Tortură cu orele pe zapadă! Ripensia a disputat un amical foarte prelungit cu Fortuna Becicherecu Mic. Cosmin Petruescu: ”Ne doream un altfel de joc pentru etapa de pregătire”

Anda DELIU 20 Jan. 2021, 10:46 Liga 2

Ripensia Timișoara s-a impus cu 5-1 în primul ei meci de verificare al iernii, pe terenul sintetic de la Baza Sportivă 2 a Politehnicii, împotriva echipei de Liga 3 Fortuna Becicherecu Mic (locul 10, ultimul, în Seria a 8-a a Ligii 3, cu doar un punct acumulat în zece etape).

Au fost, mai degrabă, două jocuri, deoarece Cosmin Petruescu a dorit să dispute două partide de 60 de minute, astfel că, în total, pe o vreme foarte geroasă și pe un teren plin de zăpadă, s-au jucat nu mai puțin de 120 de minute.

Fortuna a deschis scorul și a condus o repriză dintre cele patru. Ripensia a preluat conducerea din a doua repriză

Motivul ”chinului” prelungit ar fi că antrenorul vrea să-i vadă bine pe nou-veniți, deși chiar el a declarat că nu sunt jucători ”în probe”.

Altfel, Fortuna (cu veste portocalii) a reușit să dechidă scorul în minutul 21, prin Mintaș. Ripensia a marcat abia în minutul 40, în a doua dintre cele patru reprize de 30 de minute, prin Sokovic. A urmat un gol marcat de Stoi, în minutul 49, și două reușite ale lui Golda, în minutele 65 și 68. Tabela a ”închis-o” Pădurariu, cu un gol la care a profitat de o ieșire greșită a portarului.

De menționat că pe parcurs, la echipa antrenată de Iulian Prodana au intrat și juniori de la ASU Poli neîmprumutați la Fortuna.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – A. Macrițchii, Rogac, Lalic, Gladun – Stoi, T. Călin – Al. Popovici, Al. Neagu, Tudorache – Sokovic
Au mai intrat: Velcea, Miklos, Maric, Sturzu, Țiereanu, Pădureț, Fridrich, V. Macrișchii, Ouadie, Piftor, Vasluian, Simedru, Mih. Ene, Pădurariu
Antrenor: Cosmin Petruescu

Fortuna Becicherecu Mic: Toroc, Strați, Stemate, Eperieș, Bot, Periat, Mintaș, Prodana, Kuhn, Igma, Jorza
Au mai intrat: Grimmer, Ghiriș, Cosmin, Amariei, Miheț, Bădescu, Codrea, Popovici, Șchiopu, Sabău
Antrenor: Iulian Prodana

Ripensia, dominată în unele momente de echipa din Liga 3, ultima clasată din Seria 8

Cosmin Petruescu a recunoscut că tinerii din tabăra adversă au avut momente în care au pus echipa sa în dificultate.

”O partidă binevenită, ne doream un altfel de joc pentru etapa de pregătire în care ne-am aflat. Sunt mulțumit de mișcarea pe care am făcut-o, un antrenament foarte bun. Trebuie să recunosc că am avut și momente în care echipa adversă ne-a pus în dificultate. Mai ales în primele 30 de minute. dar, una peste alta, cred că a fost un test foarte util, atât din punct de vedere tehnico-tactic, cât și din punct de vedere fizic”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Roș-galbenii nu mai fac transferuri

Antrenorul a spus că în afară de portarul Octavian Mosoarcă, care e accidentat la mână, nu sunt șanse să mai vină vină ca transfer cineva care nu a jucat la acest amical.

”Cu Mosoarcă sper să ajungem la o înțelegere. El chiar a avut o problemă la deget. Nu e nimic grav și sper să ajungem la o înțelegere. Puțin probabil să mai vină alți jucători. Pentru că intrăm în linie dreaptă și mai avem puțin timp până la primul meci oficial. Încercăm să mergem pe aceeași linie de omogenitate, să dăm continuitate proiectului. Sunt niște cerințe pe care orice jucător care vine la Ripensia trebuie să le îndeplinească: să fie tânăr, să fie de perspectivă, să aibă potențial de creștere. Acesta este obiectivul pe care ni l-am propus, în paralel cu rezultatele, care sunt absolut indispensabile în perioada următoare”, a punctat Petruescu.

Mini-derby Ripensia – Poli

Putem spune că amicalul a fost un Ripensia – ASU Poli, deoarece juniorii de la Fortuna sunt produși la clubul alb-violet.

”Pentru noi a fost al treilea meci. În primul joc am jucat cu cei de la Becicherec. Un joc bun, atitudine, o primă repriză și încă un sfert de oră foarte mulțumitor. Apoi a apărut accidentarea unui jucător de la mijloc și până am făcut schimbarea și a intrat în joc celălalt s-a rupt un pic jocul. Dar, oricum, sunt foarte mulțumit. La al doilea joc au jucat cei de la Elita U19 la Poli. Poate au intrat un pic timorați. Le-am transmis niște sarcini și nu le-au pus la început în practică. Pe presingul ofensiv al celor de la Ripensia, ei ne-au taxat cu două goluri. Apoi au controlat foarte bine jocul. Nu am avut foarte multe faze de reușită. Dar și-au îndeplinit sarcinile mai mult defensiv”, a declarat Iulian Prodana.

Ripensia are următorul amical sâmbătă, cu Avântul Periam.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 20 Jan. 2021, 10:46 Liga 2
Pe aceeași temă