Amical cu program de meci, ca pe vremea pălăriilor de fetru, la Ripensia – CAO. Declarațiile antrenorilor Cosmin Petruescu și Florin Farcaș

Anda DELIU 12 Feb. 2021, 21:53 Liga 2

Ripensia s-a impus cu 3-2 în amicalul cu CA Oradea, jucat vineri la prânz pe terenul sintetic de la Baza 2 din Timișoara.

Locul 3 din Seria 10 din Liga 3 s-a dovedit a fi un adversar bun pentru timișoreni, iar trupa bihoreană a și condus la pauză. Cel mai inedit aspect a fost faptul că Ripensia a tipărit program de meci la acest amical.

Ripensia și CAO, două cluburi din perioada interbelică reînființate după decenii

Partida a fost importantă pentru ripensiști pentru că și CAO este tot un club cu renume din perioada interbelică, relansat peste decenii, la fel ca roș-galbenii. În programul de meci (FOTO AICI), făcut cu ajutorul fanilor Mihai Popa și Siegfried Scherer, au apărut informații despre istoricul celor două echipe, dar și o listă a întâlnirilor directe, 14 la număr, dintre care opt adjudecate de Ripensia.

De altfel, înainte de primul fluier al meciului, cele două echipe au încercat să reediteze foografia de la primul meci dintre cele două echipe, din 14 mai 1931.

CA Oradea s-a mișcat mult mai bine în prima repriză a amicalului cu Ripensia

Deși era echipă din eșalonul mai jos și care va începe competiția peste o lună, CAO s-a descurcat bine în prima jumătate a partidei. În minutul 8, Claudiu Codoban a marcat cu un șut din 16 metri. Diferența a crescut în minutul 37, când Marius Hosu a marcat cu capul. Bihorenii au avut un moment de neatenție defensivă, iar în minutul 45, Alexandru Popovici a redus din diferență dintr-o fază relativ simplă. Tot Alexandru Popovici a marcat și în minutul 67, după un contraatac.

Repriza a doua a fost controlată de Ripensia, iar astfel, în minutul 69, a reușit să înscrie și golul victoriei, prin Cosmin Gladun.

Ripensia Timișoara: Miklos (Velcea 46′) – Maric (Sturzu 67′), Bain (Pătru 67′), Rogac, Gladun, V. Macrițchii, Coulibaly, Mih. Ene, Al. Popovici, Golda, Tudorache
Antrenor: Cosmin Petruescu

CA Oradea: Verdeș (Bob 70′) – Cr. Copil (Urbanowski 62′), Mintaș, Letan (Kovacs 70′), Ioviță (Panti 70′) – Cherman (Blăgea 62′), R. Ardelean (A. Hosu 70′) – C-tin. Roșu (A. Iacob 70′), Codoban (D. Stan 62′), Al. Lezeu (D. Costea 62′) – M. Hosu (D. Torok 62′)
Antrenor: Florin Farcaș

Cosmin Petruescu, mulțumit de atac

Antrenorul timișorenilor, Cosmin Petruescu, s-a declarat mulțumit că Ripensia marchează mai mult ca în meciurile oficiale.

”Niște condiții de joc puțin mai grele. Un frig foarte mare. Una peste alta, consider că terenul a fost destul de bun pentru această perioadă. Mi-am dorit pentru cele două jocuri de la sfârșit de săptămână să dau minute și șanse egale tuturor jucătorilor. După care vom trage linie pentru meciul cu Rapid. Din punct de vedere al jocului, am avut o primă repriză mai modestă, în care, din nou, am păcătuit pe faza defensivă. Am luat cu ușurință două goluri. În schimb, pe partea ofensivă pot să spun că sunt din ce în ce mai mulțumit, pentru că pe lângă cele trei goluri, am avut și astăzi mai multe situații de marca. Din păcate, nu am reușit să le fructificăm. Importantă e frecvența acțiunilor de poartă pe care am avut-o. Un joc bun, împotriv auneie chipe foarte bune de Liga 3. Știam lucrul acesta, l-am avut coleg pe Florin la licența A în 2007, suntem prieteni vechi”, a declarat Petruescu.

Florin Farcaș nu se plânge de frig

De la Oradea la Timișoara se ajunge în trei ore. A nins și a fost un ger năprasnic, dar antrenorului lui CAO, Florin Farcaș, nu s-a plâns de nimic.

”Un joc bun, cu un adversar bun. Pentru noi a fos tun joc și un test foarte reușit. Nu a fost greu. Asta e perioada! Ne-a convenit pentru că am ținut să jucăm cu o echipă bună, de Liga 2. Ne propunem în retur să jucăm un fotbal cât mai plăcut, să dăm șanse cât mai multor copiii să evoleuze la nivel de Liga 3 și pe urmă vom vedea, ce ne oferă campionatul”, a declarat antrenorul orădenilor.

Pentru Ripensia a fost al nouălea amical. Sâmbătă, de la ora 13:00, îl joacă pe ultimul, cu CSM Reșița, în Valea Domanului. Apoi, duminica următoare, la 21 februarie, de la ora 11:00, joacă primul meci oficial din 2021, la Rapid, în etapa a 16-a a Ligii 2.

Iată rezultatele Ripensiei din amicalele de până acum: Ripensia a obținut următoarele rezultate în amicale: 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, 8-1 cu Avântul Periam, 4-3 cu Crișul Chișineu Criș, 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu, 2-1 cu Șoimii Lipova, 1-2 cu CSM Reșița, 4-4 cu Pandurii Târgu Jiu și 4-2 cu CS Hunedoara.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/viorel-serban-presedintele-asu-poli-reactioneaza-dupa-ce-s-a-anuntat-ca-e-posibil-sa-se-renunte-la-stadionul-lego-de-la-timisoara-fostul-rector-nu-vede-barna-din-ochiul-universita-19169177

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-se-reia-in-2021-la-data-de-18-februarie-cu-un-meci-la-timisoara-si-cu-o-echipa-in-minus-programul-etapei-a-16-a-19169314

Anda DELIU 12 Feb. 2021, 21:53 Liga 2
Pe aceeași temă