EXCLUSIV | Petrolul a bătut palma cu Astra pentru Dragoș Gheorghe, căpitanul și golgheterul fostei prim-divizionare

Marius ANGHEL 12 Jan. 2022, 20:15 Liga 2

Petrolul a bătut palma cu Astra, iar al doilea ei transfer oficial în 2022 devine Dragoș Gheorghe (23 de ani), micuțul mijlocaș ploieștean căpitan al echipei retrogradate din Liga 1 și, totodată, golgheterul ei din acest sezon. Dacă nu se va produce ceva neașteptat în această noapte, prezentarea sa la echipa prezidată de Costel Lazăr va avea loc mâine, din informațiile Liga2.ro.

Dragoș Gheorghe semnează cu Petrolul

După fundașul stânga Mihai Velisar (23 de ani), readus definitiv de la Gaz Metan Mediaș, al doilea transfer al ”lupilor” în acest an este Dragoș Gheorghe. Conducerea cluburilor Petrolul și Astra au ajuns astăzi la un acord privind trecerea jucătorului pe ”Ilie Oană”.

Interesul pentru Dragoș Gheorghe a fost recunoscut oficial la începutului anului chiar de Costel Lazăr. ”Ni-l dorim, dar în condițiile în care ne vom înțelege cu clubul lui. Există anumite discuții, nu vă ascund acest lucru, că am discutat cu domnul Buduru de trei ori, am fost și cu Claudiu Tudor la dânsul. Nu dânsul ia decizia. Așteptăm un răspuns. Ni-l dorim pe Dragoș Gheorghe”, spunea președintele Petrolului la Ploiești TV.

Iar răspunsul patronului Astrei a venit și a fost unul favorabil perfectării mutării jucătorului în curtea Petrolului.

E golgheterul Astrei în acest sezon

Dragoș Gheorghe a împlinit în urmă cu două zile, la 10 ianuarie, 23 de ani și era poate cel mai valoros jucător pe care Astra îl mai are acum în lot. Tehnicul mijlocaș de buzunar (are 160 cm înălțime) a preluat banderola de căpitan după ce echipa l-a cedat pe Valentin Gheorghe la FCSB.

A evoluat în 15 din cele 16 meciuri desfășurate de Astra în acest sezon de Liga 2, în toate a fost titular, iar în zece dintre ele a fost înlocuit. A strâns 1179 de minute pe teren și a marcat 5 goluri, în meciurile cu Metaloglobus (1-2), CS Comunal Șelimbăr (1-1), FC Brașov (2-0), Dunărea Călărași (3-0) și Concordia Chiajna (1-2).

În precedentele două sezoane de Liga 1 a evoluat în șapte meciuri (2+5) pentru Astra, cât și în două jocuri din Cupa României, ambele în ediția 2020-2021.

Dragoș Gheorghe, spectator la reunirea Petrolului

Dragoș Gheorghe a participat în ultimele trei zile la antrenamentele Astrei, primele din acest an, sub comanda noului antrenor Marcel Abăluță, iar de mâine se va alâtura lotului Petrolului.

Interesant este și faptul că Dragoș Gheorghe și familia sa au participat luni seară la reunirea echipei Petrolul, în nocturnă, pe ”Ilie Oană”, pentru a vedea show-ul pirotehnic pregătit de suporteri!

Mijlocașul era dorit și de Concordia Chiajna și FC Hermannstadt, potrivit Ziarul Prahova, însă a optat pentru Petrolul, principala favorită în acest moment din Liga 2 la promovarea în Liga 1.

Reamintim că Petrolul s-a despărțit de jucătorii Andrei Rus, Constantin Stoica și Armando Vajushi, iar Antoniu Manolache, Alexandru Saim Tudor, Mihai Nițescu și Nicolae Cebotari vor pleca, sub formă de împrumut, la echipe unde să aibă posibilitatea să joace mai mult. Darius Buia este și el aproape de despărțirea de echipă.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 12 Jan. 2022, 20:15 Liga 2
Pe aceeași temă