Egal între CSC Dumbrăvița și Unirea Dej, într-un meci de pregătire. Alb-verzii au noutăți în lot

Anda DELIU, Andrei PASCU 15 Jul. 2023, 11:53 Liga 2
Egal între CSC Dumbrăvița și Unirea Dej, într-un meci de pregătire. Alb-verzii au noutăți în lot

CSC Dumbrăvița și Unirea Dej au remizat la scorul de 1-1 într-un amical jucat vineri seara la Giarmata, comuna timișoreană situată chiar la ieșirea spre autostradă.

Gazdele au condus mult timp și, deși erau storși după cantonament și drum, dejenii au găsit resurse să egaleze pe final.

CSC Dumbrăvița profită de desființarea Ripensiei

Dumbrăvițenii, care nu s-au ”înghesuit” să anunțe ce jucători iau în lot și au o strategie a secretomaniei până să semneze cu jucătorii, au nume noi în echipă. De la Ripensia cea defunctă au venit fundașii centrali Darius Țieranu, 23 de ani, și Cosmin Gladun, 21 de ani.

De la UTA, Rednic i-a direcționat pe atacantul de 19 ani Paul Mercioiu, care a jucat sezonul trecut la Corvinul, și mijlocașul central timișorean de 18 ani, Fabiano Cibi.

Scorul s-a deschis din penalty

Prima mare ocazie în meciul jucat lângă Timișoara a avut-o un localnic ajuns la Dej. Denis Golda a trimis pe poartă, dar Paul Toroc a scos de sub transversală. Peste un minut, fratele goalkeeperului, Andrei Toroc, a trimis un șut în transversală. Scorul s-a și deschis în minutul 19, Olaru a fost faultat în careu, iar Mikhaylo Plokhotnyuk a transformat de la punctul cu var.

Cu avantaj la pauză, Dumbrăvița nu a mai putut marca în repriza a doua. O ocazie mare o putea avea Olaru, la o minge trimisă de Zaluschi, în minutul 81. Pe final, în minutul 88, Ciocan a egalat din careu, în după o centrare.

Cosmin Stan, de obicei un antrenor foarte verbal pe bancă, a fost nervos în repriza a a doua, iar cea mai savuroasă replică a fost: ”Ești ca baba mea care are cancer”.

  • CSC Dumbrăvița : P. Toroc – Moțiu, Țieranu, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Tănase, Salhi – Mercioiu, Olaru, A. Toroc  – Plokhotnyuk
    Au mai intrat: Lalic, Neag, Tismonar, Zaluschi
  • Unirea Dej : Chindriș – Zamfirescu, Burdeț, Negrea, Șuteu – Vict. Stancovici, Cătinean (cpt.), Chira – Fl. Blaj, Golda, Piftor
    Au mai intrat R. Pop, Urian – D. Pop, Geană, Roș, Pruteanu, Zanc, Vl. Stancovici, Fulga, Ciocan, S. Pop

Stan, nemulțumit

De altfel, Cosmin Stan a și spus că tinerii i-au scos perii albi la acest meci. El e mulțumit însă de a putut transfera, mai ales că Cibi vine acasă după ce UTA l-a debutat în Liga 1.

Nu sunt mulțumit de ce am văzut azi. Mă așteptam la mai mult de la jucătorii tineri. La 18-19-20 de ani ar trebui să aibă mai multă vigoare! Nu e normal ca jucători în vârstă 30-32 de ani să aibă mai multă vână.

De aia nu sunt mulțumit, pentru că jucătorii tineri nu se autodepășesc sau nu trag de ei. Cred că toate transferurile  pe care le-am făcut săptămâna aceasta întăresc echipa. Se vede clar că e un plus. Sunt jucători care au jucat la Liga 2, mă refer la cei de la Ripensia. Cei de la UTA, Cibi și Mericioiu, s-au antrenat cu echipa mare, au și debutat în prima ligă.

Sunt jucători care au jucat la un nivel înalt. Probabil avea nevoie de astfel de jucători ca să ridicăm nivelul și să întinerim spiritul. Pe Cibi l-am vrut de foarte mult timp.

El a fost în cărți pentru prima echipă la UTA, dar, prin transferurile pe care le-am făcut acum în ultimul timp, probabil că și-a dat seama că are șanse mici să joace”, a precizat antrenorul Dumbrăviței.

Dacian Nastai se simte bine la Dej

Antrenorul Unirii a fost mulțumit de elevii săi. El a spus că se simte bine unde e, dar va fi greu să se mai acceadă în play-off.

Matematic, înseamnă o remiză. În schimb, ce s-a întâmplat în timpul jocului, au apărut multe lucruri pe care le lucrăm la antrenament. Și asta este îmbucurător pentru noi și pentru jucători. Încep să aibă încredere în tot ce lucrăm la antrenament.

Cantonamentul l-am terminat în această clipă. Venim după 6 ore în autocar. Din punct de vedere fizic sunt lucruri pe care vom fi obligați să le reglăm în perioada care urmează. Dejul mi se potrivește, este un proiect serios, cu oameni care gestionează bine posibilitățile pe care le avem, cu jucătorii tineri ce-și doresc progres.

Ceea ce a făcut colegul meu Dragoș Militaru înainte a fost ceva excepțional. Cea mai mare greșeală pe care o putem face e să rămânem ancorați în ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Au plecat 12 jucători, echipa a dat tei jucători la prima ligă și din punctul acesta de vedere nu va fi ușor să egalăm”, a spus Nastai.

Amicalele disputate de CSC Dumbrăvița și Unirea Dej până acum

Sâmbătă, CSC Dumbrăvița joacă alt amical, la Vrsac. În testele de până acum, Dumbrăvița a triumfat cu 9-1 în fața Progresului Ciacova, a pierdut cu 1-0 în fața lui CFR Cluj, a cedat cu 2-0 în fața Corvinului, după care a cedat cu 0-1 contra Csanad Grosics Academia.

În prima partidă de verificare din această vară, Unirea Dej a trecut de Vulturul Mintiu Gherlii (Liga 4 Cluj), scor 3-1. ”Principalul” Dacian Nastai a programat un cantonament pe plan local, în perioada 3-13 iulie, finalizat. În timpul stagiului a întâlnit Minaur Baia Mare, de care a trecut cu 4-0.

Până la primul meci din Liga 2, din următorul sezon, Unirea Dej le va mai întâlni pe Viitorul Cluj (Liga 3, 19 iulie, Dej), ACS Târgu Mureș (Liga 3, 22 iulie, Târgu Mureș), SCM Zalău (Liga 3, 29 iulie, -).

Foto: CSC Dumbrăvița
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-pus-in-vanzare-abonamentele-19277257

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-sezonul-2023-2024-faza-regionala-19277241

https://liga2.prosport.ro/special/50-de-ani-de-la-cucerirea-cupei-romaniei-de-chimia-rm-valcea-19277232

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liam-rowan-buss-a-ajuns-in-italia-19277224

 

 

 

 

 

Anda DELIU, Andrei PASCU 15 Jul. 2023, 11:53 Liga 2
Pe aceeași temă