Ripensia o ține din victorie în victorie în amicale. De data aceasta a fost mai greu, cu Șoimii Lipova. Ce au spus antrenorii Cosmin Petruescu și Flavius Sabău

Anda DELIU 02 Feb. 2021, 22:41 Liga 2

Ripensia Timișoara a câștigat și al cincilea amical al iernii, jucat marți după-amiază cu Șoimii Lipova. A fost 2-1 cu ocupanta locului 2 în Seria a 8-a a Ligii 3, adversarul care a pus până acum cele mai multe probleme roș-galbenilor în meciurile test din 2021.

Deși planul era ca și acest meci să se joace în satul Urseni, lângă Timișoara, vremea foarte ploioasă a dat peste cap gândurile ripensiștilor. Până la urmă, jocul s-a disputat pe terenul sintetic de la Baza 2 din Timișoara.

Ripensia a revenit și a câștigat amicalul cu Șoimii Lipova

Prima repriză a fost una foarte echilibrată, iar Lipova a reușit să deschidă scorul în minutul Dragan Paulevici, în minutul 24, moment în care antrenorul Cosmin Petruescu și-a și certat fundașii. Egalarea a venit după două minute la o fază la care portarul Șoimilor a ieșit puțin hazardat, iar Alexandru Popovici a profitat de situație. În minutul 80, arbitrul a dictat destul de ușor penalty pentru Ripensia, iar Alexandru Neagu a marcat de la punctul cu var.

Ripensia Timișoara: Velcea – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Fridrich – V. Macrițchii, Coulibaly – Al. Popovici, Mih. Ene, Vl. Tudorache – Golda
Au mai intrat: Miklos, Maric, Bain, Gladun, Stoi, T. Călin, Vasluian, Al. Neagu, Piftor, Pădurariu
Antrenor: Cosmin Petruescu

Șoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Popa, Popa, Filimon, I. Tănase, Gavrilă, Trip, Trabalka, Paulevici, Gherasim
Au mai intrat: Buta, Stoin, Bercu, Hațegan, Salhi, Prună, Moisin, Ardelean, M. Vlad
Antrenor: Flavius Sabău

Cosmin Petruescu a spus că adversarul a fost unul care le-a pus probleme

Antrenorul Ripensiei a spus că nu întâmplător a ales Șoimii Lipova ca adversar pentru al cincilea amical.

”Un adversar foarte bun. Știam că este o echipă cu pretenții, în momentul în care am ales ordinea adversarilor ne-am dorit un astfel de joc pentru etapa de pregătire în care ne aflăm. Știam din partidele pe care le-am disputat în vară, atât cele amicale, cât și oficiale (n.r. – meciul de Cupa României) că Lipova este un adversar foarte bun. Dar mă bucur pentru atitudinea pe care au avut-o jucătorii noștri. O victorie pe o evidentă stare de oboseală. Normală și firească dacă ținem cont de faptul că de când am început pregătirile și până acum nu au avut nicio zi liberă. În cel mai fericit caz au beneficiat de o după-amiază liberă. Mă bucur că am reușit să câștigăm, chiar dacă în unele momente de joc ne-a lipsit luciditatea, ne-a lipsit prospețimea și am luat unele decizii greșite, când trebuia să judecăm altfel fazele. Au încercat băieții atât cât au putut să respecte un plan tactic pe care l-am pregătit pentru acest joc de pregătire”, a declarat Petruescu.

Ripensia a mai înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale din acest an: 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, 8-1 cu Avântul Periam, 4-3 cu Crișul Chișineu Criș și 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu. Următorul test îl are joi, 4 februarie, cu CSM Reșița.

Și așteptările lui Flavius Sabău au fost confirmate

Antrenorul Lipovei a explicat de ce în repriza a doua formația sa nu a mai pus atâtea probleme Ripensiei.

”A fost exact cum ne așteptam. Ne-am mișcat destul de bine, am încercat să controlăm posesia. Uneori ne-a reușit, uneori nu. Pentru noi e un prim amical după două săptămâni dedicate mai mult pregătirii fizică. Sunt foarte mulțumit. În a doua repriză am avut doi jucători în probe, care nu s-au antrenat cu noi și s-a văzut asta din punct de vedere tactic. Am stat destul de rău pe linia mediana și în atac și nu am reușit să ținem liniile sus. S-a văzut asta în a doua repriză, dar este cumva normal pentru că din punct de vedere tactic, ei nu au făcut deloc cu noi săptămâna trecută”, a spus Flavius Sabău.

Acesta a fost primul amical al echipei Șoimii Lipova în această iarnă. Următorul test îl are cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 02 Feb. 2021, 22:41 Liga 2
Pe aceeași temă