OFICIAL | Mihai Velisar a revenit la Petrolul! Perioada pe care a semnat fundașul întors de la Gaz Metan

Marius ANGHEL 10 Jan. 2022, 16:47 Liga 2

Primul transfer oficial perfectat în 2022 de către Petrolul Ploiești este fundașul stânga Mihai Velisar (23 de ani). Jucătorul originar chiar din Ploiești revine la clubul prahovean unde a crescut ca fotbalist, de la care în vara anului 2019 era cedat în Liga 1, la Gaz Metan Mediaș.

Petrolul anunțase ieri că readucerea lui Velisar este ”extrem de aproape” de a fi perfectată, iar astăzi, înainte de prima ședință de pregătire din acest an pe care o va conduce Nicolae Constantin, a fost prezentat oficial.

Velisar revine la Petrolul după doi ani și jumătate, perioară în care a strâns 73 de meciuri în Liga 1 și două goluri, cât și trei meciuri la naționala U21 a României, la Campionatul European 2021, susținut în Ungaria și Slovenia.

Mihai Velisar s-a întors la Petrolul

Mihai Velisar s-a despărțit de Gaz Metan Mediaș, club care păstrează 15 la sută din drepturile sale federative, și a semnat cu Petrolul un contract valabil până în vara anului 2025. Pentru echipa ploieșteană a evoluat la seniori în Liga a 4-a, a 3-a și a 2-a, având două promovări și o Cupa României, fața județeană Prahova.

”Gruparea noastră a oficializat, astăzi, prima mutare a anului, Mihai Velisar urmând să îmbrace, din nou, tricoul „galben-albastru”. Fundașul stânga în vârstă de 23 de ani a semnat un angajament valabil până în vara anului 2025!

Produs al Centrului de Copii și Juniori al clubului nostru, Velisar revine, așadar, pe „Ilie Oană”, la aproape trei ani de la despărțirea de Petrolul. În ianuarie 2019, după ce fusese om de bază al „lupilor” în Liga A Prahova (2016-2017) și Liga 3 (2017-2018), tânărul fundaș stânga era împrumutat la Gloria Buzău, pentru ca, șase luni mai târziu, să fie transferat definitiv de către prim-divizionara Gaz Metan Mediaș. În tricoul ardelenilor, cariera lui Velisar a cunoscut un progres rapid, evoluțiile sale de pe prima șcenă propulsându-l, în scurt timp, și în lotul reprezentativei „U21” . În total, Velisar a bifat 77 de apariții pentru Gaz Metan Mediaș, el reușind să puncteze și de două ori pe parcursul ultimelor ediții de campionat.

Acum, ca urmare a eforturile oficialilor petroliști, Velisar se întoarce la echipa de la care s-a lansat către fotbalul de performanță și va începe, de astăzi, pregătirile alături de petroliști.

Bine ai revenit, Mihai Velisar!”, a transmis Petrolul.

  • Petrolul a anunțat oficial că s-a despărțit de Andrei Rus, o va face în curând și de Constantin Stoica, în timp ce pentru Alexandru Saim Tudor, Antoniu Manolache și Mihai Nițescu se poartă discuții pentru cedarea lor sub formă de împrumut. În aceeași situație cu a celor trei din urmă este și portarul Nicolae Cebotari, basarabean care va reveni la Ploiești cu o zi întârziere față de restul jucătorilor din lot, cu excepția golgheterul Sory Diarra, care se întoarce miercuri din Mali.
Directorul sportiv Claudiu Tudor, președintele Costel Lazăr și agentul jucătorului, Bogdan Apostu, s-au înghesuit să se fotografieze cu Mihai Velisar după semnarea contractului de revenire a ploieșteanului la Petrolul.

Velisar a jucat în 4 patru meciuri pentru Petrolul în Liga 2

Velisar are apariții în doar 10 meciuri (555 minute, 5 ca titular) dintr-un total de 21 disputate de Gaz Metan Mediaș în acest sezon de Liga 1, după ce în campionatul trecut (2020-2021) a prins 28 (25 ca titular), iar în ediția 2019-2020 a avut 35 de apariții, în toate începând ca titular și marcând două goluri.

Pentru Petrolul a jucat în Liga 2 în doar 4 meciuri din startul sezonului 2018-2019, ulterior fiind împrumutat în Liga 3, la SCM Gloria Buzău, alături de care promova în Liga 2. După aceea a fost vândut de Petrolul către Gaz Metan Mediaș în schimbul a 15 mii de euro. Transferul său, în mandatul de președinte al lui Marius Stan, a stârnit diverse reacții la Ploiești, fundașul fiind văzut ca o tânără speranță care e cedată prea ușor altora, lucru care avea, ulterior, să se confirme prin evoluțiile sale.

La Petrolul, Velisar îl va avea ca adversar direct pentru titularizare pe căpitanul Valentin Țicu, jucător integralist în prima parte a sezonului, însă nu este exclus ca Nae Constantin să opteze la o așezare tactică în care să evolueze amândoi.

 

Foto: Petrolul Ploiești și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-anunt-oficial-despre-jucatorii-de-care-se-desparte-si-primul-transfer-pe-care-e-extrem-de-aproape-sa-l-faca-detalii-despre-perioada-de-pregatire-19215788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-cat-a-sponsorizat-veolia-in-acest-sezon-petrolul-dupa-ruptura-produsa-in-vara-costel-lazar-a-anuntat-suma-desi-la-un-moment-dat-infirma-faptul-ca-clubul-a-primit-bani-19215755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-petrolului-asteptati-la-discutii-financiare-odata-cu-revenirea-la-antrenamente-depinde-cum-isi-doresc-sa-continue-sau-sa-nu-continue-costel-lazar-a-vorbit-despre-ce-stra-19215641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-petrolului-a-numit-primii-jucatori-care-se-despart-de-echipa-dar-si-fotbalistul-de-la-astra-pe-care-si-l-doreste-costel-lazar-a-dezvaluit-si-ce-discutii-a-avut-cu-constantin-budescu-2-19215554

Marius ANGHEL 10 Jan. 2022, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă