan este, momentan, plecat, el prezentându-se la reunirea Petrolului, clubul de care este legat contractual.

Prima achiziție bifată a fost Sergiu Ciocan, de la retrogradata în Liga 3 Minaur Baia Mare.

Foto: SC Oțelul Galați și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/angelo-cocian-a-lasat-unirea-dej-pentru-superliga-al-doilea-golgheter-al-clujenilor-din-acest-sezon-urca-in-prima-liga-19274954

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sergiu-ciocan-prima-achizitie-a-echipei-unirea-dej-19274690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-jucator-ultima-data-la-fc-brasov-si-alti-noua-reveniti-dupa-imprumutul-la-echipe-din-liga-2-sau-liga-3-noutatile-de-la-reunirea-petrolului-19274890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-noi-plecari-de-jucatori-19274550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dacian-nastai-este-noul-antrenor-principal-al-unirii-dej-cum-il-prezinta-clubul-si-prima-reactie-a-acestuia-primarul-scos-in-fata-19274348

Marius ANGHEL 13 Jun. 2023, 23:36 Liga 2
Pe aceeași temă