Ripensia a câștigat amicalul cu CS Hunedoara, după o primă repriză în care Neagu a strălucit. Cosmin Petruescu testează un jucător format de FCSB

Anda DELIU 09 Feb. 2021, 18:16 Liga 2

Ripensia Timișoara continuă seria amicalelor, zece la număr, programate de antrenor pentru perioada de pregătire de iarnă. Marți la prânz, roș-galbenii s-au impus cu 4-2 în jocul cu CS Hunedoara, desfășurat pe terenul sintetic de la Baza 2. Cu doar trei transferuri făcute până acum, timișorenii testează un fundaș crescut de FCSB.

Neagu și portarul Hunedoarei, ”vedetele” primei reprize a amicalului

Prima repriză a amicalului dintre Ripensia și CS Hunedoara a fost una dominată clar de bănățeni. Din minutul 21, Alexandru Neagu a deschis scorul din lovitură liberă. Peste șapte minute, portarul Lefter a scăpat mingea în poartă după un corner bătut de același Neagu. Tot mijlocașul Ripensiei a marcat și în minutul 34, după ce portarul a respins un șut al lui Popovici. În minutul 42, goalkeeperul hunedorenilor a boxat în propria poartă alt șut al lui Neagu.

La pauză, scorul era 4-0 pentru Ripensia, după două reușite ale lui Neagu și două autogoluri ale portarului Lefter, în urma a unor șuturi tot ale lui Neagu.

Ripensia n-a mai marcat și a luat două goluri de la Hunedoara în partea a doua

În repriza a doua, jocul s-a mai echilibrat. În minutul 55, Iacob a deschis scorul în contul oaspeților, iar în minutul 74, Zamfir a marcat pentru 4-2.

Hunedoara a beneficiat și de un penalty, dar Robert Miklos a apărat lovitura de la 11 metri.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Fridrich – V. Macrițchii, T. Călin, Vasluian, Al. Neagu – Piftor, Al. Popovici
Au mai intrat: Miklos – Maric, Bain, Gladun, Coulibaly, Stoi, Tudorache, Golda, Mih. Ene, Sokovic, Pătru, Sturzu
Antrenor: Cosmin Petruescu

CS Hunedoara: Lefter – Nițuică, Neacșu, Kovacs, Trășcan, Iacob, Herci, Cristian, Zamfir, Muscă, Vasinc
Au mai intrat: Raț – Kelemen, Banac, Radicof, Ciucurescu, Iacob, Marinca, Pau, Tiric, Zamfir
Antrenor: Raul Spătaru

Cosmin Petruescu, nemulțumit de apărare

Cosmin Petruescu spune că echipa sa face în continuare erori defensive.

”Sunt mulțumit de efortul pe care l-am făcut, implicarea tuturor jucătorilor. A fost o altă prospețime, ținând cont că am încheiat pregătirea centralizată. Din păcate, suferim pe faza defensivă. Din nou, aceleași greșeli personale care dau adversarului posibilitatea să înscrie. E explicabil ținând cont de naivitatea, tinerețea, lipsa de experiență pe care o avem la nivelul liniei de fund. Cu siguranță Hunedoara va face o altă figură în retur, pentru că au am o echipă mult schimbată în bine față de începutul de campionat. Au făcut câteva transferuri interesante și cred că vor fi o echipă bună la nivelul Ligii 3. Din câte am vorbit cu cei de acolo, în viitor se anunță lucruri frumoase la Hunedoara și va redeveni ceea ce a fost odată, un centru important al fotbalului românesc. Despre noi, sunt mulțumit de faza ofensivă, am marcat de patru ori, am controlat jocul, am mai avut câteva situații bune de marca în prima repriză. În prima repriză am fost mai naivi defensiv. Probabil și vântul a influențat calitatea jocului”, a declarat Petruescu.

Marius Pătru, testat de ripensiști

Ripensia a parafat trei transferuri iarna aceasta, pe Alexandru Piftor, Robert Mikloș și Cristian Pădurariu. Petruescu îl testează pe Marius Pătru, fotbalist de 25 de ani care poate juca fundaș stânga sau central. A jucat 126 de minute cu FCSB în Youth League, în sezonul 2012-2013, și din 2019 a ajuns la Dunstable Town, în ligile regionale din Anglia.

”Avem foarte puține date despre el. Doar unde a jucat, cât a jucat, vârsta, poziția în teren. Rămâne să-i facem o evaluare în perioada imediat următoare. A făcut doar ieri un singur antrenament cu noi și astăzi a bifat 15 minute. E prematur să ne facem o părere despre el. Din punct de vedere al CV-ului, arată destul de bine, în sensul că a prins câtva meciuri în Youth League la FCSB, a activat în Anglia, în ligile inferioare. Rămâne să-i facem o evaluare și să vedem din punct de vedere fizic la ce nivel e”, a mai spus Petruescu.

Hunedorenii vor să renască în primăvară

CS Hunedoara a fost mulțumită de amical și speră să facă un retur mai bun ca turul în Seria 9 din Liga 3, acolo unde se află pe locul 8 din 10 după 10 etape, cu 10 puncte.

”Un test bun. Am jucat cu o echipă bună, cu un bagaj superior. Avem câțiva jucători noi, sperăm să reușim să-i integrăm cât mai repede în echipă. Păcat de prima repriză. Au fost două reprize diferite. În prima repriză a aparținut gazdelor. A doua repriză cred că am controlat-o noi, am reușit să dăm două goluri și am ratat și un penalty. Un antrenament foarte bun și sperăm să arătăm cât mai bine de la meci la meci. În momentul acesta ocupăm un loc deloc onorabil, locul 8. Sperăm să terminăm cât mai sus. Sperăm să evităm retrogradarea și să terminăm în primele 5, dacă s-ar putea”, a declarat antrenorul Raul Spătaru.

Ripensia a obținut următoarele rezultate în amicale: 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, 8-1 cu Avântul Periam, 4-3 cu Crișul Chișineu Criș, 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu, 2-1 cu Șoimii Lipova, 1-2 cu CSM Reșița și 4-4 cu Pandurii Târgu Jiu. Vineri va juca un nou amical, cu CA Oradea, altă echipă din Liga 3.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

Anda DELIU 09 Feb. 2021, 18:16 Liga 2
Pe aceeași temă