Petrolul a început cantonamentul din Antalya cu 25 de jucători. Marian Huja a rămas și el la Ploiești | VIDEO cu prima zi petrecută de liderul Ligii 2 în Turcia

Marius ANGHEL 31 Jan. 2022, 13:03 Liga 2

Petrolul a început de ieri, 30 ianuarie 2022, cantonamentul din Turcia, în Antalya, unde este cazată la Grand Park Lara, cu un lot format din 25 de jucători, printre care patru sunt nou-veniți.

În afară de Silviu Pană, accidentat, și Sory Diarra, fără viză pe pașaportul care expiră în curând, liderul Ligii 2 nu îl are la dispoziție nici pe fundașul Marian Huja, care a rămas la Ploiești să efectueze teste medicale suplimentare după ce a acuzat probleme, informează clubul prezidat de Costel Lazăr.

Petrolul, în același avion cu Concordia și Viitorul Pandurii către Turcia

Petrolul a decolat spre Antalya ieri după-amiază, alături de două dintre adversarele din campionat, Concordia Chiajna și Viitorul Pandurii, iar seara jucătorii antrenați de Nicolae Constantin au și desfășurat o ședință de antrenament pe pământ turcesc.

”Al doilea segment al pregătirilor din această iarnă a debutat astăzi, Petrolul începând stagiul din Turcia, unul ce se va întinde până pe 11 februarie și va fi dedicat, în marea sa parte, jocurilor de verificare.

Ziua de duminică a început destul de devreme pentru elevii lui Nicolae Constantin, cei care s-au strâns, încă de la ora 09.00, la stadionul „Ilie Oană”. Apoi, la 12.30, „lupii” au zburat către Antalya, la bordul unei curse charter în care s-au mai aflat delegațiile a două colege de eșalon, Concordia Chiajna și Viitorul Pandurii Tg. Jiu, ajungându-se la destinație aproximativ două ceasuri mai târziu. A urmat un drum scurt până la Grand Park Lara, acolo unde va fi „cartierul general” al petroliștilor pentru următoarele zece zile și, după formalitățile legate de cazare și un scurt respiro, Cebotaru și ceilalți au ieșit pe teren pentru primul antrenament al acestui cantonament. O ședință de „dezmorțire”, coordonată de către Bebe Bărbulescu, urmând ca, de mâine, să se intre cu adevărat în „pâine””, a comunicat Petrolul.

Marian Huja a rămas și el la Ploiești, pentru teste medicale suplimentare

Față de grupul de jucători cu care s-au încheiat meciurile oficiale din 2021, în lotul deplasat de Petrolul în Turcia noutățile sunt reprezentate de Mihai Velisar, readus definitiv de la Gaz Metan Mediaș, Dragoș Gheorghe, adus sub formă de împrumut de la Astra, Sebastian Moroz, lider de contract după despărțirea de Astra, Iulian Duță (CCJ Petrolul) și Cătălin Tolea (CSȘ Târgoviște).

Lotul Petrolului în cantonamentul din Turcia: Raul Avram, Sebastian Moroz, Andrei Jercălău (portari), Sergiu Pîrvulescu, Alberto Olaru, Bart Meijers, Viorel Lică, Valentin Țicu, Mihai Velisar, Iulian Duță, Mario Bratu, Mihai Constantinescu, Eugeniu Cebotaru, Takayuki Seto, Marius Chindriș, Vlad Prejmerean, Cosmin Tucaliuc, Andrei Boțogan, Alexandru Saim Tudor, Dragoș Gheorghe, Simon Măzărache, Cătălin Tolea, Marius Coman, Senad Jarovic și David Ilie.

Principalele absențe sunt Sorry Diarra, care încă nu are un pașaport nou, deși a întârziat o săptămână și jumătate de la startul pregătirilor în acest an pe motiv că-și reface actul în țara de origine, Mali, și Marian Huja, care are probleme medicale și a rămas în țară pentru a efectua teste suplimentare. Absent este și Silviu Pană, accidentat și el.

”Din păcate, dat fiind faptul că nu a putut aplica în timp util pentru obținerea vizei necesare pentru Turcia, în condițiile în care formalitățile legate de obținerea unui nou pașaport în țara natală s-au prelungit, atacantul malian Sory Diarra nu a putut face deplasarea în Antalya, el rămânând să se pregătească la Ploiești. De asemenea, și Marian Huja a rămas acasă, fundașul central acuzând o problemă de natură medicală, sperându-se ca el să se poate alătura lotului în perioada următoare”, a transmis Petrolul pe site-ul oficial.

  • ”Lupii” au reziliat contractele cu Andrei Rus și Constantin Stoica, în timp ce Armando Vajushi și Darius Buia au fost anunțați că nu mai sunt doriți la echipă. Antoniu Manolache a fost împrumutat la CSM Reșița, iar Mihai Nițescu și Aris Oprea au fost cedați, tot sub formă de împrumut, la CS Blejoi. Nici portarul Nicolae Cebotari nu mai continuă cu Petrolul.
Fundașul Marian Huja (22 de ani) a evoluat pentru Petrolul în toate cele 16 meciuri de Liga 2 din prima parte a sezonului, în doar un joc fiind schimbat, în rest fiind titular de bază sub comanda lui Nae Constantin. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Petrolul își cunoaște toți adversarii din amicalele din Turcia

Altfel, Petrolul și-a aflat toți adversarii pe care îi va întâlni în acest stagiu de pregătire din Turcia, care se va întinde până la 11 februarie.

Inițial își cunoștea doar trei dintre ei, iar acum îl știe și pe al patrulea, care va fi chiar primul pe care îl va întâlni.

Este vorba despre FK Radnik Surdulica, echipă din primul eșalon al Serbiei, împotriva căreia va juca în data de 3 februarie. Urmează apoi amicale cu SKA Rostov (Liga 3 Rusia, 5 februarie), Metalist Harkov (Liga 1 Ucraina, 8 februarie) și Spartak Moscova 2 (Liga 2 Rusia, 10 februarie).

În țară, Petrolul a jucat două amicale, la Câmpina, cu Astra (scor 1-1) și la Blejoi, cu Unirea Slobozia (scor 0-0).

Jurnal de cantonament Petrolul, ziua 1 în Antalya:

Foto și vifeo: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 31 Jan. 2022, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă