Ripensia a spart ”conducta” cu goluri într-un amical cu Avântul Periam. Concluziile lui Cosmin Petruescu și Marius Stanache

Anda DELIU 24 Jan. 2021, 09:47 Liga 2

Ripensia Timișoara s-a impus, sâmbătă după-amiază, cu 8-1 într-un amical jucat pe terenul sintetic de la Baza 2 a Politehnicii Timișoara, în fața formației de Liga 3, Avântul Periam (locul 7 în Seria 8). În mare parte, roș-galbenii nu au avut probleme cu echipa care a promovat în cel mai mic eșalon de nivel național și datorită contextului creat de pandemia de coronavirus, întrucât cei din Periam nu au probleme să recunoască faptul că nu sunt o echipă profesionistă, aspect care se și vede la greutatea unor jucători.

Nici la acest amical nu au lipsit accentele de nervozitate nejustificate, mai ales din partea Periamului, în contextul în care amicalele din Timișoara sunt toate arbitrate doar de ”amatorul” Mirel Pacialoiu, fără tușieri. S-au jucat două reprize de 50 de minute, iar Ripensia a deschis scorul în minutul 25, prin Ion Vasluian.

Diferența a mărit-o în minutul 37 Cristian Pădurariu. În a doua parte, Mihai Ene a marcat în minutul 64, după care au înscris și cei de la Avântul, prin Flavius Tulcan. Ulterior, ajutați și de vântul foarte puternic, care nu ”a ținut” cu Avântul, ripensișii au mai înscris prin Vlad Tudorache, Alexandru Popovici de două ori, Alexandru Neagu și Mihai Ene.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Rogac, Fridrich, Stoi, T. Călin – Vasluian, Golda, Piftor – Pădurariu
Au mai intrat: Lalic, Velcea, Mikloș, Maric, Țieranu, Gladun, V. Macrițchii, Al. Neagu, Al. Popovici, Mih. Ene, Tudorache, Sokovic, Sturzu
Antrenor: Cosmin Petruescu

Avântul Periam: Ciui – Blaga, Artimon, Bobu, Mayer, Olteanu, Oancea, Mânecan, Gălățanu, Ciobănică, Toma
Au mai intrat. Tulcan, Laza, Dobre, Vidican, Trandu, Moldovan, Chistrugă
Antrenor: Marius Stanache

Comin Petruescu: ”O transpirație bună”

Pentru ripensiști, a fost al doilea amical după succesul cu 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic, iar antrenorul Cosmin Petruescu a fost mulțumit.

”Mă bucur că au reușit să înscrie atacanții. O mișcare bună, o transpirație bună, un antrenament bun cu mingea. Îmi doream un adversar de Liga 3 și atât timp cât au putut să alerge, consider că ne-am atins obiectele pe care ni le-am propus. Pe final de joc, normal că echipa adversă a căzut puțin și atunci s-a făcut diferența. Dar chiar mi-a plăcut Periamul, în special în prima repriză, se vede că au câțiva jucători care au activat în eșaloanele superioare. Mă bucură frecvența acțiunilor de poartă pe care am avut-o. La minusuri, sperăm să nu fie gravă accidentarea lui Radu Rogac”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Periamul a rămas cu un singur portar

Marius Stanache, antrenorul și nu numai al echipei din Periam, a explicat despre nivelul echipei sale din acest moment.

”Noi suntem la început de drum în returul acesta de campionat. Avem patru antrenamente săptămâna asta, plus jocul de astăzi. Am întâlnit astăzi o echipă dintr-un nivel superior nouă. Suntem la început. Noi avem la club un nivel de fotbal semiprofesionist. Băieții noștri și lucrează. Sunt mulțumit de prima repriză cum s-au prezentat, cum s-au acomodat cu efortul. Așteptăm întăriri. Avem și două plecări importante, Paulevici a semnat cu Lipova, iar juniorul Tismoranru s-a întors la echipa de elită a Ripensiei. Ne mai trebuie un portar, am un singur portar. Ulmet a renunțat la fotbal pentru serviciu. Mai e nevoie de un fundaș central și un atacant”, a spus Stanache.

Ripensia va intra de luni în cantonamentul programat la Buziaș.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 24 Jan. 2021, 09:47 Liga 2
Pe aceeași temă