Alexandru Piftor, jucător în Liga 2 în ultimii patru ani, la patru echipe, a decis să renunțe la fotbal la 25 de ani! Noua carieră pe care și-o dorește

Marius ANGHEL 14 Oct. 2024, 14:11 Liga 2

Alexandru Piftor, fotbalist în Liga 2 la Gloria Buzău, Ripensia Timișoara, CSC Dumbrăvița și Unirea Dej, dar și cu prezențe în prima ligă pentru FC Botoșani și Chindia Târgoviște, a decis să urmeze o altă cale în viața sa!

Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a hotărât să renunțe la cariera de fotbalist și să urmeze cursurile Academiei de Poliție.

Alexandru Piftor, la Unirea Dej, echipă pentru care a evoluat în prima parte a sezonului trecut de Liga 2. Foto: Denis Grosu / Sport Pictures

Alexandru Piftor s-a retras din fotbal și vrea să devină polițist

Ultima dată la CSU Alba Iulia, în Liga 3, pentru care a jucat în partea a doua a sezonului trecut, după despărțirea surprinzătoare din ultimele zile ale anului 2023 de Unirea Dej, Alexandru Piftor a decis să renunțe la cariera de fotbalist și s-a înscris la Academia de Poliție, anunță Top Botoșani.

”Această schimbare surprinzătoare marchează un nou capitol în viața sa, iar Piftor este hotărât să urmeze o carieră care îi va permite să contribuie activ la societate. Deși fotbalul a reprezentat o parte importantă din viața sa, Piftor și-a exprimat dorința de a face o schimbare semnificativă, simțind că Academia de Poliție îi oferă noi oportunități și provocări”, a scris sursa citată.

În cariera sa, Piftor a evoluat pentru FC Botoșani (4 meciuri în Liga 1), Chindia Târgoviște (5 meciuri în Liga 1), SCM Gloria Buzău (10 meciuri în Liga 2), Ripensia Timișoara (48 de meciuri în Liga 2 și 5 goluri), CSC Dumbrăvița (9 meciuri în Liga 2 și 2 goluri), Unirea Dej (14 meciuri în Liga 2 și 3 goluri) și CS Universitar din Alba Iulia (Liga 3).

  • Debutul la seniori la avut chiar în prima ligă, pentru FC Botoșani, echipa orașului natal, în 2-0 acasă cu Gaz Metan Mediaș, meci disputat la data de 2 iunie 2018, în când a început ca titular și a jucat 77 de minute.

Piftor evolua ca mijlocaș ofensiv, dar era folosit și în ambele benzi, dar și în atac.

Alexandru Piftor, pe teren, în tricoul echipei CSU Alba Iulia, ultima pentru care a jucat fotbal într-o competiție națională, în Liga 3. Foto: CSU Alba Iulia
Marius ANGHEL 14 Oct. 2024, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă