CSM Reșița și Ripensia au remizat în amicalul revanșă, ultimul lor test înaintea reluării Ligii 2. Concluziile trase de Alin Minteuan și Cosmin Petruescu

Anda DELIU 13 Feb. 2021, 18:00 Liga 2
CSM Reșița și Ripensia au remizat în amicalul revanșă, ultimul lor test înaintea reluării Ligii 2. Concluziile trase de Alin Minteuan și Cosmin Petruescu

CSM Reșița și Ripensia Timișoara au disputat sâmbătă la prânz un meci revanșă de verificare, ultimul pentru ambele divizionare secunde în această pregătire de iarnă. Partida desfășurată de această dată în Valea Domanului s-a terminat la scorul de 2-2, cu mențiunea că ripensiștii nu au făcut nicio înlocuire tot meciul.

În urmă cu o săptămână, la 5 februarie, Ripensia și Reșița disputau un amical la Timișoara, în care echipa lui Alin Minteuan se impunea cu 2-1. A fost jocul care inițial fusese programat în satul Urseni, CSM Reșița a rămas cu autocarul împotmolit în noroi, iar partida a fost mutată pe sinteticul de la Baza 2 a Politehnicii.

Reșița a avut 2-0 în amicalul cu Ripensia, însă jocul s-a încheiat la egalitate

Partida de astăzi s-a jucat pe terenul sintetic din Valea Domanului. După 0-0 la pauză, reșițenii au marcat în minutul 46, din penalty, prin Laurențiu Buș. Ulterior, Alexandru Dulca a mărit diferența în minutul 56, printr-un gol marcat de la 25 de metri. În minutul 65, Nenad Lalic a redus diferența pentru timișoreni, după un gol cu capul înscris după centrarea lui Neagu. Apoi, în minutul 75, Nemanja Sokovic a marcat din 12 metri, în minutul 75, pentru scorul final.

CSM Reșița: Cobrea – L. Acka, Dodea, Sălcianu, Al. Sima, Chera, Breșneni, Rob. Boboc, N. Popescu, Astafei, Laur. Buș
Au mai intrat: Zimmermann – Rimovecz, Szijj, Dumitraș, Ad. Ilie, Al. Dulca, Dat, Brînzan, Danci, Negru, Matiș
Antrenor: Alin Minteuan

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Fridrich, Stoi, T. Călin, Al. Neagu, Vasluian, Sokovic, Piftor
Antrenor: Cosmin Petruescu

Cosmin Petruescu spune că greșelile defensive ale Ripensiei se pot corecta

Antrenorul Cosmin Petruescu nu a spus lucruri cu mult diferite față de partidele precedente.

”Un joc foarte bun de pregătire, cu un ritm foarte bun, între două echipe apropiate valoric, și în clasament. Consider că a fost un test reușit. Asta ne-am și dorit pentu cele două meciuri de la sfârșit de săptămână. De a acorda cât mai multe minute tuturor jucătorilor, de a-i lăsa să joace aproape de 90 de minute, după care să putem să tragem linie și să putem alinia cel mai bun 11 pentru jocul cu Rapid. Sunt mulțumit de cele două meciuri. La plusuri aș remarca că am marcat de 5 ori. Am avut și alte situații bune de a marca în ambele jocuri. Revenirea lui Radu Rogac, care s-a antrenat normal, la fel și Coulibaly. În afară de Cristi Pădurariu, care are o problemă la glezmă și sperăm ca de luni să poată intra în program normal cu echipa, nu avem accidentați. La minusuri, e ușurința cu care am primit goluri atât în partida de ieri, cât și în jocul de astăzi. Dar cred că sunt greșeli personale care pot fi corectat mai ușor”, a spus antrenorul Ripensiei.

Alin Minteuan: ”Am primit cele două goluri, dar nu mă deranjează acest lucru”

Alin Minteuan ar fi dorit ca Reșița să nu primească gol, însă nu e atât de deranjat de acest lucru. Antrenorul a explicat că Sălcianu a ieșit accidentat și că a preferat să facă multe schimbări și pentru a evita ca alți jucători de-ai săi să se lovească.

”Am jucat în niște condiții destul de grele, a fost foarte rece, dar băieții s-au comportat foarte bine. Păcat de accidentarea lui Sălcianu, care și-a spart capul, dar sper să-și revină cât mai repede și să fim cu toții sănătoși. A fost un meci destul de bun, cu o agresivitate destul de bună. Am reușit să marcăm, păcat că am primit cele două goluri, dar nu mă deranjează acest lucru. M-a bucurat foarte mult atitudinea jucătorilor, care a fost una bună și ne gândim la meciul care o să urmeze din campionat. Am schimbat toți jucătorii care au început ca titulari, ținând cont că am avut și un meci cu Craiova la Drobeta Turnu Severin, un meci tot de verificare, destul de greu, după alte cu, tot așa, câte un meci. Am vrut să-i menajez pe băieți, tocmai datorită faptului că sunt condiții foarte grele, e rece și nu am vrut să mai risc să se accidenteze cineva”, a declarat Minteuan la Radio Timișoara.

Ripensia a disputat 10 amicale, Reșița a avut ”doar” șase

Pentru Ripensia, acest amical cu Reșița a fost al zecelea susținut în această perioadă de pregătire de iarnă. În precedentele jocuri a obținut următoarele rezultate: 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, 8-1 cu Avântul Periam, 4-3 cu Crișul Chișineu Criș, 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu, 2-1 cu Șoimii Lipova, 1-2 cu CSM Reșița, 4-4 cu Pandurii Târgu Jiu, 4-2 cu CS Hunedoara și cu 3-2 cu CA Oradea.

În afară de acest nou test cu Ripensia, CSM Reșița a desfășurat în această iarnă amicale cu ASU Politehnica Timișoara (3-1), CSM Deva (2-1), Progresul Ezeriş (3-0), Ripensia Timișoara (2-1) și U Craiova 1948 SA (1-2).

Pentru cele două echipe urmează acum primul joc oficial din 2021, în etapa a 16-a a Ligii 2. CSM Reșița joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, iar Ripensia o întâlnește duminică, de la ora 11:00, la Buftea, pe Rapid.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-turris-oltul-retrogradata-in-ultima-liga-din-teleorman-insa-situatia-rezultatelor-inregistrate-in-liga-2-ramane-in-aer-uitata-de-comisia-de-disciplina-si-etica-a-frf-ce-19169512

 

Anda DELIU 13 Feb. 2021, 18:00 Liga 2
Pe aceeași temă