După antrenor, Unirea Dej și-a pierdut și căpitanul golgheter. Alexandru Pop, prezentat de o nou-promovată în SuperLigă

Marius ANGHEL 05 Jun. 2023, 17:38 Liga 2

Unirea Dej își pierde nu numai antrenorul, ci și pe cel mai bun marcator al său, cât și căpitanul, la capătul celui de-al doilea sezon petrecut în Liga 2, în care a obținut calificarea în play-off, însă nu a reușit să obțină și o poziție calificabilă în baraj. Oricum, chiar dacă ar fi obținut-o, echipa clujeană nu ar fi participat în dubla manșă, fiindcă nu a primit licența pentru prima ligă, chiar dacă președintele și ”principalul” ei au tot transmis public că nu sunt probleme și se vrea cel puțin calificarea în baraj.

Astfel, după ce antrenorul Dragoș Militaru a refuzat să-și mai prelungească contractul, atacantul Alexandru Pop a preferat și el o altă destinație.

Jucătorul care a mai evoluat în cariera sa pentru Universitatea Cluj, cel mai sus în Liga 2, a semnat un contract cu nou-promovata SC Oțelul Galați.

Alexandru Pop a lăsat Unirea Dej pentru SC Oțelul Galați

SC Oțelul sună astăzi, 5 iunie, reunirea pentru a începe pregătirea noului sezon, de primă ligă, iar înainte de primul antrenament și-a prezentat întâia achiziție. Alexandru Mihai Constantin Pop (23 de ani) este jucătorul care se alătură gălățenilor.

Interesant este că Pop a evoluat ultima dată în tricoul Unirii Dej chiar pe stadionul din Galați, acolo unde trupa clujeană și-a încheiat sezonul pierzând cu scorul de 0-1 în fața trupei lui Dorinel Munteanu. SC Oțelul avea nevoie de o victorie pentru a fi la mâna sa să promoveze direct în SuperLigă, iar contra Dejului lui Alex Pop a obținut-o, după două încercări eșuate de a scăpa de emoții.

”Clubul nostru și-a asigurat serviciile jucătorului Alexandru Pop, atacant ce a evoluat în sezonul trecut pentru Unirea Dej, acesta fiind unul dintre cei mai constanți și promițători fotbaliști din eșalonul secund.
Titular în toate cele 29 de meciuri disputate în ultimul sezon al Ligii 2, Pop, care poate evolua atât ca vârf central, dar și pe cele două benzi, a marcat de 9 ori și a oferit alte trei pase de gol. Născut în urmă cu 23 de ani în Argentina, la Buenos Aires, noua achiziție a echipei noastre a jucat 90 de meciuri la Liga 2, pentru Universitatea Cluj și Unirea Dej, înscriind de 23 de ori. De asemenea, Pop a evoluat și pentru naționalele de tineret ale României (U19, U18 și U17). El are în palmares un titlu de campion național U18, obținut în 2018, pe când făcea parte din echipa celor de la Viitorul, acolo unde a petrecut trei ani, evoluând și în UEFA Youth League.
Bine ai venit și mult succes, Alex Pop!”
, a informat SC Oțelul Galați.

Povestea lui Alejandro Michael Constantino Pop, numele său din certificatul de naștere, o poți citi AICI.

Alex Pop a fost golgheterul Unirii Dej în acest sezon, la egalitate cu Angelo Cocian

Alexandru Pop își încheie, astfel, activitatea la Unirea Dej după două sezoane. În ediția trecută a bifat 24 de meciuri (25 posibile, 1515 minute) și 6 goluri, iar în cea recent încheiată a evoluat în toate cele 29 de partide (2551 minute), în toate a început ca titular, în ultima parte a avut banderola de căpitan pe braț și a marcat un total de 9 goluri.

După anunțul clubului gălățean, Unirea Dej i-a mulțumit lui Alexandru Pop.

”FC Unirea Dej și SC Otelul Galati au ajuns la un acord privind transferul atacantului Alex POP (23 de ani) la echipa din SuperLiga României.
Îi mulțumim lui Alex POP pentru tot ceea ce a făcut în tricoul Unirii Dej și îi urăm mult succes la noua sa echipă!”, a comunicat Unirea Dej.

Tot 9 goluri, câte are și Alexandru Pop, a înscris în acest sezon pentru Unirea Dej și Angelo Cocian (22 de ani).

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și SC Oțelul Galați 

Marius ANGHEL 05 Jun. 2023, 17:38 Liga 2
Pe aceeași temă