Ripensia și Pandurii au remizat ”ca la teatru” într-un amical jucat la terminarea cantonamentului. Acum o săptămână, timișorenii îi ”snopeau” în bătaie pe gorjeni. Ce spun Cosmin Petruescu și Călin Cojocaru

Anda DELIU 05 Feb. 2021, 18:02 Liga 2

Ripensia Timișoara și Pandurii au terminat, astăzi, 5 februarie, stagiile centralizate de pregătire. Cele două formații au finalizat cantonamentele cu un amical una împotriva alteia, terminat la scorul de 4-4. Nici de la acest meci nu au lipsit momentele de nervozitate, specifice la finalul cantonamentelor.

În urmă cu o săptămână, la 30 ianuarie, Ripensia și Pandurii s-au întâlnit într-un alt amical, desfășurat însă pe un teren de iarbă, la Urseni. Atunci, timișorenii au câștigat cu 4-0.

”Duble” pentru trei jucători în amicalul Ripensia – Pandurii: Alexandru Popovici, Denis Golda, respectiv Felipe Acosta

Ripensia a deschis scorul rapid, în minutul 7, prin Alexandru Popovici. Totuși, Pandurii au reușit să își domine serios adversarul după ce s-a marcat, iar în minutul 15, Felipe Acosta a egalat. Oltenii i-au mai ținut minute bune pe timișoreni în propria jumătate, dar aceștia din urmă au fost mai eficienți și au marcat în minutul 32, prin Denis Golda, scor cu care s-a și intrat la pauză.

La reluarea jocului, Sebastian Velcotă a egalat pentru Pandurii în minutul 50. Pandurii au dominat din nou destul de clar, iar peste două minute, Felipe Acosta a marcat din nou.

Ripensia și-a mai revenit și a egalat la 3-3 în minutul 61, prin același Denis Golda, însă tot Pandurii a revenit în avantaj din minutul 69, după un gol marcat de Daniel Filip, un jucător nou. Timișorenii au mai egalat odată în minutul 82, prin Alexandru Popovici.

Pe final, s-a dictat penalty pentru timișoreni. Sokovic a bătut însă ca la rugby, și partida s-a încheiat cu acea fază.

Ripensia Timișoara: Miklos – Maric, Bain, V. Macrițchii, Fridrich – Coulibaly, Mih. Ene – Al. Popovici, Golda, Vl. Tudorache – Pădurariu
Au mai intrat: Velcea – Lalic, Stoi, Sokovic, Piftor, Vasluian, Al. Neagu
Antrenor: Cosmin Petruescu

Pandurii Târgu Jiu: Aldescu – Diau, Nic. Cotolan, Luzemo, D. Filip, Sylla, A. Dobre, Acosta, Peia, Bunga, Goma
Au mai intrat: Iovicin, Oprița – Velcotă, Corduneanu, Habet, Răchișan, Zaborowski, C-tin. Grecu, Erhard, Rasoveanu, R. Cojocaru
Antrenor: Călin Cojocaru

Cosmin Petruescu, antrenorul Ripensiei, mulțumit de cantonament și jocul echipei

Antrenorul Ripensie crede că erorile făcute de echipă, la acest meci pot fi corectate.

”Într-adevăr, un meci spectaculos, cu multe goluri, ratări și de o parte și de cealaltă. Perioade de dominare alternative, atât de partea noastră, cât și de partea echipei adverse. Un test util. Știam că în momentul în care vom alinia o echipă foarte tânără, cum am avut astăzi, atât pe linia de fund, cât și în poartă și de la mijloc în sus, era inevitabil să apară și anumite greșeli personale. Dar de asta sunt jocurile de pregătire acum, pentru a-i pune în situații de joc pe toți jucătorii, de a le da minute, de a intra cât mai repede într-un ritm competițional și de a învăța ceva din greșelile pe care le-au făcut inclusiv în jocul de astăzi”, a declarat Cosmin Petruescu.

Roș-galbenii au fost în cantonament la Buziaș. Petruescu e mulțumit de stagiul centralizat. ”Din punctul meu de vedere, consider că a fost un stagiu de pregătire reușit. Am avut toate condițiile de care aveam nevoie la Buziaș. Consider că ne-am atins obiectivele pe care le-am avut pentru această pregătire. Suntem la finalul a patru săptămâni și suntem în grafic, din toate punctele de vedere. Mă mulțumește faptul că am marcat în fiecare partidă. Ceea ce înseamnă că din punct de vedere ofensiv am reușit să corectăm din greșelile avute în prima parte a acestui campionat. Din punct de vedere defensiv, am și primit destule goluri. O problemă mai veche a noastră. Dar sunt sigur că în campionat lucrurile vor sta puțin diferit. Vom fi un pic mai concentrați, vom avea o prospețime mai mare și vom putea să fie mai puternici în duelurile unu contra unu, pentru că acolo cred eu că s-a făcut diferența în multe momente ale jocului, când am primti golurile cu oarecare lejeritate. Din acest punct de vedere, mai avem puțin de lucrat. Au fost greșeli personale, care pot fi corectate mult mai ușor”, a mai adăugat ”Conferențiarul”.

