Încă un puști de la FCSB a semnat cu Unirea Dej! Doi dintre nou-veniți au ieșit cei mai buni la testul Gacon

Marius ANGHEL 29 Jun. 2023, 16:10 Liga 2
Încă un puști de la FCSB a semnat cu Unirea Dej! Doi dintre nou-veniți au ieșit cei mai buni la testul Gacon

Unirea Dej a mai perfectat o achiziție, un tânăr jucător care vine de la FCSB, club unde noul antrenor al echipei a activat. Clujenii au semnat cu Marian Pruteanu, însă acesta nu vine sub formă de împrumut de la trupa bucureșteană, așa cum este cazul cu Mario Geană și Victor Stancovici.

Marian Pruteanu, de la FCSB la Unirea Dej

Cea mai recentă achiziție a Unirii Dej, Marian Pruteanu, este un mijlocaș băcăuan care la 1 august împlinește 18 ani. Vine de la FCSB, unde nu a reușit să se impună sau să fie văzut ca un jucător cu potențial mare pentru a face pasul spre prima echipă a clubului.

În februarie 2019 ajungea la FCSB, la echipa U14, în baza parteneriatului cu FC Bacău, club condus de Cristian Ciocoiu.

A jucat, totuși, un meci la prima echipă a FCSB, în sezonul recent încheiat al Cupei României, 75 de minute în deplasarea de la FC Botoșani (scor 2-0).

”Am venit la Dej cu gândul de a juca cât mai mult și de a mă dezvolta pe plan fotbalistic. Pe noii mei colegi încă nu i-am cunoscut, dar sunt sigur că voi fi primit cu căldură și mă vor ajuta să mă integrez repede. Este o echipă tânără și cred că e și foarte ambițioasă. Abia aștept să arătăm ceea ce putem în noul sezon din Liga 2”, a spus Pruteanu după ce a semnat cu Unirea Dej.

”MARIAN PRUTEANU la FC Unirea Dej
Noul nostru jucător a evoluat până acum la Academia FCSB. Mijlocașul de picior drept, în vârstă de 17 ani, a semnat un contract valabil un sezon, cu opțiune de prelungire.
Bine ai venit la FC Unirea Dej și multă baftă, Marian!”, a transmis Unirea Dej.

11 achizitii pentru Unirea Dej

După cum specifică Unirea Dej, Marian Pruteanu nu a fost luat sub formă de împrumut de la FCSB, spre deosebire de Mario Geană și Victor Stancovici.

În lotul dejenilor sunt alți doi jucători cu trecut la FCSB, Gabriel Fulga și Alexandru Șuteu. Fulga tocmai a semnat un contract cu Unirea valabil până în 2025, iar Șuteu a fost achiziționat după ce s-a despărțit de Gloria Buzău, echipa la care a ajuns la începutul anului 2023.

Unirea Dej a ajuns acum la 11 achiziții perfectate în această vară. În afară de Pruteanu au mai semnat: Sergiu Ciocan (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Rareș Pop (portar, ex SC Oțelul Galați), Claudiu Zamfirescu (fundaș, ex Ripensia), Alex Negrea (fundaș, CSM Satu Mare), Alexandru Piftor (mijlocaș, ex CSC Dumbrăvița), Denis Golda (atacant, ex Unirea Slobozia), Alexandru Șuteu (fundaș, ex Gloria Buzău), Simion Pop (mijlocaș, ex CSM Sighetu Marmației- Liga 3), Mario Geană (fundaș, împrumutat de la FCSB) și Victor Stancovici (mijlocaș, împrumutat de la FCSB).

Mario Geană și Simion Pop, cei mai buni la testul Gacon

Altfel, ieri, 28 iunie, jucătorii echipei antrenate de Dacian Nastai au susținut la stadionul Municipal din Dej testul fizic ”Gacon”. Cei mai buni au fost doi nou-veniți, Geană și Simion Pop.

”Jucătorii au început prin a alerga 125 de metri în 45 de secunde. Apoi, distanța a crescut cu 6,25 metri la fiecare tură, însă timpul a rămas același – 45 secunde. La acest test sunt acceptate câte 15 secunde de pauză după fiecare 45 de secunde alergate (nu sunt permise alte întreruperi).

Cel mai rezistent fotbalist a fost Mario Geană (24 ture), acesta fiind urmat de Simion Pop (23 repetări) și Florin Blaj (22 repetări)”, a transmis Unirea Dej.

https://www.youtube.com/watch?v=XnS5V3wRgSY

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-imprumutat-un-jucator-de-la-fcsb-19276167

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-are-un-nou-antrenor-cu-portarii-19276113

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-achizitii-pentru-unirea-dej-un-jucator-fost-la-unirea-constanta-si-gloria-buzau-si-altul-care-si-a-facut-debutul-in-liga-2-la-poli-iasi-19275815

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacian-nastai-convins-ca-unirea-dej-poate-atinge-un-nivel-bun-19275747

Marius ANGHEL 29 Jun. 2023, 16:10 Liga 2
Pe aceeași temă