CSM Reșița a dat o lecție din toate punctele de vedere Ripensiei, într-un amical mutat din tărâmul noroiului pe terenul sintetic de la Baza 2 din Timișoara

Anda DELIU 05 Feb. 2021, 08:15 Liga 2

Banatul de munte a dat clasă, joi, Banatului de câmpie, în amicalul care a stârnit râsete în toată țară. CSM Reșița s-a impus cu 2-1 în fața Ripensiei Timișoara, club care a dovedit că e, la ora actuală, e printre cele mai dezorganizate din Liga 2.

Ca să ne exprimăm plastic și fără ocolișuri, roș-galbenii, care se laudă pe toate canalele lor de comunicare că sunt primul club profesionist din țară, au dovedit un amatorism cras prin alegerea unui teren total nepotrivit pentru un meci între două echipe de un anumit nivel fotbalistic și bulevarsarea zilei pentru o grămadă de oameni implicați.

Reșița a propus și în dimineața amicalului ca partida să se joace pe sintetic, la ea

Ca să rămânem în registrul fără ocolișuri, Ripensia a dat o mare ”țeapă” Reșiței. Alin Minteuan i-a invitat pe timișoreni să joace pe terenul sintetic din Valea Domanului. Cosmin Petruescu pare însă că fuge ca dracul de tămâie de suprafața sintetică și le-a spus cărășenilor că clubul asigură un teren bun de iarbă.

În dimineața meciului, deoarece a plouat abundent în tot Banatul, președintele Cristian Bobar a sunat să întrebe dacă e totul în regulă în satul Urseni, pe care reșițenii nu îl mai vizitaseră cu ocazia altor două amicale. Au fost asigurați că da, iar, între timp, un om din cadrul clubului timișorean a fost trimis la terenul de lângă calea ferată, ca să împungă solul, astfel încât bălțile să se ”micșoreze”.

Terenul din Urseni, o jignire pentru reșițeni, un paradis pentru timișoreni

Ajunși la fața locului, mai ales după ce au văzut condițiile din clădirea care poate fi numită cu greu vestiar, reșițenii s-au luat cu mâinile de cap.

Alin Minteuan a spus că nu va juca acolo și s-a enervat atât de tare încât a vrut să renunțe de tot la ideea meciului.

Pentru Reșița, o echipă dintr-un oraș cu o rată imensă a șomajului și o depopulare masivă în rândul populației tinere din cauza sărăciei, un teren în mijlocul câmpului noroios nu a reprezentat un loc bun pentru pregătire. Pentru Ripensia, care se laudă că este un club capitalist din Timișoara, un oraș înfloritor al României, terenul din câmp este ”cel mai bun din zonă”, după cum spune Cosmin Petruescu, într-o serie de declarații ale sale.

La plecare, autocarul Reșiței a rămas împotmolit în noroi și a fost scos cu un excavator. Un grup de vârstnici din grupul de suport pentru Ripensia îi bârfea pe adversari la teren că nu știu să parcheze, fără să înțeleagă că la Reșița nu este normal ca clubul să-i lase pe jucători să intre până la glezne în noroi ca să ajungă într-un ”vestiar”.

Până la urmă, s-a jucat amicalul dintre Ripensia și Reșița

După ce au fost păcăliți că vor juca pe un teren bun și s-au văzut în mijlocul câmpului, mai ceva ca la Survivor sau Exatlon, reșițenii au dat o dovadă de fair-play și au acceptat să joace pe sinteticul de la Baza 2, deși aveau programată masa de prânz la Lugoj și tot programul li s-a dat peste cap.

În schimb, pentru Ripensia o deplasare de la Buziaș, unde se află în cantonament în această perioadă, la Reșița a reprezentat un efort incomensurabil.

Pe teren, CSM-ul a jucat cu rezervele. Astfel, în minutul 35, Nemanja Sokovic a deschis scorul. În repriza a doua, a intrat prima echipa a Reșiței și a ținut-o pe Ripensia în propria jumătate. Laurențiu Buș a marcat în minutul 64, din lovitură liberă, iar Vlad Chera, fost jucător al Ripensiei, a făcut-o în minutul 65, după un contraatac. Astfel, echipa lui Minteuan s-a impus cu 2-1 în fața celei a lui Petruescu.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – Stoi (V. Macritchii 65), T. Călin (Pădurariu 83), Al. Neagu (Vl. Tudorache 74) – Vasluian (Al. Popovici 65), Sokovic (Golda 65), Piftor (Mih. Ene 76)
Antrenor: Cosmin Petruescu

CSM Reșița: Zimmermann – L. Acka, Sălcianu, Brînzan, Danca, Dat, Al. Dulca, N. Popescu, Cristodulo, Turbatu, Matiș
Au mai intrat: Cobrea – Al. Sima, Dudea, Rob. Boboc, Breșneni, Astafei, Chera, Veca, Laur. Buș
Antrenor: Alin Minteuan

Ripensia a mai jucat cinci amicale, Reșița a avut doar trei

În meciurile amicale disputate în această pregătire de iarnă, Ripensia a mai înregistrat următoarele rezultate: 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, 8-1 cu Avântul Periam, 4-3 cu Crișul Chișineu Criș, 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu și 2-1 cu Șoimii Lipova. Cu Crișul și Pandurii s-a jucat la Urseni, iar cu Fortuna, Periam și Lipova s-a jucat la Baza 2.

CSM Reșița a avut amicale cu ASU Politehnica Timișoara (3-1), CSM Deva (2-1) și Progresul Ezeriş (3-0). Cu ASU Poli și Ezeriș au jucat pe teren sintetic la Reșița, iar cu Deva s-a jucat pe terenul echipei din Liga 3.

Reșița va juca cu U Craiova 1948 SA la Severin, sâmbătă, iar Ripensia dă vineri piept cu Pandurii. Petruescu voia tot la Urseni!, dar Călin Cojocaru i-a spus foarte clar că nu vine cu echipa la meci pe acel teren de „județ”.

În clasamentul Ligii 2, din care s-au desfășurat 15 etape, Ripensia Timișoara ocupă locul 15, cu 18 puncte, în timp ce CSM Reșița se află pe pozițiaa 14-a, tot cu 18 puncte, dar cu un golaveraj mai bun: 9-16 față de 13-25.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momente-stanjenitoare-pentru-csm-resita-la-amicalul-cu-ripensia-autocarul-cu-care-a-facut-deplasarea-intr-un-sat-de-langa-timisoara-a-ramas-impotmolit-in-noroi-s-a-intervenit-cu-tractorul-iar-jocul-19168067

Anda DELIU 05 Feb. 2021, 08:15 Liga 2
Pe aceeași temă