Primul jucător de care Petrolul s-a despărțit în această iarnă. ”Am reziliat după o perioadă nu tocmai bună pentru mine”

Marius ANGHEL 18 Dec. 2021, 15:14 Liga 2

Petrolul și-a trimis jucătorii în vacanță imediat după ultimul meci oficial din 2021 (1-0 cu ”U” Cluj pe ”Ilie Oană”), de atunci au trecut aproape două săptămâni, însă, momentan, stafful condus de Nicolae Constantin nu a luat o decizie în privința schimbărilor din lot. Cu o excepție. Echipa ploieșteană s-a despărțit de Andrei Rus, un jucător pe care l-a achiziționat în vara anului 2018 și pe care nu l-a folosit niciodată în campionatul Ligii 2.

Andrei Rus și-a reziliat contractul cu Petrolul

Andrei Rus, acum în vârstă de 21 de ani, împliniți la data de 15 decembrie, a semnat cu Petrolul în vara anului 2018 pe o perioadă de cinci ani, când echipa promova în Liga 2. Totuși, ploieștenii au decis atunci să îl împrumute pe fundașul dreapta la CS Afumați, în Liga 3, iar apoi a tot fost dat să joace la alte echipe. A trecut la SCM Gloria Buzău (Liga 3), CSM Reșița (Liga 2), UTA (Liga 2) și Dunărea Călărași (Liga 2).

În vara aceasta, clubul luase decizia de a-l împrumuta din nou, însă jucătorul a refuzat să evolueze la Unirea Alba Iulia, club din Liga 3 cu mari probleme financiare, și a revenit apoi în lotul Petrolului, după ce campionatul începuse deja. Nae Constantin l-a păstrat în lot, însă jucătorul a prins cel mult banca de rezerve, nefiind utilizat niciodată.

”Am stat 6 luni în tribună, dar lucrul acesta m-a întărit și mai mult să demostrez tot ceea ce pot”

Acum, după trei ani și jumătate petrecuți sub contract cu Petrolul, dar pentru care nu a evoluat niciodată în campionat, mai mereu fiind împrumutat, jucătorul a ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă, în încercarea de a-și relansa cariera în altă parte.

”Am reziliat cu Petrolul, după o perioadă nu tocmai bună pentru mine. Am avut o discuție în vară cu Nicolae Constantin și mi-a spus că postul de fundaș dreapta va fi acoperit de junior (n.r. – de Sergiu Pîrvulescu). Am discutat cu conducerea pentru rezilierea contractului, spunându-le foarte clar discuția pe care am purtat-o cu Mister, nu am fost băgat în seamă, spunându-mi-se că doar împrumut sunt dispuși să mă lase să plec, cu condiția de a semna unde îmi propun ei, dar doar la Liga a 3-a. Asta, venind după 2 ani în care am promovat cu UTA și am jucat un baraj cu Călărași. Spunându-i președintelui că am oferte concrete, dar cu condiția de a veni liber de contract”, a spus Rus pentru Liga2.ro.

”Am stat 6 luni în tribună, dar lucrul acesta m-a întărit și mai mult să demostrez tot ceea ce pot. Momentan sunt doar în discuții cu câteva echipe și abia aștept o nouă provocare”, a mai declarat fundașul născut la Timișoara.

Rus nu a apucat să joace pentru Petrolul

În Liga 2, împrumutat de Petrolul, Rus a evoluat un meci la CSM Reșița, însă imediat după acel joc din startul sezonului a fost luat de Laszlo Balint la UTA, în ediția 2019-2020, când arădenii au promovat. Pentru ”Bătrâna Doamnă” a prins atunci 13 meciuri, 11 ca titular, totalizând 939 minute.

Nu a rămas însă în lotul arădenilor pentru Liga 1 și Petrolul l-a împrumutat în ediția 2020-2021 la Dunărea Călărași, echipă cu care a ajuns la barajul de promovare, pentru care a prins 12 meciuri, 8 ca titular, totalizând 711 minute pe teren. În meciurile de baraj nu a evoluat, iar ulterior s-a întors la echipa din Ploiești, unde în prima parte a actualului sezon nu a evoluat deloc în campionat.

”Aștept să răsară soarele și pe strada mea. Încredere în mine am, noroc îmi mai trebuie”, a mai spus Andrei Rus după despărțirea de Petrolul, la care ar mai fi avut contract un an și jumătate, însă a decis să plece pentru a avea șansa să joace.

Altfel, Petrolul se va reuni la data de 10 ianuarie 2022, până la acel moment cu siguranță urmând să anunțe jucătorii din lotul actual pe care nu se va mai baza în partea a doua a sezonului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/nae-constantin-profesor-pentru-o-zi-pentru-cursantii-la-licenta-c-printre-elevi-este-si-un-jucator-de-la-astra-19214343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-ii-prevede-un-viitor-stralucit-lui-valentin-ticu-in-curand-poate-sari-la-nationala-mare-antrenorul-petrolului-opinie-sincera-despre-transferul-tanarului-in-liga-1-19214258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statisticile-vorbesc-de-la-sine-iar-petrolul-nu-e-doar-lider-in-liga-2-domina-autoritar-clasamentul-instat-si-are-sapte-fotbalisti-pe-primele-sapte-locuri-19214148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-nu-intoarce-si-celalalt-obraz-si-ii-palmuieste-din-vorbe-pe-hateri-astia-sunt-oamenii-antrenorul-petrolului-reactie-pentru-contestatari-19214073

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugeniu-cebotaru-nu-e-tentat-de-transferul-in-liga-1-mijlocasul-petrolului-pune-propunerile-pe-hold-sufletul-meu-a-ales-sa-vina-aici-nu-ma-gandesc-sa-plec-19213795

Marius ANGHEL 18 Dec. 2021, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă