Încă o achiziție pentru Unirea Dej, un jucător de la retrogradata Ripensia. ”Când colectivul e frumos, poți face performanță”

Marius ANGHEL 16 Jun. 2023, 11:19 Liga 2
Încă o achiziție pentru Unirea Dej, un jucător de la retrogradata Ripensia. ”Când colectivul e frumos, poți face performanță”

Unirea Dej s-a despărțit până în acest moment, în pauza de vară, de 12 jucători, dar începe, ușor-ușor, să-și completeze lotul pe care din momentul reunirii îl va conduce Dacian Nastai, înlocuitorul lui Dragoș Militaru, cel care a preferat să nu accepte oferta de prelungire a contractului pentru a-și continua cariera în altă parte.

Trei achiziții a făcut până acum trupa clujeană, iar cea mai recentă, anunțată vineri dimineață, este cea a fundașului Claudiu Zamfirescu (24 de ani).

  • Zamfirescu a evoluat ultima dată la Ripensia și este unul dintre cei trei jucători cărora clubul timișorean retrogradat în Liga 3 le-a mulțumit pentru perioada petrecută sub culorile sale, alături de Raul Vidrăsan și Octavian Crancea.

Claudiu Zamfirescu, a treia achiziție din această vară a echipei Unirea Dej

După mijlocașul Sergiu Ciocan (ex Minaur Baia Mare) și portarul Rareș Pop (ex SC Oțelul Galați), Unirea Dej a perfectat încă o achiziție pentru noul sezon de Liga 2, a treia consecutivă în care se va afla la acest nivel fotbalistic. A semnat cu fundașul Claudiu Zamfirescu, cel care în ediția recent încheiată a evoluat pentru prima dată în liga secundă.

Achiziționat de timișoreni în vara trecută, de la Metalul Buzău, Zamfirescu a evoluat în 23 din cele 25 de jocuri disputate de Ripensia în Liga 2, ediția 2022-2023. În 19 a început ca titular, a totalizat 1736 de minute pe teren și a marcat un gol, în 1-3 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii.

”Proiectul în sine, oamenii din jurul echipei și rezultatele din ultimul sezon au fost factorii care m-au determinat să semnez cu Unirea Dej. Despre noii mei colegi cred că sunt băieți cu care poți face performanță. Chiar am un prieten foarte bun acolo, pe Alin Burdeț, alături de care am copilărit la Academia Gică Popescu și la Academia Gheorghe Hagi. Vreau să facem un sezon mai bun decât cel precedent, dar pentru asta trebuie dăruire, seriozitate, încredere și simt că la Dej se poate face asta. Când colectivul e frumos, poți face performanță”, a declarat, citat de site-ul Unirii Dej, Claudiu Zamfirescu.

”CLAUDIU ZAMFIRESCU la FC Unirea Dej
Fundașul în vârstă de 24 ani a jucat sezonul trecut la Ripensia Timișoara. Fotbalistul de picior drept, născut la Balș, a mai evoluat la FC U” Craiova, Academia Gică Popescu, Academia Gheorghe Hagi, CSA Steaua și Metalul Buzău.
Bine ai venit la FC Unirea Dej și multă baftă, Claudiu!”, sună prezentarea pe care Unirea Dej i-a făcut-o lui Zamfirescu.

12 plecări de la Unirea Dej. Dacia Nastai sună adunarea la data de 22 iunie

Cu doar trei achiziții perfectate până acum, Unirea Dej a plusat mai mult în această perioadă la capitolul despărțiri.

Echipa care a terminat play-off-ul Ligii 2 pe locul 6, ultimul, nu va mai continua cu Angelo Cocian, Alexandru Pop, Dorian Railean, Bogdan Checicheș, Răzvan Matiș, Ciprian Călugăr, Gabriel Buta, Vlad Bogdan, David Maftei, Alexandru Militaru, Alexandru Gîț și Ionuț Frăsineanu.

Altfel, Unirea Dej a mai anunțat că data reunirii pentru pregătirea noului sezon de Liga 2 are loc la 22 iunie, pe stadionul Municipal din Dej. Totodată, antrenorul Dacian Nastai a stabilit un cantonament pe plan local în perioada 3-13 iulie și își dorește șase meciuri amicale.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-inca-cinci-plecari-de-jucatori-19275066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-este-tot-liber-de-contract-dupa-ce-a-refuzat-prelungirea-acordului-cu-unirea-dej-daca-aveam-licenta-pro-acum-eram-in-cantonament-cu-echipa-antrenorul-se-simte-preg-19275052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-dat-un-pop-si-au-luat-altul-a-doua-achizitie-a-unirii-dej-din-aceasta-vara-portarul-pe-care-sc-otelul-nu-l-a-pastrat-in-lot-pentru-superliga-19274963

Marius ANGHEL 16 Jun. 2023, 11:19 Liga 2
Pe aceeași temă