Două noi achiziții pentru Unirea Dej: un jucător fost la Unirea Constanța și Gloria Buzău și altul care și-a făcut debutul în Liga 2 la Poli Iași

Marius ANGHEL 23 Jun. 2023, 18:32 Liga 2
Două noi achiziții pentru Unirea Dej: un jucător fost la Unirea Constanța și Gloria Buzău și altul care și-a făcut debutul în Liga 2 la Poli Iași

Unirea Dej demonstrează în această vară că nu întâmplător în sezonul recent încheiat a evoluat în play-off-ul Ligii 2 și în cele două ediții de campionat petrecute la acest nivel competiționat nu a avut emoții în privința retrogradării. Ardelenii arată seriozitate și profesionalism la multe capitole, printre care la promovarea imaginii sale, dând clasă multor alte colege de campionat cu pretenții și bugete mult mai mari.

Trupa din județul Cluj a trecut peste ”șocul” despărțirii de antrenorul Dragoș Militaru și de mai mulți jucători pe care s-a bazat în ultimele sezoane și nu a stat să plângă. Și-a numit un nou antrenor, a perfectat rapid contracte cu noi jucători și a dat drumul la antrenamente din această săptămână.

Chiar astăzi, 23 iunie, a bătut palma cu alți doi jucători și i-a prezentat oficial.

În plus, Gabriel Fulga a semnat prelungirea contractului.

Alexandru Șuteu n-a rămas la Gloria Buzău și continuă în Liga 2 cu Unirea Dej

Alexandru Șuteu, ultima dată la Gloria Buzău, și Simion Pop, fost la CSM Sighetu Marmației (Liga 3), sunt cele mai recente achiziții ale Unirii Dej.

Cu aceștia, echipa preluată de Dacian Nastai a ajuns la opt transferuri, după ce s-a despărțit de nu mai puțin de 12 jucători.

Șuteu are 19 ani, este fundaș originar din Târgu Mureș, a fost legitimat la FCSB, iar la seniori a evoluat pentru FCSB 2 (L3), Unirea Constanța (L2) și Gloria Buzău (L2). În sezonul recent încheiat a prins 15 meciuri la Unirea Constanța, în prima parte a campionatului Ligii 2, iar în iarnă a trecut la Gloria Buzău, pentru care a evoluat în 10 partide, una fiind manșa tur a barajului de promovare pierdut cu UTA Arad.

”Unirea Dej este o echipă cu jucători tineri, o echipă care a avut un sezon foarte bun și a ajuns în play-off. Îmi doresc să am o colaborare bună cu noii mei colegi și cu stafful tehnic, să progresez și să avem rezultate bune împreună”, a declarat Alexandru Șuteu, citat de Unirea Dej.

Ioan Pop a mai evoluat în Liga 2 pentru Poli Iași

Ioan Simion Pop este mai matur, are 20 de ani, este mijlocaș originar din Sighetu Marmației, în ediția 2021-2022 a Ligii 2 a bifat 5 meciuri și 1 gol pentru Poli Iași, însă nu i-a impresionat pe moldoveni și aceștia l-au cedat la CSM Sighetu Marmației, în Liga 3.

”Am venit să ajut echipa, să pun umărul la îndeplinirea tuturor obiectivelor. Îmi doresc ca atunci când voi intra pe teren, să dau cât mai multe goluri sau pase de gol. Sper să avem parte de sprijinul fanilor și împreună să reușim să facem o figură frumoasă în noul sezon de Liga 2”, a spus Ioan Pop, care la Dej va avea mai multe șanse de a demonstra decât a avut la Iași.

Prin aducerea lui Ioan Pop, Unirea Dej își mărește și mai mult numărul de jucători cu numele de Pop pe care îi are în lot. După plecarea lui Alexandru Pop la SC Oțelul Galați, dejenii rămăsese în lot ”doar” cu trei jucători cu numele de Pop: Daniel Pop, Adrian Pop și Andrei Pop. Între timp i-a adus pe Rareș Pop, portar fost la SC Oțelul, și pe Ioan Pop, astfel că acum are cinci jucători cu numele de Pop.

”ALEXANDRU ȘUTEU și SIMION POP la FC Unirea Dej
În vârstă de 19 ani, Alexandru Șuteu vine de la FCSB. Fundașul stânga, născut la Târgu Mureș, a mai îmbrăcat tricoul echipelor Unirea Constanta și Gloria Buzău. Noul nostru jucător este internațional de juniori, având convocări la loturile U15, U16, U17, U18 și U19 ale României.
Simion Pop (20 ani) a evoluat sezonul trecut la CSM Sighetu Marmației. Atacantul de picior drept, originar din județul Maramureș, a mai jucat la Politehnica Iași și la “U” Cluj U19.
Bine ați venit la FC Unirea Dej și multă baftă!”, a anunțat Unirea Dej despre cele mai recente achiziții.

Gabriel Fulga a semnat cu Unirea Dej până în 2025

În plus, Unirea Dej a anunțat și faptul că atacantul Gabriel Fulga (19 ani), împrumutat până acum de la FCSB, a semnat un contract cu clubul valabil până în 2025.

”Oamenii de la Dej, conducerea, jucătorii, dar și suporterii m-au convins să rămân și să îmbrac în continuare tricoul alb-albastru. Îmi propun să dau cât mai multe goluri sezonul acesta și sper să avem fanii aproape, să ne susțină și să obținem rezultate cât mai bune”, a declarat Fulga despre alegerea sa.

Fulga, care în 2021 a prins două meciuri, 53 de minute, pentru FCSB în prima ligă, a evoluat în ediția 2022-2023 în 24 de meciuri (931 minute) pentru Unirea Dej, în Liga 2, și a înscris 1 gol.

Multe schimbări la Unirea Dej în această vară. Momentan sunt mai multe plecări decât veniri

Unirea Dej a ajuns, astfel, la opt achiziții perfectate în această vară, pentru noul sezon de Ligii 2. Au mai semnat Sergiu Ciocan (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Rareș Pop (portar, ex SC Oțelul Galați), Claudiu Zamfirescu (fundaș, ex Ripensia), Alex Negrea (fundaș, CSM Satu Mare), Alexandru Piftor (mijlocaș, ex CSC Dumbrăvița) și Denis Golda (atacant, ex Unirea Slobozia).

Clujenii s-au despărțit în această vară de antrenorul Dragoș Militaru și de stafful său, cât și de jucătorii Angelo Cocian, Alexandru Pop, Dorian Railean, Bogdan Checicheș, Răzvan Matiș, Ciprian Călugăr, Gabriel Buta, Vlad Bogdan, David Maftei, Alexandru Militaru, Alexandru Gîț și Ionuț Frăsineanu.

La reunire, petrecută joi, 22 iunie, clubul nu a ascuns faptul că a avut și alți tineri jucători în probe, precum Eusebiu Urian, Alex Zanc, Andrei Copos, Dan Cîmpean, Marcus Georgiu sau Darius Mureșan. În afară de ultimul, ceilalți sunt juniori din cadrul clubului chemați la antrenamentele echipei mari pentru a fi văzuți de noul staff tehnic.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacian-nastai-convins-ca-unirea-dej-poate-atinge-un-nivel-bun-19275747

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-reunit-19275689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-anuntat-aducerea-lui-denis-golda-19275642

Marius ANGHEL 23 Jun. 2023, 18:32 Liga 2
Pe aceeași temă