Ripensia și-a prezentat noile achiziții, destul de puține pentru a ataca a doua parte a sezonului de Liga 2. Bilanțul plecărilor și sosirilor

Anda DELIU 16 Feb. 2021, 17:11 Liga 2
Ripensia și-a prezentat noile achiziții, destul de puține pentru a ataca a doua parte a sezonului de Liga 2. Bilanțul plecărilor și sosirilor

Ripensia Timișoara a încheiat, de principiu, campania de achiziții a iernii, cu destul de puține mutări. De la echipă au fost șase plecări, iar în loc au fost aduși doar trei jucători, în continuarea politicii de întinerire a trupei conduse de Cosmin Petruescu.

Iarna aceasta au plecat de la clubul timișorean George Păduraru (ASU Poli), Haralambie Mociu (UTA), Alin Burdeț (Fotbal Comuna Recea), Ivan Urvanțev (plecat în Anglia), Adrian Neacșu (CS Hunedoara) și Cosmin Sîrbu (liber). Au venit Alexandru Piftor, Robert Mikloș și Cristian Pădurariu (foto, de la stânga la dreapta, alături de antrenorul Cosmin Petruescu).

Ripensia, doar trei achiziții făcute în această iarnă

Dintre cei trei, Mikloș vine împrumut de la CSC Dumbrăvița (Liga 3) până la vară. Portarul are 21 de ani și a mai apărat la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, Performanța Ighiu și Millenium Giarmata.

Ceilalți doi jucători au semnat contracte pe doi ani și jumătate.

Piftor e mijlocaș lateral, are 21 de ani și a mai fost legitimat la FC Botoșani, Chindia Târgoviște și ultima dată a activat la SCM Gloria Buzău. Pentru buzoieni a prins 10 meciuri (doar 259 de minute, de două ori fiind titular) în prima parte a acestui sezon de Liga 2.

Cristian Pădurariu are 23 de ani, este atacant și a fost implicat într-un scandal cu pariurile sportive, pe când era la ACS Poli. A mai jucat la CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Ripensia mai poate aduce jucători liberi de contract.

Ripensia joacă acasă la Rapid în primul meci oficial din 2021

Ripensia ocupă locul 15 în clasamentul Ligii 2, cu 15 puncte acumulate în 13 meciuri, după anularea rezultatelor retrasei Turris Oltul, iar primul joc oficial în 2021 îl are duminică, de la ora 11:00, pe terenul Rapidului, în runda a 16-a.

În această iarnă, echipa antrenată de Cosmin Petruescu a obținut următoarele rezultate în meciurile amicale: 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, 8-1 cu Avântul Periam, 4-3 cu Crișul Chișineu Criș, 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu, 2-1 cu Șoimii Lipova, 1-2 cu CSM Reșița, 4-4 cu Pandurii Târgu Jiu, 4-2 cu CS Hunedoara, 3-2 cu CA Oradea și 2-2 cu CSM Reșița.

 

Anda DELIU 16 Feb. 2021, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă