CSC Dumbrăvița și-a prezentat două noi achiziții, ambii atacanți. Amicalul cu CSC Șelimbăr a picat

Anda DELIU 02 Jul. 2024, 13:37 Liga 2
CSC Dumbrăvița și-a prezentat două noi achiziții, ambii atacanți. Amicalul cu CSC Șelimbăr a picat

CSC Dumbrăvița a mai prezentat oficial două transferuri, ambii atacanți și veniți din Liga 3.

Este vorba de Nicu Modan, deja anunțat de Liga2.ro, dar și de Cristian Pădurariu, fotbalist care nu a jucat tot returul, pentru că nu a știut să-și gestioneze situația contractelor cu Phoenix Buziaș și Poli Timișoara. De asemenea, el a avut probleme în trecut cu pariurile.

Nicu Modan a jucat, până la 29 de ani, cel mai sus în Liga 3

Până acum, CSC Dumbrăvița a adus, cu excepția lui Claudiu Apro, doar jucători din Liga 3.

Linia de mutări din eșalonul inferior continuă și cu Nicu Modan, atacant de 29 de ani. A început fotbalul în orașul bihorean Nucet, iar de acolo a ajuns la Minerul Ștei. A trecut în cariera sa pe la Crișul Chișineu Criș, club dispărut între timp, Șoimii Lipova, dar și CSM Deva. Cu echipa de la poalele cetății a semnat în vara anului trecut, iar acum a venit la Dumbrăvița liber de contract.

”Un atacant care an de an a fost golgheter la echipele pe unde a jucat. Ajuns și el la maturitate în fotbal și cred că trebuie să facă pasul spre Liga 2. Noi l-am dorit și vara trecută, a ales să meargă la Liga 3. Chiar am discutat cu el zilele trecute și i-am spus că acum la 30 de ani ajungi să joci la Liga 2, o să vezi că nu o să mai vrei să pleci. Din păcate, un pic cam târziu pentru el. E un jucător foarte bun, un atacant cum eu cred că sunt puțini în Liga 2”, a spus despre el Cosmin Stan, la conferința organizată în ziua reunirii echipei.

”Atacantul 𝗡𝗶𝗰𝘂 𝗠𝗼𝗱𝗮𝗻 va juca în alb-verde în sezonul 2024/2025 din Liga 2
Născut la 19 decembrie 1994 la Oradea, a început fotbalul în orașul natal și a debutat la nivel de seniori la Luceafărul Oradea.
A activat ani buni în județul Arad, cel mai mult pentru Club Sportiv Crisul Chișineu-Criș și o perioadă mai scurtă pentru CS Șoimii Lipova, unde s-a remarcat drept un veritabil om de gol
În ultimul sezon, a evoluat la CSM Deva, unde a fost cel mai bun marcator al echipei, cu 18 goluri în jocurile de campionat.
Bine ai venit, Nicu! Să fie într-un ceas bun!”, sună anunțul clubului despre Nicu Modan.

Cristian Pădurariu a stat pe tușă toată primăvara dintr-o prostie mare a sa și a clubului din Buziaș

Tot liber a venit și atacantul de 27 de ani Cristian Pădurariu, un jucător cu o carieră ”frânată” de două ori.

Format la ACS Poli, a jucat sub formă de împrumut la CSM Lugoj și Millenium Giarmata. În sezonul 2019-2020 a fost implicat într-o cercetare pentru pariuri, deoarece a fost prins într-o casă, și a mai jucat în retur. Ulterior, a ajuns la Ghiroda și Ripensia, iar din 2020 a jucat în Italia, în ligi inferioare, la Carbonia și Brusaporto. De aici a ajuns la Phoenix Buziaș în ianuarie 2023 și, pentru că clubul nu avea atunci manager TMS, a semnat un contract de amator, întrucât jucătorii din străinătate pot veni ca profesioniști doar la cluburile ce au acest angajat.

În vara lui 2023 a semnat cu Poli Timișoara. Clubul l-a făcut profesionist și l-a introdus în sistemul TMS, însă fanii s-au revoltat că s-a adus un jucător dovedit parior. El a plecat de la alb-violeți și s-a întors la Buziaș, dar nu a mai trecut pe la comisii, să i se anuleze contractul cu Poli. A jucat la Buziaș ca amator în tur, iar în iarnă, pentru a intra în play-off, unde nu au fost în stare sportiv, Progresul Pecica a încercat să acuze că Phoenix a folosit un jucător fără drept de joc. Evident, și FRF ar fi fost în culpă pentru că nu a sesizat situația, la fel ca buzieșenii, așa că nu s-a întâmplat nimic la rezultate, dar nici Pădurariu nu a mai jucat deloc.

”Și el a cochetat cu ligii superioare pe la Poli. Și el, în cariera lui, e în scădere. Încercăm să-i întindem și lui o mână, pentru că eu văd în el un jucător de calitate”, a spus Stan despre Pădurariu.

”Atacantul 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗣𝗮̆𝗱𝘂𝗿𝗮𝗿𝗶𝘂 va juca în alb-verde în sezonul 2024/2025 din Liga 2
Născut la 11 martie 1997 la Timișoara, a fost legitimat la ACS Poli, CSM Lugoj, Millenium Giarmata, CSC Ghiroda, Ripensia Timișoara, având și două experiențe externe, în Italia, la Carbonia și Brusaporto
În ultimul sezon, a evoluat la Phoenix Buziaș, pentru care a înscris 6 goluri
La ACS Poli și Ripensia, atacantul înalt de 1,94 m a bifat prezențe în Liga 2
Bine ai venit, Cristi! Să fie într-un ceas bun!”, sună anunțul clubului din Dumbrăvița.

Amicalul cu Șelimbăr a picat

Altfel, CSC Dumbrăvița nu va mai juca amicalul din 10 iulie cu CSC Șelimbăr, fiindcă echipa sibiană s-a decis să plece în acea perioadă într-un stagiu de pregătire în afara țării.

”Din păcate, a căzut meciul cu Șelimbăr, pentru că ei au schimbat antrenorul, și-au schimbat programul, și pleacă în cantonament în străinătate în perioada aia. E foarte greu de găsit adversar de nivel superior e clar că nu mai putem găsi, pentru că toți și-au făcut programul. Cu echipele de nivel inferior e foarte greu de găsit, pentru că toți încep pregătirele foarte târziu, în 15-20 iulie. Probabil ne vom opri la un joc-școală în ziua meciului”, a precizat Cosmin Stan.

Primul test al verii pentru echipa antrenată de Cosmin Stan este programat miercuri, pe terenul de iarbă al bazei Motorul din Arad, cu juniorii U17 ai clubului UTA.

 

Anda DELIU 02 Jul. 2024, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă