Progresul Pecica își caută dreptatea la FRF pentru a scăpa de play-out-ul Ligii 3. A sesizat folosirea unui jucător de echipa care i-a luat locul în play-off

Călin MNERIE 25 Mar. 2024, 10:01 Liga 3
Progresul Pecica își caută dreptatea la FRF pentru a scăpa de play-out-ul Ligii 3. A sesizat folosirea unui jucător de echipa care i-a luat locul în play-off

Calculele hârtiei s-au respectat întocmai pe arena ”Iuliu Bodola” din Oradea și Progresul Pecica nu a putut scoate nimic din duelul cu liderul Seriei a 8-a a Ligii 3. FC Bihor s-a impus cu 2-0, după reușitele semnate de Alexandru Băican (2) și Sergiu Jurj (40), în ultima etapă a sezonului regular.

Iar formației din județul Arad nu i-ar fi convenit nici măcar egalul, în condițiile în care calificarea ei în play-off depindea de rezultatul dintre Șoimii Lipova și Phoenix Buziaș, însă problema echipei câștigătoare nu s-a pus niciun moment. Cum formația din județul Timiș a câștigat cu 3-1 pe malul Mureșului, la final, cei din Pecica au aflat că vor juca în play-out, în timp ce Buziașul a fost ultima calificată în play-off.

Dan Stupar, după eșecul cu FC Bihor: ”Dacă reușeam să egalăm rapid la 1, era altul deznodământul partidei”

Dan Stupar și-a amintit cum Buziașul a luat trei puncte la ”masa verde” cu Poli Timișoara, în momentul în care el credea că echipa sa va juca în ”careul de ași”.

”Noi am venit să ne jucăm șansa la Oradea, întâlneam liderul, echipă care nu pierduse nici un meci. Din păcate, am avut un început de meci ezitant, am luat gol chiar în minutul 2 dintr-un moment fix. Exact ce s-a întâmplat și cu Poli Timișoara, tot dintr-o fază fixă. Am avut imediat reacție, am avut o ocazie când din aceeași fază, de patru ori, n-am reușit să băgăm mingea în poartă și suntem îndreptățiți să spunem că dacă am fi reușit să înscriem, era altul deznodământul partidei. Pentru că a doua repriză am fost noi cei care am avut ușor inițiativa, gazdele făcând pasul înapoi pentru că aveau ce să apere. Noi ne-am dorit foarte mult să accedem în play-off-ul competiției. Eram cu atât mai mult îndreptățiți, cu cât, după meciul de la Lipova, noi practic trebuia să fim calificați matematic după ceea ce s-a întâmplat strict doar pe terenul de fotbal. Și aici fac referire la faptul că Buziașul a profitat de două puncte pe care le-a primit la masa verde, în întâlnirea directă cu Poli Timișoara, la acel egal”, a spus Dan Stupar la finalul partidei de pe Crișul Repede.

Progresul Pecica a sesizat la FRF faptul că Phoenix Buziaș ”a făcut o greșeală majoră” utilizându-l pe Cristian Pădurariu

Dar, la rândul lor, pecicanii speră să ia puncte la comisiile federale, după ce au contestat dreptul la joc al lui Cristian Pădurariu. Pe scurt, atacantul de celor de la Buziaș ar fi avut un contract de profesionist făcut de cei de la Poli în vară, însă apoi ”alb-violeții” nu au mai contat pe serviciile sale și acesta s-a întors la Phoenix, unde a continuat să joace ca amator, având – de altfel – viza FRF.

”Sperăm ca sesizarea noastră la comisiile competente să aibă câștig de cauză și să ni se facă dreptate. Cei de la Buziaș au făcut o greșeală majoră și au folosit un jucător chiar în mai multe partide. Printre acestea au fost și meciurile tur-retur cu noi, în care nu avea drept de a evolua, el aparținând de Poli Timișoara. Noi așteptăm să primim cele șase puncte prin faptul că Buziașul a folosit un jucător fără drept de joc cu noi, jucător care era legitimat la Poli Timișoara și el juca pentru Buziaș, a completat Stupar.

Cosmin Petruescu: ”Noi, ca și club, nu avem nici o vină”

Pe această temă, a vorbit și Cosmin Petruescu, care – de altfel – nu l-a mai folosit pe Cristian Pădurariu de la meciul cu Peciu Nou, primul din startul acestui an.

”Am înțeles că ar fi o problemă cu viza la Cristian Pădurariu, dar noi, ca și club, nu avem nicio vină. El este jucătorul nostru din iarna trecută, s-a pregătit în vară câteva zile cu Poli, ei începând mai repede pregătirea. După aceea, a revenit la Buziaș și-a dorit să continue alături de noi, mai ales că eu l-am antrenat la mai multe echipe, îi cunosc calitățile, este un atacant care poate face diferența în orice moment. Fiind această problemă cu viza, nu a jucat în ultimele meciuri și sper să se rezolve situația, Petrică Petcu, directorul clubului Phoenix Buziaș, se ocupă de această problemă”, a declarat antrenorul celor de la Buziaș.

 

Stupar ține la CV-ul său și cota jucătorilor: ”Ochii care doresc să vadă urmăresc play-offul”

Așadar, Pecica încă speră să prindă play-off-ul Ligii 3 la comisii și s-ar considera nedreptățită să joace în play-out, alături de toate celelalte formații arădene de Liga 3.

Eu zic că am făcut un campionat destul de reușit la ceea ce înseamnă performanță la nivel de Liga a 3-a pentru Pecica, așa că ne considerăm puțin nedreptățiți. Am reușit să practicăm un joc spectaculos, am ajuns în grupele Cupei României, am făcut jocuri reușite cu mai toate echipele întâlnite. Și cum noi avantajul ni l-am creat numai pe teren, ar fi normal ca, așa cum au fost avantajați alții pe o greșeală, să se restabilescă dreptatea. Mai departe rămâne la latitudinea FRF-ului, care s-a și sesizat, ei au observat, așteptăm decizia comisiilor abilitate. Pentru noi toți participarea în play-off ar fi o bombonică, un bonus, contează și la imaginea antrenorului. Spun asta pentru că eu am calificat în play-off toate echipele antrenate, așa că ar fi o reușită care ar puncta la CV. În plus, am fi răsplătiți practic pentru munca pe care am făcut-o. În general ochii care doresc să vadă…urmăresc jucători din play-off, nu din play-out. Oportunitatea pentru noi, toți, este mult mai mare dacă jucăm în play-off-ul competiției”, a încheiat Dan Stupar.

Așadar, Pecica va urmări cu sufletul la gură ședința Comisiei de Disciplină și Etică de la mijlocul acestei săptămâni, când e greu de spus ce se va întâmpla. Teoretic, Progresul Pecica pare să aibă dreptate, doar că sesizarea a fost făcută prea târziu, adică în orice caz nu după cele două meciuri directe de care pomenește Stupar și pe care le-a câștigat Buziașul. Altfel, dacă – într-adevăr – s-a sesizat FRF-ul atunci gruparea din județul Timiș ar trebui să piardă toate partidele din acest sezon în care a jucat Cristian Pădurariu, lucru ce e greu de crezut că se va întâmpla, dar până la proba contrarie…

Până atunci, în play-off-ul Seriei a 8-a s-au calificat FC Bihor Oradea, SSU Politehnica Timișoara, CSC Peciu Nou și Phoenix Buziaş, iar în play-out vor juca Progresul Pecica , ACB Ineu, CS Socodor, Avântul Periam, Gloria Lunca Teuz Cermei și Şoimii Lipova.

Foto: Alex Covaci / FC Bihor Oradea

 

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lista-echipelor-care-vor-juca-in-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-3-19303820

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-opt-meciuri-se-joaca-astazi-aflam-ultimele-necunoscute-privind-participarea-in-play-off-si-play-out-19303672

Călin MNERIE 25 Mar. 2024, 10:01 Liga 3
Pe aceeași temă