În meciurile amicale disputate în această pregătire de iarnă, Ripensia a mai înregistrat următoarele rezultate: 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, 8-1 cu Avântul Periam, 4-3 cu Crișul Chișineu Criș, 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu, 2-1 cu Șoimii Lipova și 1-2 cu CSM Reșița.

Marți, timișorenii au alt amical, cu CS Hunedoara.

Călin Cojocaru, antrenorul echipei Pandurii, a lăudat condițiile de pregătire de la Timișoara

Călin Cojocaru a fost nemulțumit de momentele de neatenție defensivă ale elevilor săi în acest meci.

”Ultima zi de cantonament pentru noi, al cincilea meci amical. Față de meciul cu Poli, am avut o prospețime mai bună, am fost mai concentrați, mult mai periculoși pe fază ofensivă. Ne-am creat foarte multe ocazii. Am marcat patru goluri, mai puteam să marcăm și alte goluri. Asta este îmbucurător pentru mine. Ce este supărător este că luăm goluri foarte ușor. Practic, ne dăm noi goluri singuri. Pe faza defensivă stăm foarte rău. Avem foarte mult de muncă la acest aspect. Știu că este oboseala acumulată. Am încărcat foarte mult fizic în acest cantonament, pentru că noi primul meci îl avem abia în data de 28 februarie. Avem până atunci timp să reglăm unele aspecte. Dar mă deranjează poziționarea echipei pe faza defensivă, unde greșim foarte mult. Practic, anulăm munca pe faza ofensivă cu greșelile pe faza defensivă. Nu mă așteptam să fie așa concentrați la joc. Nu prea îmi place în ultima zi să fac joc, pentru că toată lumea e cu gândul la mica vacanță”, a punctat Cojocaru.

Dacă Ripensia se plângea că în Timișoara nu există niciun teren bun, deși ASU Poli a jucat toate meciurile în oraș, și Călin Cojocaru, timișorean, spune că ”pandurilor” le-a fosti bine în cantonamentul din orașul de pe Bega.

”Din cauza vremii, la noi fiind mai frig, nu am avut posibilitatea să jucăm în zonă așa multe meciuri amicale. Am preferat să venim aici. Am avut terenurile aproape de hotel. Sala, recuperarea. Alergările le-am făcut în Giroc, în platou, în pădure. A fost foarte bine din acest punct de vedere, am avut condiții foarte bune. Sunt mulțumit de cum s-au pregătit băieții, mai puține de meciul cu Poli unde s-au comportat ca la Liga a V-a”, a concluzionat Cojocaru.

În amicalele disputate în 2021, Pandurii a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu CSC Dumbrăvița (Liga 3), 0-4 cu Ripensia, 1-0 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii (Liga 3) și 4-4 cu Ripensia.

După ce va reveni la Târgu Jiu, Pandurii va mai disputa amicale cu CSM Slatina (10 februarie), U Craiova 1948 SA (13 februarie) și CS Hunedoara (20 februarie).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-anunta-retragerea-din-competitii-a-echipei-turris-oltul-trupa-din-turnu-magurele-abandoneaza-liga-2-si-cupa-romaniei-19168303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aproape-un-an-fara-spectatori-la-meciurile-de-fotbal-secretarul-general-al-lpf-cere-mts-sa-redeschida-stadioanele-pentru-public-la-30-la-suta-din-capacitate-apelul-catre-fanii-echi-19168198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactiile-lui-cosmin-petruescu-si-alin-minteuan-dupa-amicalul-buclucas-dintre-ripensia-si-csm-resita-asta-este-infrastructura-de-care-beneficiaza-la-ora-actuala-aceasta-regiune-19168192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-dat-o-lectie-din-toate-punctele-de-vedere-ripensiei-intr-un-amical-mutat-din-taramul-noroiului-pe-terenul-sintetic-de-la-baza-2-din-timisoara-19168154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/procesul-dintre-pandurii-si-membrii-sai-asociati-amanat-inca-o-data-gorjenii-nu-dezarmeaza-si-sunt-convinsi-sa-vor-avea-castig-de-cauza-aduce-noi-zile-grele-dar-am-iesit-noi-din-situatii-19168080

 

Anda DELIU 05 Feb. 2021, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă