Plecat de la Unirea Dej, Alexandru Piftor se pregătește cu o formație din SuperLigă. Un fotbalist din Liga 3 i s-a alăturat

Andrei PASCU 05 Jan. 2024, 17:23 Liga 2
Plecat de la Unirea Dej, Alexandru Piftor se pregătește cu o formație din SuperLigă. Un fotbalist din Liga 3 i s-a alăturat

Alexandru Piftor, mijlocaș care s-a despărțit de Unirea Dej în această iarnă, a ajuns la o echipă din prima ligă, la FC Botoșani!

Fotbalistul a fost prezent la reunirea moldovenilor, dar nu este clar dacă a și semnat un contract sau se află în probe, prim-divizionara neprecizând nimic în acest sens.

Alexandru Piftor, în pregătiri cu FC Botoșani

Astfel, Alexandru Piftor (foto principal și articol) a făcut / poate face trecerea de la o echipă de retrogradare în Liga 2, la o formație care vrea să evite retrogradarea din SuperLiga României. El s-a născut la Botoșani și chiar a evoluat pentru FC Botoșani, în cinci meciuri, în Liga 1 și în Cupa României, primul în iunie 2018, ultimul în mai 2019.

Mijlocașul ofensiv botoșănean de 24 de ani a refuzat să își prelungească contractul cu CSC Dumbrăvița în vară, cu care a semnat în luna ianuarie 2023 și pentru care a evoluat în toate cele nouă partide oficiale din 2023, marcând două goluri, iar astfel a ajuns apoi la Unirea Dej.

Alexandru Piftor a fost un fotbalist important la Dej în actuala stagiune, evoluând în 14 din cele 15 jocuri din campionat. A absentat în confruntarea din etapa a 7-a, cu Unirea Slobozia, iar în rest a fost, în mare măsură, integralist. A și marcat de trei ori, în partidele cu Steaua (scor 2-6, etapa 3), CSM Slatina (scor 2-1, etapa 4) și Gloria Buzău (scor 2-4, etapa 5).

  • Trecerea sa pe postul de fundaș dreapta de către antrenorul Dragoș Militaru, în condițiile în care el este mijlocaș ofensiv sau atacant, și rămânerea sa la Unirea Dej doar pentru a ocupa această poziție a cântărit decisiv în ruptura dintre cele două părți.

 

Alexandru Piftor, din nou la FC Botoșani

Anterior, mijlocașul a mai evoluat la FC Botoșani (patru partide în prima ligă), Chindia Târgoviște (cinci partide în prima ligă), SCM Gloria Buzău (10 partide în Liga 2) și Ripensia Timișoara (48 partide în Liga 2, cinci goluri).

A fost prezent la reunirea FC Botoșani și va pleca și în cantonament cu echipa, după cum a anunțat formația din SuperLiga României pe pagina de Facebook.

Un fotbalist din Liga 3, și el în lotul Botoșaniului

În altă ordine de idei, și un fotbalist din Liga 3 face cantonamentul cu FC Botoșani. Este vorba de atacantul Adrian Răuțu (20 de ani, foto articol), a cărui situație este, la fel ca în cazul lui Piftor, necunoscută. Legitimat în prima parte a stagiunii în curs la Bucovina Rădăuți, nu este clar dacă vârful este în probe sau a făcut trecerea definitiv la clubul din SuperLiga.

Bucovina Rădăuți a emis următorul comunicat în ceea ce îl privește pe Adrian Răuțu:

Multă baftă, Adrian Răuțu!!!

Jucătorul nostru, Adrian Răuțu este în cantonament la București cu echipa de Liga 1, Fotbal Club Botoșani!!!

Îi urăm pe această mult succes și ne dorim să facă pasul  cât mai repede spre LIGA 1”.

Foto: Denis Grosu (Sport Pictures), Unirea Dej și Bucovina Rădăuți

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cantonament-in-turcia-pentru-gloria-buzau-19296802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-inca-nu-a-stabilit-amicalele-din-turcia-19296797

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-joaca-opt-amicale-in-aceasta-iarna-19296790

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mario-geana-s-a-despartit-de-unirea-dej-19296777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-a-anuntat-programul-pregatirilor-19296771

Andrei PASCU 05 Jan. 2024, 17:23 Liga 2
Pe aceeași temă