Petrolul și-a lăsat golgheterul acasă, deși este apt medical! Motivul incredibil pentru care Sory Diarra nu a fost luat în cantonamentul din Turcia și va rata altă perioadă bună de antrenamente alături de coechipieri

Marius ANGHEL 30 Jan. 2022, 15:31 Liga 2

Petrolul a plecat în această după-amiază în cantonamentul din Antalya, unde se va pregăti până la data de 11 februarie și va disputa patru meciuri amicale. Echipa lider în Liga 2 după 16 etape a mers în Turcia fără unul dintre jucătorii ei importanți. Este vorba despre atacantul african Sory Diarra (22 de ani în curând), chiar golgheterul ploieștenilor în acest sezon.

Este o lovitură primită de Nae Constantin, care nu s-a bazat pe jucătorul originar din Mali nici în mare parte din pregătirea efectuată de echipă pe plan local în acest an. Diarra este apt medical, însă nu are dreptul să intre în Turcia, fiindcă pașaportul pe care îl are acum va expira în curând. Acesta se va antrena la Ploiești în următoarele două săptămâni, urmând să rateze poate cea mai importantă perioadă de pregătire din această iarnă.

Sory Diarra a rămas la Ploiești și ratează cantonamentul din Turcia al Petrolului

Motivul pentru care Sory Diarra a rămas în România și se va pregăti de unul singur a fost dezvăluit de Gazeta de Prahova. ”În luna decembrie 2021, plecat acasă, în Mali, în vacanță, Diarra a depus actele pentru schimbarea pașaportului său, care urmează să expire nu peste multă vreme. Numai că, în statul african, legile sunt clare: noul document se eliberează după 90 de zile, astfel că fotbalistul va intra în posesia acestuia abia în luna martie a.c.! Pe cale de consecință, el nu a putut primi viza de intrare în Turcia, întrucât ambasada acestei țări nu ia în considerare pașapoarte ce urmează a expira în câteva luni”, a scris sursa citată.

Diarra, care în acest sezon a jucat pentru Petrolul în 13 din cele 16 meciuri de Liga 2 și a înscris 9 goluri, a ratat prima săptămână și jumătate din primele trei săptămâni de pregătire efectuate pe plan local de către echipa ploieșteană, după ce s-a întors mai târziu din Mali, pe motivul că a trebuit să-și refacă pașaportul. Acum rămâne la Ploiești și se va pregăti cu un antrenor din cadrul clubului, în timp ce echipa se va ”suda” în cantonamentul din Turcia.

Moroz, ultimul nume nou din lotul Petrolului

Petrolul a publicat înainte de plecarea în Turcia doar câteva poze cu jucătorii urcând în avion. Clubul ploieștean nu a oferit informații publice privind componența lotului, urmând să o facă, cel mai probabil, în această seară sau mâine, după ce se va ajunge în Antalya, la Lara.

În acest cantonament a mers și Sebastian Moroz, portar care tocmai s-a despărțit de Astra, a debutat în amicalul cu Unirea Slobozia, disputat vineri, și va fi al treilea transfer al echipei în această iarnă, după fundașul stânga Mihai Velisar, readus definitiv de la Gaz Metan Mediaș, și mijlocașul stânga Dragoș Gheorghe, adus sub formă de împrumut de la Astra.

Cel mai probabil, în lot nu se află nici Silviu Pană, accidentat la gleznă în această săptămână și indisponibil pentru o perioadă mai lungă, acesta urmând să se opereze.

Contra Unirii Slobozia nu au jucat nici Valentin Țicu, Mihai Velisar, Mario Bratu, Viorel Lică și Dragoș Gheorghe, menajați după ce, pe parcursul ultimelor zile, au acuzat diverse probleme medicale, dar nici Simon Măzărache, nerefăcut complet după o accidentare.

Dacă își va rezolva situația cu Academica Clinceni, fundașul bulgar Georgi Pashov (31 de ani) se va alătura și el Petrolului în cantonamentul din Turcia, acesta fiind în continuare în atenția echipei lider în Liga 2.

Posibilul lot deplasat de Petrolul în Turcia:

Raul Avram, Andrei Jercălău, Sebastian Moroz (Astra)(portari); Sergiu Pîrvulescu, Alberto Olaru, Bart Meijers, Viorel Lică, Marian Huja, Valentin Țicu, Mihai Velisar, Iulian Duță (fundași); Mario Bratu, Mihai Constantinescu, Cătălin Tolea (CSȘ Târgoviște), Eugeniu Cebotaru, Seto Takayuki, Marius Chindriș, Cosmin Tucaliuc, Vlad Prejmerean, Alin Boțogan, Simon Măzărache, Dragoș Gheorghe (Astra), Alexandru Saim Tudor (mijlocași); Senad Jarovic, Marius Coman, David Ilie (atacanți).

Din Liga 2, în Turcia sunt deja prezente FC Hermannstadt și FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna a plecat tot astăzi, duminică, iar ”U” Cluj are programată decolarea luni.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-nae-constantin-nu-e-ingrijorat-ca-petrolul-nu-marcheaza-in-amicale-antrenorul-vorbeste-despre-accidentatii-din-lot-si-despre-plecarea-in-antalya-19217927

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-petrolul-a-remizat-si-in-al-doilea-amical-cu-unirea-slobozia-sebastian-moroz-plecat-de-la-astra-surpriza-lui-nae-constantin-in-acest-test-in-care-n-a-putut-conta-pe-o-multime-de-jucatori-19217867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-ajuns-in-turcia-lotul-de-jucatori-pe-care-marius-maldarasanu-il-are-la-dispozitie-pentru-acest-cantonament-19217968

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-ajuns-in-turcia-si-a-inceput-cantonamentul-de-doua-saptamani-programul-meciurilor-amicale-19218049

Marius ANGHEL 30 Jan. 2022, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă