Petrolul, rezultat de moral în amicalul cu FC Voluntari. Liderul Ligii 2 s-a ținut bine în fața revelației din Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 26 Mar. 2022, 15:22 Liga 2

Petrolul a scos un egal în meciul amical disputat împotriva echipei de Liga 1 FC Voluntari. Testul, jucat pe terenul acesteia din urmă, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, ambele goluri fiind marcate în partea secundă. Nicolae Constantin a rulat o mare parte din lot în amicalul care a avut loc sâmbătă.

Petrolul a remizat cu FC Voluntari într-un amical

Potrivit informațiilor oferite de Petrolul, ”lupii galbeni” au avut câteva șanse de a marca și în prima parte, dar au trecut pe lângă deschiderea scorului. Printre cei mai periculoși jucători ai echipei lui Nicolae Constantin s-a numărat și Sory Diarra, care chiar a lovit bara porții Voluntariului.

În partea secundă, scorul a fost deschis de echipa lui Liviu Ciobotariu, în urma unei lovituri de la 11 metri. Cosmin Achim a transformat o lovitură de la punctul cu var, chiar dacă portarul Petrolului, Sebastian Moroz, a ghicit colțul.

Cosmin Tucaliuc a scos un egal pentru Petrolul

Golul egalizator al ploieștenilor, cel care a și stabilit scorul final, a fost marcat în ultimele minute, în minutul 86, de Cosmin Tucaliuc. El a finalizat o acțiune frumoasă a Petrolului cu un șut din careu, dar și apărarea Voluntariului a fost destul de ușor depășită.

A fost al doilea meci de verificare al Petrolului în această pauză competițională. Înainte de remiza de sâmbătă cu FC Voluntari, ploieștenii au mai jucat contra Zimbrului Chișinău, trecând de moldoveni cu scorul de 3-0.

Test util, astăzi, pentru echipa noastră, încheiat nedecis, 1-1, pe terenul revelației actualului sezon de Liga 1, FC Voluntari. Gazdele au punctat primele, după ce Achim (68) a transformat o lovitură de pedeapsă, pentru ca Tucaliuc să înscrie golul egalizator, cu patru minute înainte de finalul confruntării.

Petroliștii au jucat dezinvolt în fața uneia dintre formațiile care aspiră, în acest sezon, la un loc de Europa. Ba, chiar, judecând după numărul ocaziilor mari de gol, se poate spune că rezultatul este ușor nedrept, în condițiile în care doar ratările jucătorilor noștri, sau intervențiile excelente ale lui Vîlceanu, i-au ținut, practic, pe amfitrioni în joc!

Meciul a debutat cu o primă mare ratare trecută în contul lupilor, atunci când, după un corner de pe stânga, Diarra (5) a trimis balonul, cu o lovitură de cap, în bara transversală! Tucaliuc (15) l-a remarcat pe Vîlceanu, cu un șut din lateral dreapta, iar Sabău (34) a fost aproape să înscrie direct dintr-o lovitură liberă, mingea trecând peste poartă. Vîlceanu (37) a mai salvat o dată, la șutul lui Constantinescu, după care Diarra (39), rămas singur pe partea dreaptă, a trasat o diagonală, ce a ocolit de puțin colțul lung! Prima parte s-a încheiat cu un scor alb, după o nouă paradă excelentă a portarului gazdelor, cel care a respins, de sub transversală, la șutul șuperb trimis, de la aproape 30 de metri, de către Tucaliuc (44)!

După reluare, Budescu a semnat prima șansă mare a amfitrionilor, reluând, din mijlocul careului, peste poartă, iar Voluntariul avea sa deschidă scorul prin Cosmin Achim (68), cel care a transformat o lovitură de pedeapsă, dictată după un fault comis de Lică asupra lui Olawale. Petroliștii n-au cedat și, după încă o paradă a lui Vîlceanu, la capul lui Coman (82), Tucaliuc (85) a restabilit egalitatea, punctând, cu un șut expediat din marginea careului, după o frumoasă combinație la care au mai luat parte Coman și Jarovic. Pe final putea fi 2-1 pentru echipa noastră, însă șutul lui Saim Tudor (89) a fost deturnat, in-extremis, de către Vîlceanu în corner!”, este cronica Petrolului despre partida cu FC Voluntari.

Nicolae Constantin a trimis pe teren următorul 11: Avram – Olaru, Meijers, Huja, Sabău – Cebotaru, Chindris – Constantinescu, Tucaliuc, Saim Tudor – Diarra. În debutul părții a doua au intrat: Moroz – Vrhovac, Lică, Horj, Seto, Prejmerean, Coman și Jarovic.

Petrolul, în fața meciului cu Steaua

Petrolul este lider în Liga 2 după prima etapă din play-off, cu 50 de puncte, la șase lungimi de locul secund, FC Hermannstadt. ”U” Cluj e abia pe locul 3, cu 43 de puncte.

În etapa a 2-a a play-off-ului, Petrolul va juca pe terenul Stelei.

Foto: Cristi Stavri (Petrolul Ploiești) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-a-fost-umilita-de-dinamo-kiev-u19-intr-un-meci-amical-reactia-lui-leo-strizu-dupa-esecul-usturator-19224695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u21-succes-dramatic-in-amicalul-cu-finlanda-u21-un-singur-jucator-din-liga-2-a-fost-pe-teren-in-victoria-de-pe-arcul-de-triumf-19224685

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fugit-de-gloantele-razboiului-din-ucraina-si-se-bucura-de-linistea-din-romania-povestea-juniorului-sviatoslav-donskoi-ajuns-la-petrolul-bunica-mea-e-la-odessa-noi-a-trebuit-sa-plecam-e-19224664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-se-pregateste-de-retragerea-in-liga-3-a-remizat-intr-un-amical-cu-soimii-lipova-insa-noul-principal-sustine-ca-cele-doua-echipe-se-vor-intalni-in-noul-sezon-in-liga-2-19224675

Răzvan STÎNGĂ 26 Mar. 2022, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă