Unirea Dej, prima achiziție a verii. A adus un mijlocaș de la o retrogradată în Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 09 Jun. 2023, 14:18 Liga 2
Unirea Dej, prima achiziție a verii. A adus un mijlocaș de la o retrogradată în Liga 3

Unirea Dej a făcut prima achiziție a pauzei de vară, dintre sezoane. După plecările anunțate zilele trecute, formația clujeană a oficializat prima venire. Noul jucător al dejenilor este Sergiu Ciocan, mijlocaș în vârstă de 24 de ani, ultima dată la retrogradata Minaur Baia Mare.

Sergiu Ciocan, prima achiziție a echipei Unirea Dej pentru sezonul următor

Fotbalistul născut în Baia Mare a plecat de la formația din orașul natal după retrogradarea în Liga 3, așa cum era preconizat din tabăra maramureșenilor chiar de noul antrenor, Ciprian Danciu. Sergiu Ciocan va continua, astfel, în Liga 2, ajungând la un acord cu Unirea Dej.

Sezonul trecut de Liga 2, mijlocașul a prins 15 meciuri în campionat, 13 în campionatul regular și două în play-out, marcând de trei ori. Toate reușitele au venit în sezonul regular.

Sergiu Ciocan a semnat cu Unirea Dej

În trecut, Ciocan a mai îmbrăcat tricoul formației din Baia Mare, în perioada septembrie 2021 – iunie 2022. Alte echipe pe la care a mai evoluat Ciocan la nivel de profesioniști sunt fosta Fotbal Comuna Recea și fosta Gaz Metan Mediaș.

SERGIU CIOCAN la FC Unirea Dej

Jucătorul în vârstă de 24 ani vine de la CS Minaur Baia Mare. Fotbalistul ofensiv de picior stâng a evoluat trei sezoane în Liga 1 la Gaz Metan Mediaș și a mai îmbrăcat tricoul echipei Comuna Recea.

Bine ai venit la FC Unirea Dej și multă baftă, Sergiu!”, a anunțat Unirea Dej pe Facebook.

Prima reacție a lui Sergiu Ciocan, după ce a fost prezentat de Unirea Dej

Sergiu Ciocan a declarat că a ales, în primul rând, Unirea Dej pentru a lucra din nou cu Dacian Nastai:

Am ales să vin aici, în primul rând, ca să lucrez cu domnul Dacian Nastai, dar și pentru liniștea de la echipă, de care am auzit, pentru grup, cunosc o parte din jucători, am jucat contra lor, cu câțiva am jucat împreună. Acestea sunt aspectele care m-au determinat să vin aici.

Am jucat alături de Mihai Kereki, Roș, pe restul îi cunosc pentru că am fost adversari cu ei. Sunt băieți cu caractere deosebite și sper să facem treabă bună împreună.

Personal, îmi propun să dau goluri, să îmi ajut echipa. Sper să facem cel puțin ce s-a reușit sezonul trecut.

(N.r. – Mesaj pentru fani) Să susțină echipa cum au susținut-o până acum, să fie alături de noi în noul sezon”.

https://www.youtube.com/watch?v=ifAcOsFQcXo

Unirea Dej s-a despărțit de șase jucători

Până acum, Unirea Dej l-a numit în funcția de antrenor principal pe Dacian Nastai și s-a despărțit de șase jucători. După ce au confirmat despărțirea de Alexandru Pop, în urma anunțului echipei la care a ajuns căpitanul golgheter, la SC Oțelul, clujenii au venit cu comunicat în privința altor cinci fotbaliști cu care a încheiat campionatul în play-off.

Dorian Railean, Bogdan Checicheș, Răzvan Matiș, Ciprian Călugăr și Gabriel Buta nu mai continuă la Unirea Dej și din această vară, pentru stagiunea 2023/2024 a Ligii 2.

Minaur Baia Mare continuă să renunțe la jucătorii experimentați

În ceea ce o privește pe Minaur Baia Mare, după retrogradarea în Liga 3 se cunosc, oficial, cinci plecări. Au părăsit echipa Alexandru Dandea, Alexandru Iacob și Raul Avram în primă fază, iar acum s-a aflate de alte două despărțiri.

Pe lângă Sergiu Ciocan, în lot nu se mai regăsește nici portarul Raul Băilă, pe care Camera Națională de Soluționare de Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal l-a declarat liber de contract.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Unirea Dej
Video: Dej 24

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marturie-cutremuratoare-a-lui-marius-baciu-la-patru-ani-distanta-de-cand-era-ridicat-de-mascati-la-finalul-unui-joc-din-liga-2-am-crezut-ca-e-o-farsa-asteptam-tortul-dar-19274686

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-i-a-gasit-inlocuitor-lui-adrian-mihalcea-a-ajuns-la-un-acord-cu-un-antrenor-liber-de-aproape-un-an-si-care-ultima-daca-a-activat-in-prima-liga-19274680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-vintila-este-out-de-la-campionii-fc-arges-iar-in-locul-sau-este-favorit-un-antrenor-fost-selectioner-jucatorii-doriti-in-continuare-la-clubul-din-trivale-exclusiv-19274677

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fiesta-sub-pietricica-piatra-neamt-revine-in-liga-2-dupa-o-pauza-de-7-ani-cristian-pustai-explica-unde-s-a-decis-promovarea-ceahlaului-in-fata-forestei-19274635

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plecat-de-la-steaua-darius-oroian-a-ajuns-in-superliga-19274615

Răzvan STÎNGĂ 09 Jun. 2023, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă