Ripensia s-a impus și în amicalul cu Crișul Chișineu Criș, jucat în mijlocul câmpului. Concluziile lui Cosmin Petruescu și Adrian Abrudean

Autor: Anda DELIU Publicat: 27 Jan. 2021, 22:02 Actualizat: 28 Jan. 2021, 16:07 Liga 2

Ripensia a câștigat cu 4-3 meciul amical jucat cu Crișul Chișineu Criș (locul 1 în Seria 8 a Ligii 3), primul de când echipa a intrat într-un cantonament centralizat. Anterior, echipa antrenată de Cosmin Petruescu s-a impus cu 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic și 8-1 cu Avântul Periam, în primele meciuri-test din 2021.

De data aceasta, amicalul nu s-a jucat la Timișoara, ci pe terenul din Urseni, un sat aproape alipit orașului. Ei bine, dacă unele așezări rurale au stadioane foarte cochete, nu este și cazul satului din sudul capitalei Banatului. La Urseni, terenul este la marginea localității, chiar lângă calea ferată neelectrificată, în plină bătaie a gerului, împrejmuit cu un banal gard și cu niște vestiare deloc prietenoase.

Cinci goluri în prima repriză, două în a doua, în amicalul dintre Ripensia și Crișul

Ripensia a deschis scorul în minutul 6 prin Alexandru Neagu, cu un gol din lovitură liberă. Crișul a egalat peste un sfert de oră prin Daniel Clej (21). Timișorenii au revenit în avantaj grație lui Denis Golda (31) și Ion Vasluian (37), iar până la pauză Crișul a marcat pentru 3-2 prin Adrian Suslak (44).

Crișul s-a ținut bine în meciul cu ripensiștii cantonați, chiar dacă au reluat antrenamentele de doar șase zile. În minutul 61, Nicu Modan a marcat direct din lovitură liberă. Ripensia a avut ceva de tras pentru victoriei, după reușita din minutul 72 a lui Alexandru Popovici.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre (Miklos 30, Velcea 60), A. Macrițchii (Maric 77), Țieranu, Lalic (Sturzu 81), Fridrich (Gladun 46), T. Călin (Stoi 46), Neagu, Vasluian (min.46, Popovici), Ene (min. 46, V. Macrițchii), Piftor (min. 87, Bain), Golda (min. 69, Pădurariu).
Antrenor: Cosmin Petruescu

Crișul Chișineu Criș: Zamfir – Pătlăgică, Pavel, Nistor, Siminic, Crocriș, Susan, Suslak, Clej, Modan, Velici
Au mai intrat: Pășcălău, Teședan, Mihuța, Ciobotariu, Haloș, Moldovan
Antrenor: Adrian Abrudean

Cosmin Petruescu nu ar fi vrut să primească trei goluri

Antrenorul Ripensiei, Cosmin Petruescu, a analizat jocul în conextul în care echipa a început cantonamentul de la Buziaș.

”Un joc tipic de pregătire, cu bune, cu rele. La plusuri aș adăuga numărul de goluri pe care le-am marcat. Am mai avut încă două-trei situații bune de a marca. La minusuri aș trece ușurința cu care am tratat faza defensivă și cu care am luat cele trei goluri. Una peste alta, mă bucur că nu avem jucători accidentați după acest joc, pe un teren foarte bun pentru această perioadă a anului și pentru zona în care ne aflăm. Suntem în grafic din punct de vedere al pregătirii. Din punct de vedere al încărcăturii fizice suntem acolo unde trebuie să fim pentru această perioadă de cantonament. Am avut câteva zile în care am pus mult accent pe partea fizică și probabil s-a resimțit în joc și lipsa de prospețime. Mai avem câteva lucruri de pus la punct atât pe partea ofensivă, cât și pe plan defensiv”, a spus Cosmin Petruescu.

Ripensia va juca un nou amical sâmbătă, cu Pandurii Târgu Jiu, care astăzi a trecut cu 2-1 de CSC Dumbrăvița.

Crișul vrea la barajul pentru Liga 2

Crișul Chișineu Criș e lider în Seria 8 din Liga 3 și vrea să ajungă la barajul de promvoare. Testul cu Ripensia le-a fost util din acest punct de vedere.

”Sunt mulțumit de implicarea în efort a jucătorilor mei. Noi venim după șase zile de antrenament. Nu era un joc foarte nimerit pentru noi, pentru că suntem chiar la început. Dar am vrut să-l ajut pe Cosmin pentru că a spus că sunt în cantonament. Am acceptat fără probleme. Cred că a fost un joc bun, disputat. Noi am putut să opunem o anumită rezistență cât ne-au ținut balamalele, pentru că totuși, adversarul nostru este de ligă superioară și au un avantaj ca și pregătire. Dar cred că a fost un test util pentru ambele echipe. Îmi pare rău de Cocriș că s-a accidentat, sper să nu fie ceva grav. Vrem să ajungem la baraj deocamdată, pentru că suntem pe primul loc. Normal că ne dorim să progresăm, să ajungem acolo. Vom vedea dacă vom putea. Important e să fim serioși în continuare, să muncim pentru că, deocamdată, din punctul meu de vedere, nu e nimic câștigat”, a declarat antrenorul Adrian Abrudean.

Crișul e la al doilea meci amical cu o echipă din Liga 2 în acest an. În weekendul trecut a cedat cu 1-2 testul de la Oradea cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Următorul test al echipei lui Adrian Abrudean este în data de 6 februarie, cu colega de campionat Progresul Pecica.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Autor: Anda DELIU Publicat: 27 Jan. 2021, 22:02 Actualizat: 28 Jan. 2021, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă