Unirea Ungheni, cu poftă de gol în primul test din Slovacia. Nou-promovata în Liga 2 a câștigat cu 3-0 și și-a mai anunțat o achiziție în atac

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 19:37 Liga 2
Unirea Ungheni, cu poftă de gol în primul test din Slovacia. Nou-promovata în Liga 2 a câștigat cu 3-0 și și-a mai anunțat o achiziție în atac

A doua zi după ce a ajuns în cantonament în Slovacia, la Dunajska Streda, Unirea Ungheni a disputat primul amical din acest stagiu de pregătire.

Trupa din județul Mureș a întâlnit Slovan Duslo Šaľa, echipă din liga a treia din Slovacia, pe care a învins-o cu scorul de 3-0.

Altfel, clubul din Ungheni a mai anunțat o achiziție nouă perfectată în această vară, după promovarea în Liga 2.

Unirea Ungheni, victoria la scor de neprezentare în primul test din Slovacia, contra Slovan Duslo Šaľa

Plecată de miercuri în Slovacia, unde va sta până în data de 20 iulie, Unirea Ungheni a disputat un prim amical. Joi, 11 iulie, a întâlnit la baza celor de la DAC formația de ligă a treia din Slovacia Slovan Duslo Šaľa, clasată pe locul 5 din 16 în Seria Vest în sezonul trecut.

Jucătorii lui Eusebiu Tudor s-au impus cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Cosmin Bîrnoi (54), Victoraș Astafei (57) și Raul Haiduc (77).

Cei care au intrat pe teren pentru echipa românească au fost: Paul Ganea – Dorian Todoran, Daniel Pop, Yvan Ndiesse, Ioan Barstan, Cătălin Savin, Andrei Vînau, Dragoș Gheorghe, Istvan Fulop, Răzvan Barstan și Szilard Magyari, în prima repriză, respectiv Mark Lupu – Alin Chinteș, Abel Popa, Paul Coza, Iustin Neacșu, Antonio Cruceru, Mario Ioniță, Ovidiu Horșia, Cosmin Bîrnoi, Raul Haiduc și Victoraș Astafei, în repriza a doua.

Față de lotul deplasat în Slovacia, nu au jucat Dragoș Balauru, Cătălin Ciobănică, Adrian Horșia, Onni Tiihonen și Rareș Trif.

”A fost un antrenament reușit. Suntem în plin proces de pregătire fizică, program cu două antrenante pe zi. Jucătorii răspund bine la cerințele staffului și suntem încrezători că putem face o figură frumoasă în Liga 2. În proporție de 90 la sută acesta va fi lotul cu care pornim la drum. Dar, după perioada de pregătire, nu excludem posibilitatea să mai aducem sau să ne despărțim de anumiți jucători, în funcție de randamentul și implicarea lor în procesul de pregătire”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Adrian Pop.

Încă trei jocuri programate pe durata acestui cantonament

Până să plece în acest stagiu, echipa din Ungheni a jucat două teste în țară. În primul joc a întâlnit ASF Pogăceaua (Liga a 4-a Mureș), de care a trecut cu scorul de 13-1, iar apoi și-a măsurat forțele cu prim-divizionara FC Hermannstadt, contra căreia a cedat cu scorul de 1-3.

Pe durata acestui cantonament, nou-promovata în Liga 2 va mai avea jocuri cu FC STK 1914 Samorin (Slovacia, 13 iulie), FK Inter Bratislava în loc de Nove Zamky (Slovacia, 17 iulie) și Gyirmot SE (Ungaria, 20 iulie), pe acesta din urmă urmând să-l desfășoare în drumul spre revenirea în România, pe terenul maghiarilor.

Szilard Magyari, anunțat și el de Unirea Ungheni

Altfel, Unirea Ungheni a anunțat oficial și aducerea lui Szilard Magyari (26 de ani), cel care a mai activat în Liga 2, în două rânduri, pentru FC Miercurea Ciuc, 18 jocuri în ediția 2019-2020 și 9 partide în prima parte a sezonului trecut, 2023-2024. Prima dată a înscris 3 goluri, iar a doua oară a marcat o dată.

În cariera sa, jucătorul originar din Lupeni, dar care are și cetățenie maghiară, a mai evoluat în Ungaria, în liga secundă, pentru Csakvari TK, Soroksar SC și Dorogi.

”Noi vești pentru fanii fotbalului de performanță!
Atacul și totodată golurile, cad începând de acum și în sarcina jucătorului Szilard Magyari, proaspăt sosit în rândurile noastre!
În vârstă de 26 de ani cu înălțimea 1,81m și obișnuit pe postura de atacant central sau aripă stânga/dreapta, fiind jucător de ambele picioare, Szilard a mai jucat la echipe precum: Puskas AFC(Ung), Csakvar(UNG), AFK Miercurea Ciuc, Soroksar ( Ung), Dorog (Ung) și Gaz Metan Mediaș!
Vorbim așadar despre evoluții în Liga a II-a a României și Ungariei, Cupa Ungariei, Cupa României și UEFA Youth League!
Mult succes în culorile roș-albastre ale C.S.Unirea Ungheni și la cât mai multe goluri înscrise!”, sună anunțul clubului din Ungheni.

Anterior, după promovarea în Liga 2, mureșenii i-au mai anunțat ca achiziții pe: Dragoș Gheorghe (ex CS Tunari, mijlocaș), Alin Chinteș (împrumutat de la Universitatea Cluj, fundașul lateral), Cosmin Bîrnoi (ex Unirea Dej, mijlocaș), Antonio Cruceru (ex Metaloglobus, mijlocaș), Dragoș Balauru (ex CSM Alexandria, portar) și Daniel Pop (ex Unirea Dej, fundaș central).

Noutăți în lot sunt și Raul Haiduc, Mario Ioniță, Iustin Neacșu, Andrei Vînau, Onni Tiihonen și Cătălin Ciobănică.

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 19:37 Liga 2
Pe aceeași temă