Ripensia s-a impus fără probleme în amicalul cu Pandurii Târgu Jiu. Concluziile lui Cosmin Petruescu și Călin Cojocaru

Anda DELIU 30 Jan. 2021, 16:25 Liga 2

Ripensia Timișoara a câștigat, astăzi, 30 ianuarie, cu 4-0 meciul amical cu Pandurii. De precizat că ambele echipe sunt în timpul unor cantonament centralizate: gorjenii la Timișoara, iar timișorenii la Buziaș.

Amical de 120 de minute între Ripensia și Pandurii, cu un gol în prima repriză și trei în a doua

Față de un început al perioadei de pregătire pentru formațiile timișorene cu meciuri fără arbitri, de data aceasta, partida desfășurată pe terenul din satul Urseni a avut o brigadă. S-au jucat, pe ”rețeta” Petruescu, două reprize de 60 de minute, pentru mai mult timp de contemplare și analiză.

Din minutul 19, Ripensia a deschis scorul prin Cristian Pădurariu, cu un șut din 14 metri. A mai durat mult până să se înscrie iar, și abia în minutul 71 Vlad Tudorache a marcat cu capul pentru 2-0. Peste patru minute, Denis Golda a mărit avantajul, iar scorul final l-a stabilit sârbul Nemanja Sokovic.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – Stoi, T. Călin – Al. Popovici, Al. Neagu, Piftor – Pădurariu
Au mai intrat: Velcea, Miklos, Fridrich, V. Macrițchii, Tudorache, Sokovic, Maric, Bain, Sturzu, Vasluian, Mih. Ene, Golda
Antrenor: Cosmin Petruescu

Pandurii Târgu Jiu: Aldescu – Luzemo, Diau, Moisie, C-tin. Grecu, Bunga, Felipe Acosta, Vaida, Goma, Zaborowsky
Au mai intrat: Oprița, Iovicin – Corduneanu, Erhard, R. Cojocaru, Filip, Andr. Dobre, Velcotă, Rasoveanu, Peia, Habet, Răchișan
Antrenor Călin Cojocaru

Cosmin Petruescu a vrut ca fiecare jucător să joace mai mult

Antrenorul Ripensiei, Cosmin Petruescu, a explicat de ce s-a optat pentru reprize prelungite.

”Un meci bun de pregătire, la finalul celei de-a treia săptămâni. Mi-am dorit să dea cât mai multe minute la final tuturor jucătorilor. Același lucru l-a dorit și Călin Cojocaru și din acest punct de vedere cred că ne-am atins planurile pentru acest joc. Suntem în plin cantonament, poate nu am avut prospețimea pe care ar fi trebuit să o avem, dar mai sunt trei săptămâni până la primul joc. Consider că a fost un test util. Mă bucur că nu am avut jucători accidentați. Mă bucur că jucătorii tineri, de 2003, au prins cel puțin 30 de minute fiecare. Acesta a fost și obiectivul să aibă minute toți jucătorii, între 60 și 90”, a declarat Petruescu.

Ripensia a mai înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale din acest an: 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, 8-1 cu Avântul Periam și 4-3 cu Crișul Chișineu Criș. Următorul test îl are marți, 2 februarie, cu Șoimii Lipova.

Coulibaly s-a întors din Coasta de Fildeș

Mijlocașul Stephane Coulibaly s-a alăturat și el, în sfârșit, colegilor, dar, evident, deocamdată nu a jucat în meciul amical.

”Mă bucur că a aterizat și Coulibaly. Ieri dimineața a ajuns în cantonamentul echipei. S-a antrenat ieri după-masa alături de colegii lui. În această dimineața a dat un test fizic, am văzut la ce parametrii fizici este. Săptămâna viitoare va urma un program individual de pregătire”, a spus Petruescu despre ivorianul care făcuse prea devreme testarea de COVID-19 și nu a fost lăsat să zboare spre România până nu își face un nou test.

Pandurii, ”moleșită” după antrenamentele fizice

Călin Cojocaru spune că echipa sa a fost obosită, iar linia de mijloc a fost improvizată.

”Noi venim după o săptămână de lucrat foarte intens fizic. Am încărcat foarte mult, iar lucrul acesta s-a văzut, n-am avut prospețime, luciditate. Am jucat cu o linie de mijloc improvizată, fără mijlocași centrali, și lucrul acesta s-a văzut pe parcursul meciului. Am dat șansa tuturor jucătorilor. Am avut și câțiva jucători în probe, am vrut să-i văd și pe ei. Mă interesa mai mult factorul fizic pe un teren greu. Ripensia mai proaspătă ca noi, și-au creat mai multe ocazii. La noi s-a resimțit oboseala și e greu să joci fără mijlocași centrali. Astăzi nu au jucat Dodoi, Pleșa, Bakary, Buaben și pe lângă ei mai așteptăm doi mijlocași centrali. Defensiv am stat foarte greu, nu am reușit să ducem mingea în față, să punem poarta în pericol și asta din cauza că linia de mijloc a fost azi inexistentă”, a precizat Cojocaru, antrenorul echipei Pandurii.

În primul amical disputat în 2021, Pandurii a trecut cu 2-1 de CSC Dumbrăvița.

Amicalul de azi cu Ripensia nu era planificat pentru Pandurii. Azi trebuia să o întâlnească pe CS Hunedoara. Conform programului anunțat inițial, gorenii mai au teste cu ACS Poli Timişoara (3 februarie) și Ripensia Timişoara (5 februarie), însă, între timp, a hotărât să joace marți, 2 februarie, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-impus-si-in-amicalul-cu-crisul-chisineu-cris-jucat-in-mijlocul-campului-concluziile-lui-cosmin-petruescu-si-adrian-abrudean-19166900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-cu-dreptul-in-amicale-pentru-pandurii-calin-cojocaru-nu-mai-da-vina-pe-lipsa-omogenitatii-ca-vara-trecuta-se-vede-ca-acum-suntem-o-echipa-avem-alta-fata-19166856

 

 

Anda DELIU 30 Jan. 2021, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă