Unirea Dej a împrumutat doi tineri jucători de la FCSB. Dacian Nastai a apelat la relațiile pe care le are cu clubul bucureștean la care a activat

Andrei PASCU 27 Jun. 2023, 17:58 Liga 2
Unirea Dej a împrumutat doi tineri jucători de la FCSB. Dacian Nastai a apelat la relațiile pe care le are cu clubul bucureștean la care a activat

Dacian Nastai se folosește de relațiile pe care le are cu anumiți oameni din clubul FCSB și a reușit să aducă la Unirea Dej doi jucători legitimați la trupa din SuperLiga României, sub formă de împrumut.

Mario Geană, fundaș de 18 ani, și Victor Stancovici, mijlocaș de 17 ani, vor face parte din lotul dejenilor în noua ediție de Liga 2.

Unirea Dej l-a împrumutat pe Mario Geană de la FCSB

Mario Geană (fundaș lateral, 18 ani) a fost prezentat de Unirea Dej, luni seară, 26 iunie. Până acum, apărătorul a evoluat doar pentru echipele ”under” ale clubului FCSB și este component al naționalei României sub 18 ani.

Noua achiziție a Unirii Dej a reușit că câștige Cupa României alături de FCSB U19 sezonul trecut și chiar a reușit să marcheze în finala cu Farul, terminată cu scorul de 3-2.

Mario Geană susține că a ales să meargă la Unirea Dej și pentru faptul că în lotul clujenilor se află jucători pe care îi cunoaște de la FCSB, pe Gabriel Fulga și Alexandru Șuteu. El speră să ajute echipa să aibă evoluții bune și în sezonul următor de Liga 2, care va debuta la 5 august.

”Am venit cu gândul să joc cât mai mult și să îmi pot ajuta echipa la îndeplinirea obiectivelor. Noii mei colegi, pe care i-am cunoscut deja, sunt foarte tineri și pot spune că m-au primit foarte bine. Cu Fulga și Șuteu am mai jucat împreună la FCSB. Abia aștept să înceapă campionatul, să aducem cât mai multe bucurii fanilor Unirii!”, a declarat fundașul după semnarea contractului cu echipa clujeană.

”MARIO GEANĂ la FC Unirea Dej

Underul în vârstă de 18 ani vine, sub formă de împrumut, de la FCSB. Luna trecută, fundașul de picior drept, originar din București, a câștigat Cupa României la tineret cu FCSB U19, fiind unul dintre marcatorii din finală. Noul nostru jucător face parte din naționala U18 a României.

Bine ai venit la FC Unirea Dej și multă baftă, Mario!”, a anunțat Unirea Dej.

Victor Stancovici vine tot de la Academia FCSB!

Marți după-amiază a semnat și Victor Stancovici. Și el vine, așa cum spuneam, tot de la FCSB, unde a evoluat la juniori și unde a fost remarcat de Dacian Nastai, fost angajat al clubului lui Becali.

”Am venit la Unirea Dej pentru a învăța și a performa. Este o echipă formată din tineri, ca și mine, dar și din jucători experimentați de la care consider că pot învăța foarte multe. Am avut de-a lungul timpului mulți coechipieri, unii dintre ei se regăsesc chiar în lotul Unirii. Îmi doresc să mă adaptez cât mai ușor și să demonstrez pe teren ceea ce pot. Consider că sunt un jucător încă în formare și sunt conștient că fotbalul presupune multă muncă, perseverență, conștiinciozitate, rigoare și nu numai. Mereu am încercat să dau totul pe teren și prin urmare și la Dej voi face la fel!”, a declarat, citat de site-ul Unirii Dej, jucătorul născut în 2005.

”VICTOR STANCOVICI la FC Unirea Dej
În vârstă de 17 ani, Victor Stancovici vine, sub formă de împrumut, de la FCSB. Mijlocașul de picior drept este un obișnuit al loturilor naționale, având convocări la U15, U16 și U17. În prezent este căpitanul naționalei U18, fiind unul dintre liderii generației sale.
Bine ai venit la FC Unirea Dej și multă baftă, Victor!”, sună anunțul clubului din Dej.

