EXCLUSIV | „Este o mare diferență între a juca un meci la pariuri și a face un blat.” Fotbalistul de la ACS Poli prins că a pariat pe propria echipă își spune versiunea și știe ce a dus la denunțarea sa

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Dec. 2018, 18:08 Campionat

Despre fotbalul din liga secundă s-au lansat de multe ori acuzații „anonime” cum că s-ar paria pe rezultate, dar puține cazuri au fost dovedite concret. Cel mai cunoscut este cel al Gloriei Buzău. Unul dintre ele este cel al jucătorului Cristian Pădurariu (foto, în stânga), de la ACS Poli, suspendat de FRF, pe 21 noiembrie 2019, pentru trei luni și amentat cu 5.000 de lei după ce a pariat pe un meci al echipei cu care este sub contract.

Atacantul de 21 de ani a acceptat să vorbească pentru ProSport despre versiunea sa a poveștii. În spațiul public, s-a vehiculat că biletul pe care a jucat ar fi fost cu meciul dintre ACS Poli și UTA, aspect contrazis de fotbalist.

Pădurariu mărturisește că a pariat pe meciul din etapa a 6-a a ligii secunde, când ACS Poli a jucat pe 8 septembrie la Clinceni, unde a pierdut cu 1-0, deplasare pentru care atacantul nu a fost inclus în lot. Anterior, în etapa a 5-a, ACS Poli cedase cu 3-0 acasă cu UTA, iar GSP prezenta, în spațiul public, informația că jucătorul a pariat pe meciul cu arădenii, în care atacantul a intrat din postura de rezervă. La ambele jocuri, Ștefan Nanu a fost antrenorul echipei.

„În urma presiunilor și amenințărilor, am recunoscut că am pus un bilet cu mai multe meciuri”

Fotbalistul ne-a relatat discuția din data de 13 septembrie, la o zi după o altă înfrângere cu UTA, de data aceasta în Cupa României, la Arad. „Totul a început în data de 13 septembrie, când domnul președinte Birlică m-a chemat la club spunându-mi că am jucat la pariuri, amenințându-mă că nu o să mai joc fotbal niciodată, că o să mă dea la Poliție și la FRF. În urma presiunilor și amenințărilor, am recunoscut că am pus un bilet cu mai multe meciuri, inclusiv meciul dintre Clinceni și ACS Poli Timișoara, biletul nefiind câștigător. La acel meci eu nu am făcut deplasarea cu echipa, fiind accidentat. Deci nu este adevărat că mi s-a reproșat că am jucat la pariuri pe meciul cu UTA, din data de 1 septembrie 2018!”, spune Pădurariu.

Refuzul de a se mai prezenta la antrenamente crede că a dus la denunțarea sa

Cristian Pădurariu dezvăluie că i-a spus lui Radu Birlică, devenit din președinte al clubului administrator special, ca urmare a procesului insolvenței în care a intrat ACS Poli, că vrea să-și rezilieze contractul, după discuția din 13 septembrie. Pădurariu nu a mai mers la antrenamente, pentru a nu i se imputa vreo greșeală ulterioară.

„Eu am jucat în trei meciuri oficiale în acest sezon, totalul minutelor fiind 70. Eu consider că am ajutat echipa, mai ales în meciul cu Ripensia, după care domnul Birlică m-a felicitat! Am citit interviul pe care l-a dat domnul Birlică, în care spunea că am fost dat afară, ceea ce nu este adevărat, eu chiar insistând să îmi rezilieze contractul, fiind refuzat. La scurt timp după incident, domnul Birlică mi-a trimis mesaje să mă prezint la antrenamente. Eu am refuzat și acest lucru m-a determinat să merg mai departe, făcând sesizare la FRF”, mărturisește Cristian Pădurariu pentru ProSport.

„Sunt conștient că nu aveam ce să caut în casa de pariuri”

După denunț, Pădurariu a fost chemat la Comisia de Integritate a FRF, de către Virgil Pascu, ofițerul de integritate. Fotbalistul a vorbit și în fața unui complet de cinci judecători. Ulterior, Comisia de Disciplină a FRF a dictat o sancțiune de trei luni de suspendare, plus 5000 de lei amendă.

Jucătorul a primit o sancțiune sub ceea ce prevedere Regulamentul Disciplinar al FRF la articolul 60, unde se vorbește de amenzi cuprinse între 100.000 și 300.000 de lei, plus suspendări de doi ani pentru activități legate de fotbal și acces pe stadion. Cristian Pădurariu a primit verdictul sentința pe 22 noiembrie și de atunci se antrenează singur. Acum, atacantul este legat contractual de ACS Poli și speră să poată pleca împrumut la alt club, deoarece ultima zi a perioadei de transferuri din iarna aceasta este 25 februarie, deci suspendarea îi va expira.

Pădurariu știe că a greșit, dar este cu conștiința împăcată. „Sunt conștient că nu aveam ce să caut în casa de pariuri, dar este o mare diferența între a juca un bilet la pariuri și a face un blat. Eu nu am influențat niciun rezultat, dovadă fiind sancțiunea pe care am primit-o. Le mulțumesc celor care m-au susținut în această perioadă nu tocmai plăcută, iar cei care mă cunosc știu ce caracter am”, a mai spus jucătorul, care acum se antrenează singur și merge la cursuri la facultate.

Radu Birlică spune că fotbalistul va fi iertat

Întrebat cum comentează ceea ce spune jucătorul, administratorul special al ACS Poli, Radu Birlică, nu a dorit să intre în detalii, dar spune că Cristian Pădurariu va primi o nouă șansă după ce îi expiră suspendarea.

„Eu îi acord a doua șansă să vină la echipă după suspendare. Nu am ce să comentez de un jucător prins la pariuri de propria echipă. Subiectul este închis”, a precizat Radu Birlică.

Cristian Pădurariu are 21 de ani, fiind născut în 1997, iar în acest sezon este la ultimul an de eligibilitate U21. Atacantul nu are un agent de jucători care să-l reprezinte.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Dec. 2018, 18:08 Campionat
Pe aceeași temă