10 achiziții pentru Unirea Dej

Până la aducerea lui Mario Geană și Victor Stancovici, Unirea Dej a mai parafat opt achiziții în această vară, pentru noul sezon de Liga 2.

Au semnat Sergiu Ciocan (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Rareș Pop (portar, ex SC Oțelul Galați), Claudiu Zamfirescu (fundaș, ex Ripensia), Alex Negrea (fundaș, CSM Satu Mare), Alexandru Piftor (mijlocaș, ex CSC Dumbrăvița), Denis Golda (atacant, ex Unirea Slobozia), Alexandru Șuteu (fundaș, ex Gloria Buzău) și Simion Pop (mijlocaș, ex CSM Sighetu Marmației- Liga 3).

În privința plecărilor din lotul de sezonul trecut, Unirea Dej s-a despărțit de Angelo CocianAlexandru PopDorian Railean, Bogdan Checicheș, Răzvan Matiș, Ciprian Călugăr, Gabriel Buta, Vlad BogdanDavid Maftei, Alexandru Militaru, Alexandru Gîț și Ionuț Frăsineanu.

Dacian Nastai promite să mențină Unirea Dej la un nivel ridicat

Dacian Nastai a demarat antrenamentele la Unirea Dej, odată cu reunirea și pregătirea debutului în următorul sezon de Liga 2. Antrenorul a venit cu gânduri mari la Dej, dorind să bifeze o performanță la nivelul stagiunii trecute, calificarea în play-off-ul Ligii 2.

Dacian Nastai este cunoscut pentru faptul că, în ultimele sale experiențe, a bifat echipe care s-au axat pe jucători tineri. Unirea Dej poate că a apelat la el și din acest motiv, în această vară având o politică axată și pe promovarea unor tineri ”under”.

Îmi doresc ca jucătorii veniți acum… s-au pierdut mulți jucători, au plecat la un nivel superior, iar asta e normalitatea. Sunt jucători care se dezvoltă, au apoi variante la alt nivel. Ne dorim ca, la finalul sezonului următor, trei-patru băieți să aibă posibilitatea să ajungă la Liga 1.

Dorim să integrăm jucătorii noi, acea familie care a fost anul trecut. Luăm lucrurile aproape de la zero, dar avem experiența ultimilor trei ani, când familia și omogenitatea au contat mult (…).

(N.r. – Obiectivul echipei Unirea Dej) Vreau să câștigăm fiecare meci, fiecare meci e un test care ne verifică, iar jucătorul vrea să fie mai bun decât adversarul”, spunea Dacian Nastai.

Până la primul meci din Liga 2, din următorul sezon, Unirea Dej le va mai întâlni pe Vulturul Mintiu Gherlii (echipă din Liga 4, la 1 iulie, la Dej), Minaur Baia Mare (Liga 3, 8 iulie, Baia Mare), Viitorul Cluj (Liga 3, 19 iulie, Dej), ACS Târgu Mureș (Liga 3, 22 iulie, Târgu Mureș), SCM Zalău (Liga 3, 29 iulie, -).

Foto: FCSB și Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-a-inceput-pregatirea-la-pitesti-cu-multi-tineri-jucatori-cine-a-ramas-in-lot-dintre-cei-care-au-retrogradat-noua-achizitie-absenta-si-fundasul-din-liga-3-ascuns-de-19276133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nou-promovata-ceahlaul-s-a-reunit-fara-nicio-achizitie-dar-cu-ganduri-marete-pentru-liga-2-nemtenii-au-anuntat-despartirea-de-trei-jucatori-19276148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-revenit-la-antrenamente-cu-18-jucatori-putine-noutati-si-un-singur-atacant-in-lot-echipa-lui-cosmin-stan-nu-se-va-antrena-acasa-o-perioada-19276128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-are-un-nou-antrenor-cu-portarii-19276113

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-sunat-adunarea-dupa-retrogradarea-in-liga-2-constantin-schumacher-a-avut-28-de-jucatori-la-reunire-doar-9-fiind-din-vechiul-lot-doi-fosti-dinamovisti-ii-sunt-secunzi-19276093

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 27 Jun. 2023, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă